#12
 3,258     Akershus     0

Bør nok ha for hvert rom ja.
Min erfaring er at trådløst ikke duger, når man for eksempel skal ta backup av en bærbar PC, kopiere kamerakort/minnekort. HAr bodd i huet mitt ett år nå, og skulle gjerne hatt flere punkt, vi har i dag 5.


Hmm. Har en NAS kobla til trådløsruteren for bilder osv. Har digital speilrefleks og et vanlig kompaktkamera, ikke noe tregt eller tull når jeg overfører bildet til NASen osv.

Har trådløsruter fra Telenor.

Kan også se vanlig film og HD film streamet direkte fra NASen uten noe hakking osv.

Kan vel se behovet for kabling hvis man driver og flytter svære filer på nettet, men for ordinært bruk og streaming av media funker i hvertfall trådløst knirkefritt her i huset.

Og bærbare brukes overalt i huset, og da er jo kabling kun "hassle". Måtte hatt uttak på kjøkken, i hagen og på dassen da  :D

Men dere har vel oppe ett trådløstnett for tilfeldig bruk i tillegg eller?
Signatur
   #13
 5,112     Troms     0
Trådløst er fint, men har klare begrensninger pr idag. Skal lite til før man mister signal eller sannsynligheten for at signalet ikke takler store datamengder som eksvis streaming av full HD i mkv format krever normalt optimale forhold.
Ville satset på kablet anlegg uansett, det koster lite. Det er mange faktorer som kan påvirke trådløst signal også. Legg Cat5e i egne rør da holder det med UTP. Skal den legges sammen med strømførende ledninger ville jeg gått for STP kabler. Ser ikke poenget med Cat6 egentlig, men teoretisk skal den jo være bedre.
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 967     Stavangerområdet     0
Nå har jeg lagt opp og trukket rør med Cat6. Det blir 3 doble i stua (på grunn av mulige plasseringer på TV), og doble kontakter på hvert av soverommene pluss ett i gangen.

Jeg har kjøpt og installert Cat6 (UTP og med X). Installasjonsmessig er det omtrentlig like dyrt som Cat5e ville ha kostet. Det er også litt mer fremtidsrettet enn "kun" Cat5e men ikke så komplekst/raskt/dyrt som Cat6a/7(a).

Forøvrig var det overraskende tungt å trekke 2 stk Cat6 (med 6mm mantel) igjennom et 20mm K-rør. Røret var rett i underkant av 20m og jeg måtte gi opp når trekkedobben var ca. 1 m fra enden. Dette til tross for at røret ikke hadde skarpe bend, e.l. Måtte mao. kappe K-røret og fiske ut ledningen for så å skjøte røret etterpå. Blir obligatorisk med glidemiddel ved neste trekking...
  (trådstarter)
   #17
 967     Stavangerområdet     0
Mja, jeg trenger tre stykker:

Først av alt så har jeg TV fra Lyse, og nettverket til TV kan ikke gå over samme nettverk som mitt eget LAN. Derfor må jeg ha doble uttak til stereobenken: En til Lyse dekoderen og en til data & bluray-spiller (hvor jeg faktisk har en switch).

Så har jeg to mulige innredningsmuligheter av sofa og dermed flyttes stereobenken. For slippe metervis med synlig kabling, setter jeg da opp ny boks på mulig plassering nr. 2.

Og til sist skal vi ha en boks for å koble til basestasjonen til DECT-telefonen (les: ladestasjon). Overkill å legge opp Cat6 til dette, men da er friheten der.

=3 bokser

Kostnaden med å legge opp ekstra Cat6 i huset er negilsjerbar. Jeg måtte kjøpe en hel 305m trommel uansett.

   #19
 128     Oslo     0

Kan vel se behovet for kabling hvis man driver og flytter svære filer på nettet, men for ordinært bruk og streaming av media funker i hvertfall trådløst knirkefritt her i huset.

Og bærbare brukes overalt i huset, og da er jo kabling kun "hassle". Måtte hatt uttak på kjøkken, i hagen og på dassen da  :D
Svarte, jeg har glemt hagen ;)

Men jeg har lagt opp to doble data-stikk på kjøkken, samt et dobbelt på dass og over badekaret og mange stikk i alle andre rom bortsett fra vaskerommet.
På vaskerommet får man faktisk nøye seg med trådløst når man må spille, flytte bilder, se på TV eller granske loggfiler på server. Jeg vet - Det er ikke optimalt!  :-\