#21
 24,799     Akershus     0
Nja, Det finnes bokser med 2- og med 4 kontakter.

Den med to kontakter finnes i to versjoner: en for telefon og en for data. Dvs at det på innsiden er tilkobling for en eller for to cat5. I dette tilfellet må en passe på at det er den for to kabler som kjøpes.

4-uttak kjenner jeg ikke.

Ellers, dersom en lager et eget skap, så er et alternativ å la røret ende i en skapmuffe eller som et rørutstikk inn i skapet. Kabel fra røret lages passe lang slik at den når frem til svitsj. En trenger da ikke egen patchesnor.

Dersom du lager kabler selv, husk på at grønt par skal ligge på begge sider av blått par. Blir ofte gjort feil her.
Signatur

   #22
 24,799     Akershus     0

Dette oppsettet ser riktig ut.

Det finnes ikke noe inn/ut ifb med switch. Trafikken går begge veier i alle portene. 2-veis betyr bare to kontakter som du korrekt sier.


Kablingen i veggen er lik. På enkelte eldre data-bokser maset en med "rett" og "krysset" kabel/snor. De nyere boksene har autosense og en bruker bare rette kabler.
Signatur
   #23
 24,799     Akershus     0


Det kommer altså en cat5-kabel fra andre etasje. Denne ligger allerede i veggen som jeg skal kle igjen straks. Men da må jeg altså ta denne ut gjennom veggen, inn i en svitsj som står på utsiden, og deretter inn i veggen igjen i nye trekkerør til der punktene skal være?


Du har ikke mulighet for å trekke flere kabler da? Ev legge et rør slik at du har oppgraderingsmulighet om det behovet skulle dukke opp?
Signatur
  (trådstarter)
   #24
 282     Rogaland     0

Nja, Det finnes bokser med 2- og med 4 kontakter.Dersom du lager kabler selv, husk på at grønt par skal ligge på begge sider av blått par. Blir ofte gjort feil her.


Ok. Har bare gjort dette to ganger før, og kjøpte da en Elko RJ-45 veggboks, og fulgte koblingsskjemaet som kom med boksen. Gikk bra, det.. :)


Du har ikke mulighet for å trekke flere kabler da? Ev legge et rør slik at du har oppgraderingsmulighet om det behovet skulle dukke opp?


Er ikke helt med her..? Altså, jeg har ikke platet veggen enda, så jeg kan legge så mye jeg vil. Og jeg tenker jo å sette opp flere 2-veis veggbokser og trekke 2 rør for hver boks. Hva mente du egentlig?
  (trådstarter)
   #25
 282     Rogaland     0
Oppgraderte kulepennskissen litt. Tenker å gjøre slik (bortsett fra at svitsj og veggbokser skal inn i et innfelt skap.
Flere RJ45-bokser fra én Cat5-kabel, skjult i vegg? Switch? - NETTVERKLØSNING.jpg - lapsklaus
   #26
 24,799     Akershus     0
Tanken var flere kabler direkte fra svitsj ved Lyseboksen. Da slipper du ekstra svitsj i TV-stua.

Ser for meg ut til at du bør vurdere Elko HomeLink. Det er et skap for internkabling og plass til litt småtteri som en svitsj.

Alternativt om du lager eget skap, så finnes de patchepanel. Dvs en "list" med en rekke RJ45 "hull". Kabel fra andre veggbokser går direkte fra rør inn til baksiden av patchepanelet med egen snor derfra til svitsj. Billigste patchepanel lager du selv med RJ45 chassiss-skjøtekontakter og terminerer kabel inn med vanlig RJ45 som settes inn bak.
Signatur
  (trådstarter)
   #27
 282     Rogaland     0
Aha.. Skjønner. Ja, god ide, men problemet er at fra svitsjen i andre etasje, går kablene på utsiden av husveggen før de går inn i kjellerstua/tvstua gjennom en ventil i kjeller veggen. Dersom. Jeg skal legge flere kabler/rør fra andre etasje, blir det da veldig mye utenpå husveggen..

Takk for tips om boks/skap. Kom plutselig på at veggen bare er 10 cm dyp, så det er begrenset hva jeg får plass til av innfelt løsning. Må nok gå for et skap utenpå veggen.

   #28
 24,799     Akershus     0
Sett svitsjen på høykant.
Signatur
   #30
 1,231     Bergen     0
Jeg ser for meg at jeg kommer til å kjøpe denne switchen:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=338188

og kanskje denne inspeksjonsluka:

http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Verktoy-og-tilbehor/Inspeksjonsluke-870730/

i en passende størrelse.

Switchen ser ok ut, og er vifteløs. Vifteløs tolker jeg som at den utvikler lite varme. Det finnes også en billigere med færre porter. Denne støtter også VLAN som gjør deg fleksibel med tanke på å også spre Lyse-nettet separat på egne kabler.