#21
 5,416     Langhus     0
Joa, spiller en del WOT, og der er det faktisk så jeg foretrekker å bruke mobilen som modem fremfor smalbåndet fra NGT... NGT struper fullstendig med litt trafikk ut, 1000+ ms ping.
Mobilnettet har høyere ping (som standard), men "opplevelsen" er bedre flyt.
Noen som har testet disse mobilt bredbåndrouterene? er de kjappere enn mobilen, siden de tross alt er designet ene og alene for oppgaven som router, og ikke som mobilen som har det som en "ekstrafunksjon"?

Forøvrig ikke meningen å kuppe tråden, var egentlig bare vilkårene (som jeg ser som urimelige) fra CD jeg ville ha frem.
Signatur

mrc
   #22
 195     1
De rettighetene man her påpeker at CD har, vil jeg vel nesten tro at andre aktører også har. F.eks. til en nabolag er det ikke uvanlig for forskjellige fiberaktører å ha f.eks. en forbindelse på 1 Gbps. Dette skal deles mellom mange kunder der omså flere kan ha 100-200 Mbps hastighet. Hvis man da har situasjoner der mange brukere samtidig belaster forbindelsen sin mye, vil det kunne påvirke ytelsen totalt i området for de andre kundene. Det er ikke så ofte det normalt sett vil skje, men det kan skje.

F.eks. der fiberaktører tilbyr omså 1 Gbps til sine kunder, vil det vel typisk være 10 Gbps til sentralen og som igjen deles med langt flere kunder, slik at hvis alle belaster for fult, vil man ikke kunne få 1 Gbps.

Kommersielle servertjenester vil jeg også tro at alle aktører begrensninger for i sine betingelser for privatabo. Å sperre for mailtjenester vil jeg tro kan ligge med bakgrunn i sikkerhet/spam-problematikk.
   #23
 5,416     Langhus     0
Det står "egne eller kommersielle servertjenester"
og det er ikke mailserver men *alt* som kan kalles server.
I praksis alt som er tilgjengelig fra utsiden vil kunne kalles en "server".
Jeg har finlest vilkårene for mange av de andre leverandørene og har ikke sett noen med tilsvarende vilkår for hva du bruker linja til, mange tilbyr jo til og med fast IP.

At ytelsen går ned når kapasiteten på linja (videre fra nærmeste sentral) er brukt opp har jeg ikke noe problem med. Det er prinsippet om å kalle bruk innenfor det man har betalt for som overforbruk og redusere din fart.

I praksis får man jo sjelden den farten man betaler for...
Signatur
   #24
 6,009     Finnmark     0
Fiber fra Canal Digital? -  - KjellTS
Har målt noen ganger og vi får farten vi betaler for.........men vi har bare 20Mb ned/opp; og det holder til oss og leieboere..........
Vi hadde ustabilt nett via kabeltv, og byttet til fiber fra kraftlag, ble utrolig mye bedre........Selvsagt oppgraderte kabeltv nettet like etterpå, men det er jo bra for eksisterende kunder;)

Vi testet fart på min på gamle pc hp9550(2006 modell) og den visste helt forskjellig til ny bærbar, skyldes dårligere kapasitet på innebygd nettverkskort mm
Signatur