#21
 138     Hadeland     0
Er vel ikke store forskjellene - tror r40 er på vei ut, og r38 overtar? Uansett samme konstruksjon, forskjellen ligger i kapasitet.
Hadde ville sett meg litt omkring ser jeg - her på vårt eiksenter koster R80li 9000,-....

GR
   #22
 794     Rogaland     0
Husqvarna er kanskje enda et hakk opp fra Gardena om en vil ha det siste, det er vel litt som Audi vs. VW.

Syns forøvrig ikke det er krisepris på batteri til Gardena dersom (når) det tar kvelden, 975,- til R70Li hos Clas: http://www.clasohlson.com/no/Batteri-Gardena-R40Li-R70Li/51-1308

R70 kjører visst nok raskere enn de mindre, men tror ikke det betyr stort.
   #24
 1,245     Norge     0
Du er nok nødt til å fram med kantklipperen din, ja. Robomow skryter av på noen av modellene sine at de klipper helt mot kanten, men det er fortsatt ikke godt nok.

Jeg med Gardena har forsøkt å legge grenseledning så optimalt som mulig mot kanter og slikt, men mot faste hindre så må man fram med kantklippern.

Mot huset har jeg planer om enten legge belegningsstein eller rullestein slik at jeg slipper å kantklippe. Roboten kjører fint over (belegnings)stein.

Takker for svar. Planlegger på sikt et stakitt gjerde rundt tomten. Litt kant klipping er til å leve med. Kommer til å legge litt belegnings stein rundt diverse vekster i hagen, samt frukt trær. Syns også at det pynter opp hagen et par hakk.

Bruker i snitt minst to timer på å klippe selve plenen uten kantene, så robotklipper står høyt på ønskelisten Smile
   #25
 138     Hadeland     0
Sånn jeg hadde det - brukte 1.5 time ca på å dytte rundt på den vanlige klipperen. Når jeg var ferdig var jeg lei og gadd ikke ta kantene. Forskjøv det til neste dag... eller dagen etter.. eller.. Ja, du skjønner Tongue
Nå etter robotklipperen kom på plass, så er kantklippen bare kos. Blitt mer nøye med det og Smile Men man ordner jo så mye som mulig for å slippe kantklipping også naturligvis. Litt reklame for min: https://www.youtube.com/watch?v=C6UHnb8oxvo
   #26
 1,245     Norge     0
Hehe ja skjønner Smile bruker 30 min på kantene og 2 timer med vanlig klipper. Har du lagt kabel kun rundt tomtegrensen, eller også en slynge rundt hver hindring som f.eks epletre osv.

Har ca 600m2 med plen som må klippes. Gardena er en aktuell kandidat da jeg syns Husqvarna er noe kostbbar. Vi får se til neste sesong hva det blir til.

GR
   #27
 794     Rogaland     0
Hvis man tilpasser plenen til robotklipper så kan man slippe unna mye arbeid. Typisk det som nevnes - belegningsstein langs alle kanter og legge kanttråden helt inntil belegningssteinen (skal egentlig 30cm fra hindring). Når det gjelder hindringer har jeg lagt kanttråden rundt noen øyer, men har også noe jeg ikke har gjort det med - der det ikke gjør noe med kollisjoner. Trampoline flytter vi f.eks. litt rundt, så der har jeg kun felt inn noen 1x2" imp. mellom beina, der de har bøyle opp, slik at den bumper mot i stedet for å sette seg fast. Der det ikke er bøyle kjører den mellom.

   #28
 138     Hadeland     0
Jeg har ikke giddi å laga noen øyer selv. De hindringene som er, noen trær og kum og en stein - bare lar jeg den kræsje i.

GR: Mange graver den ned litt, slik at bøylene kommer under bakken. Da kjører den seg ikke fast.