171    3    0  

Utendørs basseng planlegges, og råd/tips ønskes.

 79     Valhall     0
Drømmer om ett lite basseng utendørs, og søker dermed råd.

Vi ønsker ett bra anlegg, som vil holde i mange år, og planlegger å bygge terasse rundt det. Har sett på både glassfibertyper, og stålstruktur.
Grunnet tilkomst og grunnforhold (fjell, får ikke fyllt rundt) så virker det som en stålstruktur er det vi lander på.  
https://bassengutstyr.no/produkt/svommebasseng/stalplatebasseng-byggesett-pa-lager/ovale-basseng-med-skrastotter/basseng-64x366x132-oval

Hva annet er det vi burde tenke på?
Ønsker god temperatur, og ønsker ikke å fryse. Er det noe andre fornuftige alternativ enn varmepumpe?

Det er planlagt i ett hjørne, så det er ikke bedre plass enn ca 1meter rundt bassenget. Noe bredere rundt langsider. Vil det være tilstrekkelig? 
Og hva med dekke/sikring over bassenget. Beste/mest praktiske er vel den skyvbare "tak" varianten, men den tar jo så mye plass..

Noe annet man bør tenke på?

   #1
 3,905     Asker     0
Varmepumpe er det eneste som økonomisk gir mening. Skal du ha 27-29 grader gjennom sesongen blir det svindyrt dersom ikke.

Glasstak kan dra kostnaden ned på strømskader, men drar opp investeringen. Bygger noe av dette over 50cm høyde må du som regel regne det med i bebygd areal på tomten. Mens nedgravd med lavt dekke går som regel greit.
Signatur
   #2
 1,894     Sandefjord     0
Soloppvarming er også gull. Brukeren Bidda har en meget interessant tråd her på bb om sitt basseng. Han installerte både varmepumpe og soloppvarming. Om jeg ikke husker feil, så fjernet han varmepumpen da soloppvarmingen ga mer enn nok varme.