#21
 101     Gol     0
Som sagt; på kontoret har vi kun lagd hull i taket og "dyttet" dem oppi.
Isolasjon og diffusjon sperre ligger da over høyttaleren.

På kontor/kjøkken/soverom/bad vil det ikke være noe problem lydmessig, men jeg vil tro at bass blir bedre når dem har en kasse å jobbe i.
Alt kommer selvfølgelig an på hvilke lyd-preferanser man legger til grunn, jeg er middels interessert i lyd og synets det er ok på kontoret.

Som bruk i en "hjemmekino"/stue ville jeg nok ha kasset dem inn for å få mer punch i lyden.

Selvfølgelig vil de forskjellige høyttalerene oppføre seg forskjellig.

   #22
 1,596     0
Polk designer i utgangspunktet sine innbygningshøyttalere til å spille uten kasse, men brukererfaringer på bl.a. Amazon.com tilsier at fort kan oppleve det som litt "kasselyd" om disse kun moteres rett i vegg.

Uten å være spesielt audiofil tar jeg derfor høude for dette, og lager en avstivet MDF kasse uten "bunn", slik at høyttalerene har noe stivt og resonansdødt å jobbe mot. I tillegg isolerer jeg bakvegg (gipsvegg mot tilstøtede rom) med butylmatter + dempematter fra Biltema. Hvordan dette vil slå ut lydmessig blir spennende å se! Jeg skal ærlig innrømme at dt ikke ligger åresvis med research bak...  ;)

13mm gips blir etter hva jeg forstår for "mykt", slik at veggen tar opp mye av vibrasjonen til høyttalerelementet i stedet for lufta i rommet. I praksis, slik jeg oppfatter dette, vil altså 13mm nærmest fungere som en lyddemper; en egenskap gips jo er kjent for og nettopp brukes til: Lydhimlinger mm...

De som selger in-wall høyttalere gir jo også litt ulike råd mtp "backbox", men en form for lyddempning bak høyttaleren er nok uansett gunstig!
   #23
 1,596     0
Da har jeg endelig fått testet dette; resultatet ble overraskende bra!

In-ceiling står i Optime sine største diffusjonstette kasser (dampsperre mot kaldloft, 30cm isolasjonslag) dempet med Biltemas butylgummiplater + dempemateriale. Ingen utpreget bokslyd, men litt lite bass og vanskelig å få riktig stereoperspektiv når disse henger i taket. Lyden er så absolutt godkjent!

In-wall står i gipsvegger + avstivet MDF ramme som står (hellimt) i 48x48 lekter, mot en tidligere yttervegg (som nå er innervegg i trappehus.) Dempet med glava + dempemateriale fra Biltema. Også her er lyden så absolutt godkjent, med bedre bassrespons og svært bra mellomtoneområde! Diskanten er grei, men naturligvis ikke på høyde med seriøs Hi-Fi. Dette blir ypperlig til mørke vinterkvelder og film/tv!

Har foreløpig testet med Sonos:Amp og Wimp.
Som "referanse" blir mine Bose QC15 + Audioquest Dragonfly som brukes mye på jobb.
   #24
 1,699     Norge     0
Må følge med på denne tråden.
Ønsker meg Sonos i vårt nye hus, men kan jo altfor lite om emnet.

Har et vennepar som har montert 2 stk sonos over 100 kvm åpent areal, tilsammen da 4 høyttalere. Det låter supert, også på fest  Cool
   #25
 492     Trondheim     0

Hei,

er det et must å bygge kasser til disse høytalerne? Jeg tenkte egentlig bare å skjære hull til de i taket og feste de fast i gipsen. Eventuelt dytte til sides isolasjon osv.

Kommentarer fra audiofile ønskes ikke  ;D


Jeg er ikke audiofil, så svaret mitt er nei sålenge det er noenlunde tett rundt høyttalerne Shocked dvs isolert og evt tetting av åpenbare luftlekasjer bakover. På kjøkkenet har vi B&W i taket og der er det kun saget hull og laget plass i glavaen. Dvs at det er grei demping bak. På stua har vi B&W i veggen, der bygget mer som en kasse bak, men bare helt enkelt med rockwool som dempe materiale. Har også flere rundt omkring som på kjøpesenter som nevnt over her. Men fungerer veldig bra med sonos. Bare tenk på dette når huset planlegges, også nevnt over, og ta gjerne kontakt med hifiklubben for hjelp til prosjektering. Dette kan de. Et tips er også å stikke innom dem for å høre på lyden de forskjellige utgavene gir. Også de som ikke er audiofile hører at det også her, til et visst nivå, er sammenheng mellom pris og lyd.
Men igjen det blir jo ikke noe hifi anlegg, så hvor skal man legge lista.
Begynner man å legge rør i første omgang så kan man jo se an behovet i ettertid.
   #26
 1,596     0

Ønsker meg Sonos i vårt nye hus, men kan jo altfor lite om emnet.


Sonos er ukomplisert, enkelt og elegant. Jeg liker å sammenligne dette med iPhone
- det funker for folk flest, men entusiastene vil ofte ha noe mer.

Stikk innom nærmeste Hi-Fi klubben for å få produktene demonstrert i praksis; her er det egentlig ikke så mye man trenger å sette seg inn i. Det (tror jeg) er hele filosofien til Sonos.

   #28
 1,596     0
Dette har så definitivt en langt høyere WAF enn svære høyttalere på 3 spikes, nerdete Hi-Fi møbler, avansert elektronikk, feite kabler midt på stuegulvet og 1 CD på repeat.

Sonos har sammen med Spotify og Wimp gitt meg en helt annen musikkglede enn hva jeg hadde den gang jeg "nilyttet" til samme sangen med forskjellinge settinger, kabler, vinkler på høyttalere og lytteposisjon - og så videre.

Herlig er det også å slippe å høre på skurringen fra FM-radioen, slippe å huske hvilken frekvens lokalnyhetene sendes på og ikke minst kunne få betjene alt fra mobiltelefonen eller iPaden (og snart også smarthus knottene på veggen.)

Ikke minst - så er det utrolig barnevennlig!  :P

Minuset er vel den dagen Internet ikke virker, strømmen er gått og flyalarmen uler. Da er det godt å ha den gamle Tivoli'en med innebygget batteri i bakhånd.
   #29
 503     Bærum     0
Shaukaas; vurderte du Bluesound vs Sonos?

-og hvordan kan du styre sonosen via vegg -og er det egentlig nyttig i praksis? Kan se for emg at det kan ha en funksjon ved siden av badekaret, men ellers?
Signatur
   #30
 1,596     0
Har ikke vurdert Bluesound, nei, men vurderte en stund simple audio. Landet til slutt på Sonos med bakgrunn i litt tester og omtaler, og er strålende fornøyd. Det bare virker!

Har planer om å lage et Sonos interface mellom Knx anlegget ved hjelp av en Loxone miniserver. Har montert Gira roomcontrollere med 3 par knapper som er tiltenkt formålet - på hvert rom med takhøyttalere, foreløpig. Greit å slippe å måtte rote frem mobilen bestandig, samt skru av lyden automatisk når man forlater huset. Kjekt for besøkende (svigermor?) å kunne skru på lokalradioen uten å måtte bruke app. Samt liker idéen med å få alt integrert.

Det ligger en tutorial på Loxone forumet, men om jeg får dette til i praksis på eget anlegg gjenstår å se... Først må teknisk rom på plass! (Neste prosjekt...)