6,448    2    3  

Tips om fugesand for belegningsstein

 2     1
Jeg har sett at det finnes, i det minste, 3 typer fugesand: (a) standard; (b) ugresshemmende; og (c) herdende (og også kombinasjonen av (b) og (c)). Ugresshemmende og spesielt herdende fugesand er vesentlig dyrere enn standard fugesand, men jeg regner at det lønner seg å bruke dem. Samtidig har jeg hørt at man kan bruke tørr mørtel i stedet av/eller i kombinasjon av fugesand (e.g., http://www.klikk.no/bolig/hage/article467455.ece). Mørtelen funker da som både ugresshemmende og herdende middel. Jeg er likevel litt skeptisk til å bruke mørtel. Grunnen er at fugene skulle være elastiske og hvis mørtelen herder seg til stein, blir de ikke lenger elastiske (tar jeg feil?).
Så jeg ville gjerne høre om noen av dere har noen erfaring med bruk av mørtel for å fylle opp fugene. I så fall, brukte dere den alene eller i kombinasjon av standard fugesand? Brukte dere pussmørtel eller e.g. B20? Eller ville dere ikke anbefale å bruke mørtel, men ugresshemmende og herdende fugesand?

   #1
 120     Gjøvik     1
Har du blitt noe klokere på dette? Jeg er interessert i mye de samme tingene som du her har spurt om.
   #2
 735     Drøbak     1
Kjøp c. Veslikeoldsfritt og like bra strukturelt som a og b. Kjøp ferdig fra produsent. Er ikke voldsomme mengder man trenger, så blir ikke ruinert
Signatur