2,636    6    1  

Utendørs mur: slemming eller maling. Og unngå vannrennespor

 2     0
Hei! Adkomsten til huset mitt er en lang trapp lagt i terreng med høye oppmurte vegger på sidene av trappa. Forrige eier har kledd muren i isopor, strimlet og et tynt lag murpuss ytterst og blikk på toppen. Jeg tenker å påføre slemming for å gjøre det litt mer værbestandig og penere. Noen grunner til å ikke slemme men heller male?

Ser også at vann med grønske har rent ned noen steder og misfarget muren og tæret på murpussen. Typisk under festeskruer for blikket. Er det noen som har gode tips for å lede vannet bort under blikket for å unngå dette når jeg er ferdig med å slemme/male veggen?

På forhånd takk for gode tips!

Mvh Sturla
Utendørs mur: slemming eller maling. Og unngå vannrennespor - C8C76365-1F4D-4EFA-9772-C2F84ECA45F8.jpeg - SturlaHenriksbo

HSt
   #1
 36,739     Lillestrøm kommune     0
Blikket burde gått ut fra muren så mange av dråpene faller ned uten å treffe muren. Så må det tettes så vann ikke renner under beslaget
   #2
 452     Landsdekkende     0
Hei.

Her tenker jeg at det burde vært skåret ett spor langs toppen av muren hvor blikket kunne vært festet i, med et egnet lim. Jeg vil tro, og det ser ut som vannet kommer fra undersiden av blikket. Da muren skrår, så vil jeg to at vannet kommer inn på toppen av muren, og renner på undersiden av beslaget og ut. Som HSt også er inne på, så burde dryppkanten vært litt større.

Når det kommer til hva man bør gjøre på utsiden for å friske opp muren, så er det nok mange meninger om dette. Jeg tenker at du må vente til våren/sommeren, å la veggen tørke skikkelig før noe gjøres. Om mulig kan det være lurt å fjerne/bytte den isoporen som berørt av grønsken. Om du skal male eller slemme er litt opp til deg hva du ønsker, og hvordan du vil at finishen skal være. Ingen av delene er forsovet feil ved bruk av riktige produkter.
Signatur
TSt
   #3
 14,593     1
Sikker på at det ikke er termomur med isopor forskaling som er pusset med fiberpuss og nett i denne.  Kanskje pussen er tynn ?  Synes jeg ser nettingen i det største grønske feltet fra venstre.  
HSt
   #4
 36,739     Lillestrøm kommune     0
Oi, ja her er det fiberpuss som ikke er god rn servert når en bruker zoom funksjonen. Denne er ikke utført etter boka
  (trådstarter)
   #5
 2     0
Den originale muren er nok ganske gammel, men forrige eier fortalte at han leide inn noen håndverkere som skulle kle muren med fliser eller noe, men så stakk de av med pengene før jobben var ferdig.

Det ser ut som de har lagt på blikk øverst, og på selve muren et lag med isopor foran den originale muren, og så fibernettet og murpuss ytterst.

Spørsmålet er egentlig, når det først er som det er og jeg tenker å male/slemme muren (til våren mår muren har fått tørket litt), er det noen rimelige tiltak jeg bør gjøre for å lede vannet bort? Feks en metallskinne eller noe sånt under og ytterst på blikket? Eller tette skjøtene på blikket bedre med silikon eller tilsvarende?

Mvh Sturla

HSt
   #6
 36,739     Lillestrøm kommune     0
Du må trolig pusse muren korrekt, men pass på fiberpuss tåler ikke kontakt med vann/bakke då enda større grunn til at avdekkingen oppe må være på plass