369    3    0  

Vedstabling langs husveggen?

 2,417     0
Prøver å legge en plan for oppbevaring av ved nå igjennom høsten og vinteren.

Jeg har ingen naturlig uteplass å plassere dette, og de stedene jeg har noen form for overbygg er ved inngangen til boligen der terassen gir et lite overbygg.

Er det slik at ved ikke bør stables inntil husveggene pga skadedyr?

Hvilken avstand bør en i så fall ha mot vegg for å unngå denne problemstillingen?

Godt nok å legge en palle eller to på bakken og så plassere sekker med ved på disse? For å få lufting under også, eller inviterer en til bolig for skadedyr under veden på denne måten?

TSt
   #1
 14,682     0
Jeg ville lagt noen kant steiner og så noe oppå disse som veden kunne ligge på. Det er treverk direkte på grunn som mange skadedyr elsker.

Fornuftig med noe avstand til hus. Pass på at stabler ikke velter, den tørker først på yttersiden så bekjent hadde stor vedstabel over panser på bilen et år.
  (trådstarter)
   #2
 2,417     0
Ja jeg tenkte kanskje bruke et par forskalingsblokker/multiblokk nederst, en palle på disse og så plassere ved i sekker på toppen. Blir ikke voldsomme mengder ved som skal stå her, 20 sekker kanskje.

Hadde nok sett bedre ut med et egnet stativ, men det får bli neste år når det skal oppgraderes utenfor inngangspartiet.
   #3
 5,432     Akershus     0
Det er nok mest skadedyr i ved fra bartrær. Har selv hugget en del gran og det er tidvis formidable mengder uønskede insekter som kommer ut av denne. Hvilken skade de kan gjøre på hus, vites ikke. Det med treverk på grunn, tror jeg er delvis en myte. Hos meg er de like ivrige i ferdigkløyvd ved stablet i eget reis, på paller. I våres flytte jeg en del ferdigtørket granved opp til hytta, plssert i uthuset. Ser at det kommer mye støv/sagmugg fra disse selv et halvt år etter.

Det er treborende insekter i bjørk også, men inbiller meg at de ikke like lett kommer ut slik disse i grankubbene gjør. Tør ikke lenger ha veden liggende inne, selv ikke i mindre kvanta. Mulig det har vært spesielle år for slikt i det siste.