4,140    6    0  

Internettsignal til utebod.

 201     0
Har en utbod som er innredet til "kontor" og angående internett signaler så lurer jeg på om jeg kan koble en kabel fra trådløs ruter i stua til Nextgentel homeplug og fra homplug nr 2 i boden til en annen trådløs ruter i boden slik at jeg får signalene fra den?

Hvilke uttak bruker jeg isåfall på ruterne?

   #1
 175     Oslo     0
På ruteren i stua kopler du til LAN (det pleier å være fire av disse). Hvis du trenger trådløs også i boden så kobler du trådløsboks til WAN her.
  (trådstarter)
   #2
 201     0
Vil da navnet på det trådløse nettverket på ruteren i boden være det samme som på den i stua?
   #3
 740     0
Du kan godt sette opp samme navn (SSID) og passord på den ekstra WIFi punktet som du forbinder med den i stuen. Bare velg annen kanal enn den i stuen. Da holder det en registrering på nettverket og det er enklest i bruk. Registrer enheten en gang og flytt deg rundt og den velger den som er tilgjengelig.

Har du forskjellig navn nå du selvfølgelig registrere mobil, PC, nettbrett på begge WiFi nettverkene.

Alternativet hvis du har problem med kabel frem kan du sette opp en WiFi repeater.

Selv har jeg en ASUS EA-N66. Den kan settes opp på tre måter:

[list type=decimal]
 • Repeater

 • Aksesspunkt (koblet til nettverket ditt med kabel)

 • Klient Dvs. hvis du har trådløstnettverk og trenger å få koblet opp en enhet som har kun kablet nettverk til dette.

 • [/list]

  ASUS EA-N66 Universal Repeater/AP/Client
  Dual-Band Wireless-N900 Gigabit Ethernet Adapter, 3-in-1 Function

  Thanks to ASUS innovation, the EA-N66 presents the world’s first versatile 3-in-1 dual-band 450Mbps Ethernet adapter with powerful performance and a truly exhilarating design. The stylish pyramid shape offers both artistic merit and a practical approach to technology, embedded with orthogonally-arranged antennas to lessen interference and boost signal coverage. Dual operating bands meet diverse needs for every user segment, while easy mode switching via the new interface lets you turn the device into an adapter, repeater, and access point at will.


     #4
   836     Østfold     0
  Amatoren: er det enten eller på de tre mulighetene? Eller tror du den kan f.eks plukke opp signalene fra annen ruter og sende de forsterket + tilkople en enhet som må kobles med kabel
  Signatur
     #5
   204     Østlandet     0

  På ruteren i stua kopler du til LAN (det pleier å være fire av disse). Hvis du trenger trådløs også i boden så kobler du trådløsboks til WAN her.
  Nei, da får du to separate nettverk. Koble til LAN på den i uteboden også, så skrur du av DHCP. Da omgår du ruterfunksjonaliteten og bruker den som et rent aksesspunkt. Da blir alt på samme nettverk og du kan enklere benytte eventuelle nettverksressurser som delte disker, skrivere etc med mindre trøbbel enn om du lager et separat nettverk ute.

  Ellers støtter jeg forslaget om repeater hvis du har kurant ruter fra før. Det vil ofte kunne gi bedre resultat enn homeplug, men forutsetter at det er noe overlappende dekning mellom de to trådløse enhetene.
  TSt
     #6
   14,669     0
  ASUS produktet som er omtalt kan benyttes både som repeater og som klient samtidig. Dvs feks en stasjonær PC kan kobles direkte på med kabel mens bærbare kan benytte trådløst.

  I allefall kombinert med en ASUS router (ASUS RT-N56U Dual-Band 11n Router eller ASUS RT-N66U Dark Knight 11n N900 Router) fungerer dette utmerket og med stor ytelse. Begge disse har støtte for 5GHz trådløst nettverk også men repeateren klarer bare å formidle en av frekvensene. Anbefaler derfor å sette den på 2,4 Ghz nettet som eldre utstyr alltid støtter. Benytter dette selv og har ca 100 m mellom router og de to punktene. Har benyttet forskjellige SSID bare for å unngå å benytte trafikk via repater i de tilfeller PC ser begge.