1,420    4    0  

Multiromsystem med innfelte takhøyttalere

 76     0
Vi bygger hus og planlegger et multiromssystem basert på 16 innfelte takhøyttalere, 1 subwoofer, og 3 utehøyttalere, komplett 5.1 system (TV-stue).  Vi ønsker i utgangspunktet å benytte Sonos som kilde for høyttalerene.  Alle høyttalerene vil ha koblingspunkt i tekniskrom.
Vi ser for oss å basere oss på en Parasound Zone Master 1250 (12 kanals forsterker) eller en Rotel RMB-1512 (12 kanals forsterker).  Vi vil deretter koble flere sonos connect til forsterkeren for å danne soner.  Vi har i utgangspunket kun behov for å spille musikk samtidig i stue,spisestue og kjøkken evn ute.  Alle de andre rommene kan vi styre musikken individuelt, dvs det vil ikke bli behov for å spille musikk i flere av de rommene samtidig.  Så mulig det blir overkill med en 12-kanalsforsterker til ca 22.000 kr?  Noen som har noen gode ideer om hvordan man kan drive alle høyttalerene på en mest kostnadseffektiv metode?  Har drodlet med ideen og kjøpe en billig bluethooth forsterker til bruk i f.eks treningsrommet.  


Dette er naturlige soner:
Sone 1:
Stue ( 2 x Sonance VP82, 1 x Triad onWall Slim Sub.)
Spisestue ( 2 x Sonance VP82)
Kjøkken ( 2 x Sonance VP82)

Sone 2:
Uteområdet ( 3 x Klipsch Dual utehøyttaler )

Andre områder:
Bad (1.etg) : ( 2 x Sonance VP82)
Soverom (1.etg) (2x Sonance VP82)
Bad (kjeller) (2 x Sonance VP82)
Treningsrom (kjeller) (2 x Sonance VP82)
Lekerom/allrom (2x Sonance VP82)

TV-stuen kan være helt separat.
Her er det en komplett innfelt Kipsch pakke med subwoofer. Må nok ha egen dedikert receiver.

 

  (trådstarter)
   #2
 76     0
Jeg har kablet sonos system og bruker denne:
http://www.outdoorspeakerdepot.com/6-zone-multi-channel-amp-osd-mx1260.html

Virker veldig bra så lenge du ikke har bruk for å kjøre ungdomsparty-nivå på lyden.


Det var jo en betraktelig hyggeligere pris. Da blir det "lettere" å påkoste seg flere Sonos Connect. Høyttalerene fra Sonance skal visstnok kunne drives på minimum 5watt og max 125watt. Så en plass mellom der burde være tilstrekkelig. Ved en sjelden anledning kan der være ønskelig å kjøre litt ekstra høy lyd, men da kan jeg kanskje koblet ut andre soner, slik at stue,spisestue,kjøkken får det ekstra lille trøkket.
   #3
 153     Vestlandet     0
(jeg er samme bruker som svarte først)
Jeg har 8 soner/sonos enheter. Har altså denne ampen for 6 soner, så har jeg en sonos amp og så en enkel forsterker for den siste sonen. Den eneste gangen jeg har hatt en utfordring er når huset har vært fylt opp av folk og dansbehovet blitt stort som følge av vesentlig inntak av alkohol Smile Da var det et stort behov for å sett volum på sonos til 100%, og det klarte ikke systemet å håndtere. Trur at hovedgrunnen er at jeg kjører denne (http://www.outdoorspeakerdepot.com/iseipaspse.html) på 2 (L/R) kanaler fra forsterker for alle høytalere i fellesareal (inkl. stue og kjøkken). Kanskje ikke rart at det krever mer en forsterkeren kan håndtere Smile
  (trådstarter)
   #4
 76     0
Etter å ha drodlet litt. Tror jeg vi i starten skal begrense antall Sonos Connect og heller kjøre på med Rocki for å få Spotify connect på utvalgte høyttalere.