7,109    3    0  

Erfaringer med Altibox fibernett

 51     0
Vi har nå fått lagt trekkerør for fiberkabel inn i huset. Snart kommer selve fiberkabelen, og vi må planlegge hvordan opplegget blir innendørs. Nå har vi nemlig sjansen til å gjøre ting riktig fra starten av.

Er derfor nysgjerrig om det er noen på forumet som har erfaring med installasjon og bruk av Altibox? Spesielle triks eller punkter som man må være nøye på? Hvor fornøyd er dere?

Altibox.no

   #1
 1     0
Hei!

Ut av altiboxxen får du Telefon, Internett og TV.
2 Tlf utganger
1 Internett
3 TV

Har du flere noder i hus som trenger internett må du altså ha egen router/switch.

Ellers går alle signaler utifra boksen i tpkabel.
Dvs at det må trekkes kabler til alle tvr i huset.

Legg opp cat5 i alle rom:)
   #2
 94     0
Hei.

Jeg ser at der ikke var mange her som har svart...

Jeg har hatt altibox i 2 år nå, og er veldig godt fornøyd med både telefoni (som er mer stabil enn deet gamle telenettet), internett (som er koblet til en Dlink DI624 trådløs router) stabilt og godt) og TV.

Internett og telefoni har være totalt problemfritt siden starten. TV-boksen krever en oppgradering (som de gjør pr telefon) fra tid til annen. Signalet har falt ut 3 ganger siden jeg har hatt boksen. Har også prøvd HD-boksen, men den gav dårligere signal på standard-sendingene, så jeg byttet tilbake igjen...

Installasjonen var problemfri: Jeg trakk den oransje tykke kabelen inn i huset. Deretter trakk jeg den tynne (5mm) kabelen frem til stedet for hjemmesentralen.
Dagen etter at fiberen var blåst, var alt oppe og gikk...
  (trådstarter)
   #3
 51     0
Så bra at du var fornøyd. Hos oss har det tatt litt tid, men det er greit. Selve kabelen ble blåst for to uker siden og i morgen blir vi koblet opp. Vi har tatt ned deler av taket i første etasjen for å komme til, og lagt cat5e-kabler skjult frem til alle rom i huset med vegguttak for TV og Data. Alt er samlet under trappeoppgangen. Vi ønsker ikke å bruke trådløs internett.

Jeg avsluttet det oransje røret ute og førte det hvite røret gjennom husveggen, men det går vel på det samme.

Vi ønsker oss en feit flatskjerm nå, men først må julebudsjettet forseres ;D