10,044    5    0  

Løsinger for lerret

 967     Stavangerområdet     0
Godt nyttår folkens!

Jeg har en gammmel prosjektor som er gått ca. halve levetiden og jeg har besluttet å la denne gå levetiden ut før jeg bytter til en nyere. Det lerretet jeg nå setter opp i hjemmekinoen i denne runden blir skal bare brukes med denne projektoren.

Når jeg bytter prosjektor, ser jeg for meg at jeg kan bytte lerret til et bedre og dyrere lerret -- og muligens endre størrelse.

Er det noen som har gode løsninger for rammespent 100" 16:9 lerret? Forslag til leverandører? Jeg er egentlig åpen for rimelige og kreative løsninger, siden den snart skal byttes uansett. Lage egen ramme og spenne opp et standard nedtrekkslerret?

I forrige hjemmekino lekte jeg med å lage min egen oppskrift av matt maling som jeg malte rett på veggen. Grunnen var at NCS S1000 inneholder oker og er ikke 100% nøytral, så jeg gikk inn og spesifiserte mine egne bestanddeler. Man kan gjøre det på fargemaskinen på byggvaren. Det fungerte rimelig bra. Noen andre som har prøvd å lage et "lerret" med gipsplater og så malt med egenkomponert maling?

   #3
 1,231     Bergen     0
Fisker fram gammel tråd.

Manglen på svar om maling kunne brukes, skal jeg tolke det dithen at malt gips er helt ubrukelig som lerret?
   #4
 661     Bærum     0
Det stiller store krav til at underlaget er helt jevnt (er det helsparket, duk eller kun sparket i skjøtene f.eks?), malingtype og ikke minst at du er EKSTREMT nøye med jobben. Det finnes spesialmalinger til dette, men det prosjektet koster deg like mye som å kjøpe et lerret på salg. Avshop kjører januarsalg nå, så kjøp deg heller av rammelerret på salg.

Dette er satt ned fra 7000 til 5000
http://www.avshop.no/PartDetail.aspx?q=p:10514565

Ironisk nok får du et 120" til 4000 og et 150-tommer til 3000 hvis du har mer zoom å gå på:-)

Her får du svært gode lerret, som også er klar for din neste projector, selv om denne blir 4K.
   #5
 58     Tønsberg     0
Vet ikke hva slags projektor du har om det er full HD eller ikke, men vet mange som har brukt rullegardin fra Ikea, Tupplur som lerret, vet ikke om de eksisterer lenge. Selv har jeg en full HD projektor, med billig lerret fra Elkjøp. Klarer å imponere venner som ikke har sett på projektor på noen år.

Link til mitt lerret
http://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/projektor-og-lerret/MOUNTCS108M/media-mount-108-projektorlerret

S