(trådstarter)
   #32
 205     Sandnes, Rogaland     0

Hmmm.... du kan jo lese den tråden her..... er vel best å lese hele tror jeg...
http://avforum.no/forum/guider-audio/36077-miniguide-bilforsterker-innendors.html
Du finner sikkert mer galskap på den siden bare du søker litt..... ;D


Jo, eg prøve å styre unna AV-forum pga all galskapen...men ser jo at det fort kan bli et omfattende prosjekt. Tar sjangs og bestiller KBsound Premium med 5"høyttaler ???
   #33
 343     0
5" høyttaler er jo bare tull i forhold til 6x9. Jeg for min del ville helst hatt 6,5" + diskant....  ;D
Men så er jeg over middels interessert i lyd også da.... Har brukt over 20.000,- på stereo i min V70 bl.a. Følte hele bilen lå i deler en stund  Grin ::)
   #34
 5,416     Langhus     0
Nå kan du jo ikke overføre bilens godt dempede akustikk til et "knallhardt" bad.
Hifi-messig blir vel hverken bil-kupe eller tak-høyttalere optimalt  Wink
Signatur
   #35
 343     0
Niks! Ingen av delene er optimale siden man egentlig skal ha elementene vinklet mot seg i lytteposisjon. På badet blir det en masse refleksjoner og en voldsom romklang, i bilen for det meste refleksjoner fra dempende flater og en generel "sluking" av lyd.
Dempematter med motiver på kan man jo installere på badet, men da begynner vel det hele å ta ekstreme vendinger....  ;D Grin
   #36
 22,342     Akershus     0


Er det samme avstandskrav for 12V anlegg? Radioen er planlagt ca 1m fra badekaret.
Strømtilførsel og transformator blir i på andre siden av veggen inne i et skap 8)

Hvis anlegget er riktig utført (SELV/PELV anlegg) kan det settes nærmere enn for 230v anlegg.  Hvis jeg ikke husker helt feil kan du sette 230v der du planlegger hvis dusjen er fastmontert.
   #37
 22,342     Akershus     0

Trafo må nok til for å få galvanisk skille.

Og glatting med elektrolytter og mylar e.l bør være godt nok. Jeg har løftet lokket på Elektrocompaniet sluttrinn og selv der ser jeg ikke mer regulering. (Men uhorvelig mye trafo og elektrolytter!) Og en bilradio med AB forsterker skal jo være mindre kritisk på forsyningen. Det er jo enkelt å prøve før installasjon. Men legg merke til at en bilradio vanligvis ikke skal ha spenning over 13,8V. Du får nok mer om du bruker en batterilader fra Biltema likerettet og glattet!

Du kan jo gå på Elfa.se og søke "69-842-31". De har mange, bare et forslag den her.

Det er nok ingen fare for forsterkeren om den får 220 eller 230 v. Det vil knapt gjøre noen forskjell hvis produktet er ordentlig laget. Det som er viktig her er å bli kvitt all støyen fra nettet.

Ladespenningen for biler i Norge er eller bør være høyere enn 13,8. Spenningen i bilen er denne minus evt spenningstap. Radioen bør greie dette.

   #38
 171     Oslo     0

Har sett dette noen steder, og det ser jo meget bra ut...i tillegg spiller det bra, man kan sette inn minnebrikke, USB stick, iPod osv.... Med 6x9" høyttaler (lakker gitteret i samme farge som taket) så blir det nokså stilig. Men for all del, det koster jo etterhvert (nå skal det nevnes at jeg har både spiller og høyttalere liggende).

Jeg og mange andre (utfra div. googlesøk) synes det er kult med innfelt radio enten i vegg eller baderom/kjøkkeninnredning.....

Tivoli o.l er ikke aktuelt da de krever batteri, eller ledning, står i veien, spiller dårlig til prisen, samler støv osv....vil gjøre dette skikkelig.

Har sjekket opp den nye serie400 til KBSound (Gylling) og vurderer den dog med 5" høyttalere.
Kan koble til MP3 spiller via 3.5mm jack 8)

http://www.gylling.no/kbsound/EIS%20Produktblad%208-09.pdf


Hadde jeg hatt den gamle Pioneer P9'en med P9-eq'en så hadde det kanskje vært litt stas, men utover det klarer jeg ikke å gi slipp på tanken at en bilspiller hører hjemme i bilen Wink.

Litt av problemet med denne typen prosjekter er jo at bilstereo fungerer hovedsaklig på prinsippet at man har "uendelig" med ampere men begrenset spenning (dvs 13.8v). Dette er hvorfor alt er lav-ohm i bilstereoland (1-4ohm) og hvorfor det er tricky å finne trafoer som er fornuftig priset fra 230->~12v (husk at dess lengre ned i volt du drar deg dess mer  amp vil radioen ha, men dette er du vel klar over allerede).

Akustikkmessig er badet er hel... uansett som påpekt av andre her.

Er dog ikke meningen å være så negativ her, det er strengt tatt masse gøy et slikt prosjekt åpner for. Jeg har bare en følelse av at man bruker en del penger på unødvendige ting når du skal tilpasse noe som er laget for et gitt miljø (bil) i et helt annet miljø (bad).

Men uansett, smaken er som baken. Du som skal bo med dette og må like det Smile.
   #39
 22,342     Akershus     0


Hver sin smak. Jeg har hørt Tivolikopiene til under tusenlappen.
Jeg har en slik "kopi" på det ene badet. Den låter ikke spesielt bra denne heller, omtrent som originalen. Prismessig får du en ghettoblaster som er bedre.
   #40
 343     0
Jeg tror du må få sjekket hørselen din, eller eventuelt radioen din Grin Jeg har selv tivoli model one på kjøkkenet, og det er helt utrolig hvor god lyd man får ut av den lille tassen. Dessuten er radiomottakeren i den i en klasse for seg!