#11
 6,009     Finnmark     0
Hmm.. Ja, men samtidig. Hvordan kan begge pumpene ryke samtidlig OG sammen med en lekasje? 3 feil på en og samme tid. Når vannstanden blir for lav skrus automatisk pumpene av


........Murphys lov virker bestandig.......Wink
Signatur

   #12
 4,199     0
Det kan være drit/blokkering av begge pumpene også, det er vel ikke så usannsynlig?
HSt
   #13
 36,747     Lillestrøm kommune     0
frost? Ellers er jo tette filtre hvis det finnes en mulighet som nevnt over, er det et finmasket nett noe sted tetter de seg overraskende lett.
  (trådstarter)
   #14
 528     Bærum     0
Takk for alle tips!
Kan det være sånn at begge pumpene fryst sønder men lager normal lyd likevel?

Kommer til en pumpe, så prøver å få den ut av karet for å testes isolert.

Ingen som tror det kan være Airlock altså? Luftsperre i en eller annen slange.
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 528     Bærum     0
frost? Ellers er jo tette filtre hvis det finnes en mulighet som nevnt over, er det et finmasket nett noe sted tetter de seg overraskende lett. Helt nye filtere.

Signatur
  (trådstarter)
   #17
 528     Bærum     0
Jepp, spylte gjennom med hageslangen, og vannet sank unna i skimmeren, så det kommer seg ut på en eller annen måte. Kanskje det er så ille som dere sier at to av tre pumper strøket med.. Veldig merkelig da i hvert fall en av de høres helt riktig ut..
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 528     Bærum     0
Nå er vi kommet litt lenger her:-) Det var som dere sa. Begge pumpene er ødelagt. Impelleren har løssnet på begge. Ser utrolig merkelig ut. Impelleren ligger igjen inne i huset, men hullet i den er 3-4 mm større enn selve tappen den skal sitte på. Skjønner ikke hvordan de er festet fra før. Begge pumpene har identiske feil. Må være en eller annen ring i midten som holdt den impelleren på plass.. Har googlet masse og ikke funnet et eneste bilde av en lik impeller. Pumpen heter Whirlpool Bath Pump LP250. Finnes noen av disse på Ebay, men koster 2900 kr stk. Det blir nesten 6000 kr for to pumper..

Noen som sett rimelige pumper der ute? Noen som vet om det finnes reservedeler til LP250? Dette virker jo være veldig like pumper på alle ulike SPA bad, så kan sikkert få en helt annen pumpe til å passe.

Veldig takknemlig for hjelp her:-)
SPA bad med luftproblemer - airlock - IMG_3261.JPG - Hosse
SPA bad med luftproblemer - airlock - IMG_3262.JPG - Hosse
SPA bad med luftproblemer - airlock - IMG_3263.JPG - Hosse
Signatur
  (trådstarter)
   #19
 528     Bærum     0
Tror faktisk jeg fant problemet med en av pumpene i hvertfall (den andre får jeg ikke åpnet). Ikke nok med at impelleren løssnet, så har også hele akselen gått fullstendig i oppløsning pga rust. Kan ikke drømme om at dette går å redde..

Hvis noen sett noen rimelige pumper der ute, så si veldig gjerne i fra! Ikke vits å kjøpe dyre kvaliltetspumper til et så gammelt kar.

SPA bad med luftproblemer - airlock  - IMG_3295.JPG - HosseSPA bad med luftproblemer - airlock  - IMG_3298.JPG - Hosse
Signatur