6,675    13    12  

Alternativer til å trekke lengre antennekabel

 8     0
Jeg har nylig flyttet, og i det nye huset er det antenneuttak (koaksial) og fiber"boks" (Canal Digital/Telenor T-WE) hengende på vegg på den ene siden av stuen. Ruter er tilkoblet fibernettet, og dekoderen er tilkoblet fibernettet og koaksial vegguttak. 

Problemet er at vi ønsker å ha TVen stående på den andre siden av rommet, og Telenor mener at dekoderen ikke kan overføre TV-signal og andre tjenester (f.eks. Netflix) til vår TV uten kabling, med mindre vi kjøper en IDTV kortleser (men da får man altså ikke tilgang til Netflix osv). Ser ut til at TV-dekoderen må være tilkoplet fibernettet, og da står jeg igjen med muligheten til å trekke en HDMI kabel fra dekoder til TV (blir vel en 10 meter tenker jeg totalt, må bl.a. rundt balkongdør og dermed langs taklist). Dette blir ikke særlig pent. 

Kjenner noen til Telenors system og hvorvidt det vil gå an å overføre TV signalet trådløst fra dekoder til TV? Telenors kundeservice virker å ikke ha særlig peiling her, dessverre. Er det eventuelt mulig å overføre HDMI signalet med en trasmitter koblet til dekoder og en receiver koblet til TV?

Takk på forhånd!

   #1
 910     1
Jeg skjønner ikke helt hva slags forbindelse du har. Har du coax eller fiber? Har du internett via fiber og TV via coax? Det finnes meg bekjent ikke IDTV-kortleser til fiber-forbindelser...

Om du har fiber trenger du en fibersentral (evt. mediekonverter ved inntak og ethernet frem til sentral/ruter) omtrent der fiberlinjen kommer inn i huset, deretter ethernetkabel frem til TV, hvor dekoderen er plassert. Om du har Coax, vil du normalt ha et coaxnett i huset, evt. bare et enkelt coax-punkt. Da overføres fremdeles TV signalene via Coax-kabelen. Internett får du da fra et modem, som også er koblet til samme coax-kabel, med ethernet-utgang for tilkobling av ruter etc. Om du vil ha både TV og internett på samme sted, trenger du altså både ethernet og coax frem til TV, evt. bare coax frem til TV og så plassere både dekoder, modem og ruter i TV-benken.

Telenor (tidl. Canal Digital) sin nyeste T-We dekoder kan selv fungere som internet-modem for seg selv, og trenger ikke ethernet frem til dekoderen, bare coax. Men den er ikke en ruter, så om du også vil ha en smart-tv, Apple-tv boks eller lignende på nett må disse enten kobles på trådløst eller med ethernet-kabel som må komme fra modemet på "vanlig" måte.
zyp
   #2
 460     1
Jeg forstår det sånn at det er litt lokale variasjoner rundt hvilke signaler T-We-boksen får. Hos meg er den kun tilkoblet router via ethernet, koaksialinngangen er ikke i bruk, TV-kanaler er tilgjengelig via IP multicast.

Trådløs HDMI tror jeg du kan glemme, så T-We-boksen burde stå ved TV-en. Forhåpentligvis har du også kanaler via IP-multicast tilgjengelig slik at du kan droppe å føre frem koaksialkabel. Dette kan du teste ved å koble ut koaksialkabelen der den står nå.

I forhold til ethernet så kan det funke å sette opp en trådløs forbindelse, men da skal du ha fornuftig utstyr som konfigureres riktig for at det skal funke skikkelig med multicast. Jeg anbefaler å heller bare legge en ethernet-kabel.
  (trådstarter)
   #3
 8     0
Takk for svar,

Apple TV støtter dessverre ikke opptak gjennom T-We appen, så det er ikke aktuelt med mindre vi skal ha flere enn én TVer.

Jeg skal undersøke om dekoderen ikke trenger å være koplet til koaksialinngangen - usikker på dette! Hvis dekoder får TV-signal direkte fra fibersentralen, kan vi trekke en ethernetkabel langs taklisten og frem til dekoder (som da vil stå i nærheten av TV, med en kort HDMI kabel i mellom de to). Det er litt uklart for meg hvordan dette fungerer, men jeg har altså en ruter fra Canal Digital som er koplet til fibersentralen (vi har fungerende internett), samt en T-We dekoder. Jeg antar at vi trenger både ruteren og dekoderen for å ha nett og TV, siden det medfulgte i sameiet... Eventuelt må jeg undersøke om dekoderen også kan fungere som ruter.

