11,080    14    0  

Liten veggboks for høyttalerkontakt

 95     0
Jeg har sett noen som har en mindre veggboks enn standard der det settes på kontaker for høyttalere. Disse viser lite igjen på veggen. Etter mye leting gir jeg opp. Har dere tips om hvor jeg kan finne disse? Synes de store vanlige veggboksene er overkill

   #2
 143     Troms     0
Det finnes lampettbokser, men du må nok til en grossist får å kjøpe disse. Lampettbokser er vel rundt 50 mm i diameter
  (trådstarter)
   #3
 95     0
Takk. Da blir det disse. Finner ikke på nett så prøver grossist. Men finnes det innsatser og kontakter for høyttalere som er hyllevare og passer i disse boksene
   #4
 1,596     0
Kjenner ikke til høyttaleruttak som passe for disse, nei - da må du opp på standard størrelse. En bekjent av meg har brukt disse lampettboksene på bakhøyttalere, og brukt passende blindlokk som det er boret et hull i senter for å trekke ut kabel. Ser ålreit ut, men jeg har valgt "in-wall" høyttalere like greit...
   #5
 55     0
Hvorfor ikke bare avslutte k-røret flush med veggen, og så trekke kabelen direkte fra forsterker til høyttaler?

Er selv akkurat ferdig med bygging av et komplett inwall system i stua. Subwooferen er eneste som ikke er integrert, og her valgte jeg en normal boks i enden. Skulle ha en slik RCA-plate fra dynabel.no men ombestemte meg, da jeg ønsket kabel uten overganger.

Lampettboks var uaktuellt pga. kun mulighet for 16mm k-rør.
   #6
 168     Haugesund     0
Skal selv i gang med å skjule ledningene. Vurderer å brukehullsag for å lage hull bak TV-en og få en boks ved siden av El-uttakene.

Jeg synes blindlokk med hull virker lite elegant, er det andre løsninger?

Til kontormøbler får man slike kabeldeksel.
http://www.sogroup.no/main.aspx?page=article&artno=20766

Finnes det tilsvarende eller ligende som passer elektrobokser?
  (trådstarter)
   #7
 95     0
Vet ikke om tilsvarende. Men mine 50mm lokk vil ikke vise ettersom høyttalerne er "i veien".

   #8
 106     Karmøy     0
Det er nok ikke til all verdens hjelp mitt svar, men jeg har sett både norske og utenlandske sider med flere mulige løsninger/ utførelser i slike vegg bokser.
Men da jeg gikk for inwall i hele huset heller ble det ikke aktuelt, men det skal være der ute, var jo slike spesialbutikker innen hi-fi jeg fant det på.
   #10
 735     Drøbak     0
Jeg lagde selv kontaktplate av et blindlokk og koblinger fra Biltema. Hvertfall mer elegant enn en ledning rett ut av veggen syns jeg.
Liten veggboks for høyttalerkontakt - image.jpg - jaxry
Signatur