2,763    10    7  

Valg av hengsler til tyngre hageport?

EBB
 8     1
Hei godtfolk. 
Har fått litt fritid og prøver meg på litt snekkerier. Skal erstatte hageporten som er ganske tung og jeg skal velge hengsler. Håper noen her inne har tid og lyst til å tipse.

Portens konstruksjon/dimensjoner:
2 stendere 2x4 a 87cm
2 spikerslag 48x48 a 100cm
1 avstiver 48x48 120cm
9 stakitt/rekker 21x95 a 87cm

Alt materialet er impregnert (grønnt), jeg har ikke veidd porten men det sier seg kanskje selv at den er ganske tung. Porten jeg kopierer har idag 2 bladhengsler der bladene er 9,5x7,9cm med fire 6mm hull hver, har ikke målt tykkelsen men tipper den er 3mm.
De har stått på i 17år og har fungert relativt greitt men porten har "hengt litt med hodet" litt usikker på om det er skruene materialene eller hengslene som er hovedproblemet. Åkkesom lurer jeg på hvilke hengsler som kan anbefales til en slik jobb, særlig med tanke på at jeg vurderer å legge toppbord i tillegg.
Fortsette med bladhengsler?, Øke dimensjonen til hengslene? T-hengsler.......

   #1
 563     Stavanger     1
Anbefaler å bruke stabelhengsler, f.eks. disse.

Naboen benyttet nylig de største av disse til å montere garasjeporter som måler 2,6 meter x 1,5 meter. Sitter dønn fast.
   #2
 399     0
Anbefaler å bruke stabelhengsler, f.eks. disse.

Naboen benyttet nylig de største av disse til å montere garasjeporter som måler 2,6 meter x 1,5 meter. Sitter dønn fast.

Disse egner seg godt. Skru de fast slik at du får press innover oppe og utover nede. Altså: plasser skruen lengst til høyre i skruehullene på øverste hengsel, og lengst til venstre på nederste hengsel (ved venstrehengslet port sett fra hengselsiden).

Anbefaler WAF-skruer.
   #4
 820     1
Men husk ingenting er sterkere enn det svakeste ledd. mao de må skrus skikkelig på vertikalen.
Signatur
EBB
  (trådstarter)
   #5
 8     0
Ja, stabelhengsler holder. Disse hengslene er 90 cm lange. Porten er tuung.

Disse så veldig solide ut Smile. Men det ser ut som om det er brukt låsebolter og de går vel helt igjennom med mutter på andre siden. Ser også at stablehengslene som ble anbefalt tildligere har firkanthull til låsebolter (antar jeg). Det passer dårlig for mitt prosjekt men man kan kanskje bruke vanlige syrefaste treskruer på disse eller?

Ser nå at det anbefales WAF skruer. De kan kanskje brukes både på vertikalen og horisontalen selv med firkanthull eller?
   #6
 563     Stavanger     1
Franske treskruer med skive skulle vel også kunne holde ganske godt?
TSt
   #7
 14,590     0
Det finnes egne skruer for stabel hengsler.  Regner med at det er fordi de da fylle helt ut hullene på beslagene.


EBB
  (trådstarter)
   #8
 8     0
Det finnes egne skruer for stabel hengsler. Regner med at det er fordi de da fylle helt ut hullene på beslagene.


Ja det er vel dette som er låsebolter som går gjennom hele virket, Det vil ikke fungere for min port men takk for innspill.