3,023    3    0  

Hjelp til å finne riktig system for enkel hjemmestyring med universalkontroller

 71     0
Ønsker et helt enkelt system for automatisk hjemmestyring.
Det jeg trenger er en fjernkontroll som styrer downlights på stue og kjøkken samt et par lamper, vil at den samme fjernkontrollen skal fungere som universalkontroller for tv/surround/dvd/parabol.
Det hadde også vært genialt om kontrollen kunne programmeres slik at om man trykker på en knott for å se film så slår automatisk surround anlegget seg på med riktig inngang, tv går på med riktig av inngang, lyset slår seg av eller dimmes ned osv...

Er ikke ute etter no overfancy og dyre greier, ser at nexa har billig utstyr som kan holde for meg men vet ikke om dette systemet kommuniserer med de programmerbare fjernkontrollene som feks logitech harmony?

Noen som vet mer enn meg her? virker som de fleste systemene(nexa, x10, xcomfort...) bruker radio som kommunikasjon og dette vil jo ikke fungere med disse programmerbare kontrollerene vel?
Smarthouse har en ir mottaker til logitech harmony da...men fortsatt litt dyrt for en ir mottaker synes jeg.

   #1
 476     0
Jeg har en en 10 år gammel Marantz 5000 (samme som Philips Pronto).
Denne kan du lage batch funksjoner for å sende ulike koder i sekvens.
Jeg laget et skjermbilde som har knappen "Slå alt på". Den slår på TV, dekoder, setter på riktig kanal, slår på stereo og velger riktig inngang og surroundmodus slik du beskriver.

Har funnet mye god informasjon på denne siden.

For å styre lys er du nødvendigvis nødt for å ha en IR konverter til ettellerannet.
Kommer ikke på i farten at jeg har sett noen IR mottakere for å styre strømbrytere.
   #3
 4,284     0
Logitech harmony 895 snakker Z-wave språk, det vil si at denne modellen kan styre mottagere fra Schneider Connect. Fjernkontrollen ligner på den som Schneider selger selv. Mottagerene til Schneider snakker et annet språk enn f.eks X-Comfort.