4,846    8    0  

Droppe fasttelefon

 1,943     0
Er det fleire som vurderer å droppe fasttelefon? Finst der ein regel om at alle hus skal ha linje inn? Vi har mobiltelefonar, og det blir breiband i nyhuset. Eg ser ikkje heilt behovet for linje inn for fasttelefon.

Men dette er vel kanskje berre ein liten kostnad å legge?

   #1
 586     Karmøy     0
skal du ha fiberoptisk bredbånd da?

Telefonkabel blir nok lagt inn i huset ditt v/nybygg uansett, men om du velger å koble den til eller ikke er vel heller opp til deg.
Signatur
   #2
 120     Vestlandet     0
Vi har ikke hatt fasttelefon på et par år. Vi har IP telefon via  bredbåndsleverandør.
I vårt tilfelle kommer bredbåndet gjennom telefonledningen, men har du foreksempelvis kabel er det jo ikke nødvendig å ha telefonledning i det hele tatt.
Det eneste er at vi må betale en ekstra avgift fordi vi ikke har telefon. Regner med avgiften går til Telenor for linjeleie.

Når det er sagt så har du allerede telefonledning er det jo ikke særlig mye poeng i å ta den vekk? Men skal du bygge nytt kan du jo kansje la være å  installere.
   #3
 298     Fræna     0
Jeg har breiband via kabeltv-leverandøren.Da slipper jeg sugerøret til Telehor ned i min pengepung ;D
   #4
 3,258     Akershus     0
Antallet som installerer fasttelefon ved flytting har sunket til nesten ingenting de siste årene.

Vi hadde fasttelefon før vi flyttet hit, dvs 7 år siden.

Prøvde IP telefoni, fungerte fint men ble ikke brukt da alle venner osv også brukte mobil, og ringte til oss på mobil.
-------------

Men vil nok tro at de fleste over 60 har fasttelefon, og trives godt med det. 
Signatur
   #5
 171     Oslo     0

Regner med avgiften går til Telenor for linjeleie.


Det er helt korrekt, går til å dekke driftskostnadene på kobberet.

Jeg ville lagt opp telefonlinje i planleggingen av nybygg uansett såfremt ikke fiber er et alternativ der, om ikke annet for å gi neste eier flere alternativer når det gjelder bredbåndsleverandører.

Det er ingen krav på å gjøre dette, men du får kanskje kabelen inn i grøft i steden for luftstrekk dersom behovet melder seg i ettertid.

Telenor har leveringsplikt på telefoni til faste bopeler (dvs ikke hytter osv) og kostnaden på å få installert telefon, selv uten noe eksisterende kobber, er ikke skremmende høy. Så jeg tenker kun estetikk mtp luft vs grøftestrekk Wink.

Når alt dette er sagt... fasttelefon i seg selv er en dalende trend. Mobil og til dels iptelefoni tar mer og mer over. Jeg har ikke hatt fasttelefon på årevis selv og kan vel ikke akkurat si det er noe jeg savner.
bex
   #6
 4,293     Østlandet     0
jeg ville lagt opp tlf linje,  mange brebåndstyper går over tlf linjen, vi har nextgentel, og har trippel pakke med tv tlf og internett over tlf linje,  betaler 60kr eller noe for linjeleie siden jeg ikke har fasttlf
Signatur
   #7
 9,677     Kysten     0
Vi har fiberkabel med tv telefon og internett. Men legger nok opp rør til evt telefonkabel i tillegg. Drar ikke frem kabel, men røret er nå der. Det blir mye tomme rør i veggene mine... ;D

   #8
 274     Oppland     0
Jeg har ikke fasttelefon her jeg bor, men tror jeg ville tatt det med i et nybygg (altså gravd linje inn) i samme slengen. Med tanke på salg.

Et annet aspekt er at en analog telefon ikke er avhengig av strøm, det må du ha med IP-telefoni. Men folk flest har jo mobil.
Signatur