#11
 3,258     Akershus     0
Kan anbefale Triax antenner, og regelen er enkel, dess flere elementer dess bedre. Så forresten at Jula hadde en del antenner som så bra ut, og de var billige.
Signatur

   #12
 274     Oppland     0


Eks. så har Sagem boksen mye dårligere følsomhet ifht. signaler enn Grundig boksen. Og Grundig boksen har en "bug" som gjør at den kan søke seg inn på en sender som ikke er den sterkeste for ditt område. Det er en grei oppskrift på hvordan du omgår denne buggen på avforum.no.


Jeg slet også med det samme som deg etter jeg gikk over til RiksTV. Jeg hadde en Sagem-mottaker. Jeg fikk inn signaler, men noen ganger hakket kanalene og da alltid de samme. Etter mange turer opp i stigen til antennen på veggen (og x antall telefoner til RiksTV), fikk jeg tilslutt byttet Sagem-mottakeren med en annen Sagem. Da var absoultt alt prøvd uten at jeg skal gå nærmere inn på det her og nå. Og det var det samme opplegget. Kjøpte en annen antenne også uten at det hjalp.

Det var før, i Sagem-tiden  ::) Nå har jeg byttet til Grundig og tar nå inn signalene via en bordantenne... "Problemet" mitt er at jeg tar inn signalene best fra en sender jeg i grunnen på papiret ikke skal ta inn så godt. Og som Pingvin skrev, så får jeg satt opp Grundig-mottakeren til å ta inn den dårligere senderen som "default".

Sjekk siden til RiksTV over dekningen i ditt område, og prøv de senderne som ikke står som beste sender. Funka hvertfall for meg.
Signatur
   #13
 3,258     Akershus     0


Sjekk siden til RiksTV over dekningen i ditt område, og prøv de senderne som ikke står som beste sender. Funka hvertfall for meg.


Riktig, det har med regionsvalg å gjøre. Man kan da laste ned oversikten over muxene til de ulike senderne og bruke boksen til å se hvilken sender som man mottar best. Om man har tatt ett søk og boksen har "bestemt seg" for region, og den er feil, så napper man ut antenna og kjører et søk uten, så velger man riktig region, kobler til og snur antenna i riktig retning og søker på nytt. Man må da ha en geografisk oversikt over hvor antenna man forsøker å ta inn står slik at man får riktig retning. Google Earth kan da være til god hjelp for å finne retning og avstand.

Når dekningen er marginal blir antenna følsom ifht å stå i riktig retning, og en større antenne er da bedre, og den må sef være retningsbestemt.

Men jeg tror samtidig at kanskje firmwareoppgradering har fjernet problemet med valg av riktig/sterkeste sender nå? Men er ikke sikker.

Etter ett år med kluss var en stor Triax (100 elementer) i riktig retning på stang på pipa det som skulle til for å gi oss 100% stabilt, uansett vær og vind, TV. Vi ligger utenfor dekningsområdet.

Neste prosjekt er å få tak i ett filter og en antenne til for å få ned noen og tyve gratis svenskekanaler :-)

Det er i grunnen fint med ganske mange kanaler til kr. 0,-
Signatur
   #14
 3,706     Ringerike     0

.......Neste prosjekt er å få tak i ett filter og en antenne til for å få ned noen og tyve gratis svenskekanaler :-)

Det er i grunnen fint med ganske mange kanaler til kr. 0,-


kan vi få en egen tråd på dette? Sikkert flere som er opptatt av å få kanaler "gratis"  Smile
Signatur