6,236    7    0  

Innfelte høytalere i yttervegg

 98     Norge     0
Hei,

sitter å planlegger noen siste detaljer på vår nye bolig. Jeg har hele tiden forberedt meg på at jeg på "tv-veggen" på stua skal felle inn høytalere i veggen ved TV´n, noe som er en yttervegg. Høytalerne bygger stort sett inn 9xmm.
i utgangspunktet har jeg tenkt at det finnes vel kun ett alterntiv; å fore ut veggen tilsvarende, for å ikke komme i konflikt med isolasjon/plast etc.

MEN; med tanke på isolasjon, finnes det en eller annen isolasjonstype som isolerer ekstremt mye bedre enn ordinær glava? slik at jeg faktisk kunne redusert isolasjonstykkelsen i det området hvor høytalerne skal være?


Mvh,
Tommy

   #1
 5,751     OSLO     0
hvis du skal bygge nytt, er det jo stort sett alltid lektet ut på innsiden uansett, med 48mm, slik at elektro og vvs ikke skal ødelegge fuktsperra.

ved og felle inn høytalere som du sier, vil det ikke ha noen særlig betydning for noe uansett Smile
   #2
 366     Sandnes     0
Jeg har satt innfelte høytaler i yttervegg. Benyttet da downlight bokser av type mini, som bare bygger 70mm inn i vegg. Dampsperren ble limt fast til boksene, og har brukt trekkerør/skapmuffe for å gjøre det tett rundt ledningene.

Det er jo litt mindre isolasjon akkurat der boksene er, men det betyr jo svært lite, så lenge det er en så liten del av veggen. Jeg ville heller vært mest opptatt av å holde dampsperren intakt.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 98     Norge     0
huset bygges med 6" x 2". men høytalerne jeg vil ha bygger 97mm. skal ha osb og gips på veggen så har vel 20-25mm (?) der også. men begynner å innse at dette ikke er ett problem.

men tar gjerne imot tips om gode innbygningshøytalere .
   #4
 222     0
Ville sørget for at det er bygget en "kasse" bak der høytalerene skal stå, slik at ikke du mister en del av "punchet". Har satt opp mange høyttalerkasser i hus jeg har jobbet i, men alt med måte selvsagt :-)

Monterte nettopp et par JPB HTI8 i et hus, men har ikke testet.
   #5
 5,751     OSLO     0

huset bygges med 6" x 2". men høytalerne jeg vil ha bygger 97mm. skal ha osb og gips på veggen så har vel 20-25mm (?) der også. men begynner å innse at dette ikke er ett problem.

men tar gjerne imot tips om gode innbygningshøytalere .


men skal du ha OSB og gips rett på 6"x2" ? Alle nye hus blir vel lektet ut innvendig etterpå med tanke på EL og VVS...?
  (trådstarter)
   #6
 98     Norge     0
unnskyld . knølete skrevet. skulle stå 6"+ 2".
altså 6", plast, 2", og så OSB og gips.

men tror dere at husbyggeren tillater at jeg bruker 2" sjiktet til høytaler kasser? usikker på hva kravene til isolasjon faktisk er.

det desidert enkleste er jo bare å fore ut veggen hvor det skal være høytalere. hadde ikke gjort så mye med tanke på areal. men kom plutselig på at jeg jo har skråtak, og den aktuelle veggen går over i ett utbygg på huset, ergo i enden av veggen kommer skråtaket ned og møter hjørnet mellom veggene. forer jeg da ut den ene veggen så kræsjer jo jo plutselig taklinjen. hehe. kan jo bare fore ut den andre veggen også, men da baller det på seg :-)

T
  (trådstarter)
   #7
 98     Norge     0
har begynt å skissert på en løsning
slik jeg ser det så kan jeg fint droppe det "elektrikker sjiktet" på 2" med isolasjon til høytaler kasser.
fremdeles mangler jeg noen cm, så har da foret på 28mm ekstra. Dette i kominasjon med OSB + gisp så har jeg da 100mm. (høytalerne krever 97mm.)

"høytalerkassen" er tenkt laget med en tynn kryssfinerplate i bakkant (jo tykkere den er , jo mer må jeg legge på veggen) og noen sidevegger ut mot kledningen på innervegg.

Det uheldige da er som nevnt tidligere at det ikke går opp med taklinjen i skråtaket, ettersom jeg da har foret på 28mm på den ene veggen... det kan vel løses med litt kreativ listing i overgang tak/vegg.


Innfelte høytalere i yttervegg - Skjermbilde 2013-10-06 kl. 10.10.15.png - cobsen
Innfelte høytalere i yttervegg - Skjermbilde 2013-10-06 kl. 10.45.30.png - cobsen