Dersom T-We dekoderen være koplet til antenneuttak i veggen, vil kanskje den beste løsningen være å trekke en 10m HDMI kabel fra dekoder (som da står i nærheten av fibersentral og antenneuttaket) til TV?
   #4
 910     1
Dekoderen fungerer i alle fall ikke som ruter. Sikker på at Coax-kabelen er i bruk? Kan være at dere hadde coax før (både TV og internett) og at det er blitt oppgradert til fiber i nyere tid, men at coax-kabelen fremdeles er tilkoblet dekoderen av "gammel vane".

T-We dekoderen fra Canal Digital har i alle fall fjernkontroll med radiosignaler, så den trenger ikke fri sikt mot dekoder. Usikker på hvor langt den rekker, dog.
  (trådstarter)
   #5
 8     1
Dekoderen fungerer i alle fall ikke som ruter. Sikker på at Coax-kabelen er i bruk? Kan være at dere hadde coax før (både TV og internett) og at det er blitt oppgradert til fiber i nyere tid, men at coax-kabelen fremdeles er tilkoblet dekoderen av "gammel vane".

T-We dekoderen fra Canal Digital har i alle fall fjernkontroll med radiosignaler, så den trenger ikke fri sikt mot dekoder. Usikker på hvor langt den rekker, dog.

Det kan være du har rett i at den har blitt stående der av gammel vane, ja. Jeg skal undersøke i ettermiddag om dekoderen fungerer ved kun direkte tilkopling til ruter/fibersentralen (usikker hvilken).

Du skriver at T-We dekoderen har radiosignaler - og derfor ikke trenger fri sikt mot dekoder? Hva mener du her? Maksimal luftavstand fra fibersentral og vegguttak til TV er ca 3 meter.
TSt
   #6
 14,593     1
Han skriver fjernkontroll på dekoder med radio ikke IR. Snakker ikke om selve dekoderen og signal til denne. Kjenner ikke Telenor sin løsning godt nok men trodde den kunne flyttes. For de med koaks inn er det slik i allefall.
  (trådstarter)
   #7
 8     1
Han skriver fjernkontroll på dekoder med radio ikke IR. Snakker ikke om selve dekoderen og signal til denne. Kjenner ikke Telenor sin løsning godt nok men trodde den kunne flyttes. For de med koaks inn er det slik i allefall.

Jeg som leste feil, der! Da skal det fungere å sikte mot TV selv om dekoderen ikke befinner seg ved siden av TV.

   #9
 24,743     Akershus     1
Og du kan sette dekoderen inn i et mørkt skap når fjernkontrollen går over radio.

Kjenner ikke status, men det er arbeiid i gang mhp å kunne kjøre TV over datakabel (ikke som data/ip)

Ellers så har Telenor også drevet med Home-plugg for å trekke IP-TV fra ruter til dekoder. Vil tro at trådløs IP fra ruter til dekoder fungerer greit, selv md multicast. Dette fordrer imidlertid at TV kommer fra fiber. Sjekk ev med Telenor om dette er mulig, de er i ferd med å fase ut deler ac coax-nettet og nybygging er minimal.


Oppkobling: 
https://www.telenor.no/privat/kundeservice/tvhjelp/oppkobling/t-we-boks-1/velg-kontakt/
Hva som faktisk funksjonerer er avhengig av hva som er tjenesteløsningen i ditt område. 
Signatur
   #10
 1,952     klippdalen     1
dette er et Telenor (tidligere CDK) G-PON fibernett med RF tv

dvs at man har fiber inn, og en ONT som konverterer fiber til RF. da bruker man tradisjonell coax innendørs med vanlige KTV antennekontakter og det hele Smile

det er IKKE retur på RF når man har G-pon fiber. så man må i tillegg sørge for å få fram nettverk for å få de interaktive tjenestene til å fungere (T-we på dekoder etc)

det er heller intet problem å få lagt opp ny eller lagt om eksisterende dit du vil ha TV.


Telenor kommer forøvrig med en helt ny Dekoder nå som har støtte for WIFI. husker ikke hvilken produsent. men DOCSIS modem er fjernet sammen med SCART og RF-UT Smile