#21
 9,677     Kysten     0
Til Altibox; har en vel ett uttak til tv og to til internett? For å få flere internett kabler ut til forskjellige rom brukes cat 5 som går gjennom en switch? og for TV går det også over switch, men altså en egen?

   #22
 24,743     Akershus     0
Kjenner ikke Altibox.

Som du sier: for å splitte en dataport på Altiboks til flere PCer, bruk en HUB eller switch.

For å splitte TV til flere rom - bruk en HUB eller switch. Jeg ville først sett om det gikk med en -1- switch til alt.
Signatur
   #23
 3,234     Vestfold     0
Altiboks har som oftest en til data og flere til tv fra hjemmesentral. Flere uttak fåes ved å bruke vanlig switch. Men det må være en switch til data og en til tv isåfall.
   #24
 15     Bergen     0
Om du fremdeles har åpne vegger, trekk rør med nettverkskabler fra et sentralt punkt og rundt dit du vil ha punktene selv. Er det på plass, kan du ha hvilken som helst løsning etterhvert. Da kan du gå på Clas Ohlson å kjøpe nettverkspunkter og patchepanel, og ha en fullgod løsning for et par tusenlapper.

Switch og router/brannmur etc kommer jo i tillegg, men siden du snakket om Elko, tenker jeg det er kablingen som er mest aktuell nå.
   #25
 24,743     Akershus     0

Altiboks har som oftest en til data og flere til tv fra hjemmesentral. Flere uttak fåes ved å bruke vanlig switch. Men det må være en switch til data og en til tv isåfall.


Vet du hvorfor? Forskjellig IP-range?

På mitt "multimodem" les, vanlig ruter, er det 4 porter på baksiden. Jeg har ikke tatt dette i bruk enda, men fikk inntrykk av Telenor at alle portene var likeverdige. Dvs at de fritt kunne brukes til TV eller data. Da ser jeg ikke behov for noen switch før en har brukt opp 4 porter eller en sender en kabel ut og deler lenger ute i nettet. Mulig det ikke fungerer slik, har ikke testet dette!
Signatur
   #26
 399     Solkysten     0
Hos Altibox er TV- og data-nettene helt separate (i hvertfall hos abbonenten). Hvis du prøver å koble de sammen vil du bla få problemer med DHCP.

Regner med at de har gjort det sånn for å garantere kvaliteten på TV selv om du belaster datanettet mye. Men, hvis du kjører gigabit nett hjemme er det ikke noe problem å kombinere disse på samme kabel igjen. Dette har ihvertfall fungert helt perfekt hos meg.
Signatur