4,484    6    0  

Posten kommer i store klaser

 89     Vestlandet     0
Hei.
Kan noen hjelpe meg med følgende problem?
Det gjelder e-post. Bruker Outlock express. Det kan gå flere dager mellom hver gang posten blir levert, og da kommer ei heil skur. Sender jeg en mail til meg selv, kan det gå flere dager før den kommer i innboksen. Det er ikke hjelp i å trykke "sende og motta" heller. HJELP

   #1
 103     Kongsberg     0
Hallo,

Dette var veldig lite info, men jeg har en misstanke om at det er SMTP-serveren som ikke er helt 100.
  (trådstarter)
   #2
 89     Vestlandet     0
At den ikke er i 100? Er ikke den enten eller. At er der feil mener jeg så ville jeg ikke få post i det hele.
   #3
 152     Nord-Trøndelag     0
Er en stund siden jeg var borti outlook express (den ble vel utfaset for 4-5-6 år siden) men dette høres litt som ei dårlig internettlinje. Hvis linja er dårlig (ustabil/treg) og du prøver å laste ned en stor mail kan det ta lang tid å laste den ned, kanskje flere minutter. Hvis det i den perioden blir et problem med linja vil nedlastingen avbrytes og må starte på nytt.

En mulig løsning på dette er hvis epostleverandøren din har mulighet for webmail. Da slipper du knote med lokal epostklient og du ser eposten med en gang.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 89     Vestlandet     0
Har ikke fått tid å prøve dette, men vil se på det som RuZleBiFf sier. Det har seg nemlig slik at maskinen ikke står her hos meg. Men det som er tilfelle er at om mailene er store eller små så kommer de ikke igjennom, så størrelsen tror jeg ikke har noe å bety. Skal komme tilbake så snart jeg har fått sjekket e-postserveren. Sjå sjelden eg står oppi slike problemer at en tenker ikke godt nok. Takk så langt til dere begge. Ha ein fortsatt god dag.
   #5
 3,258     Akershus     0
Kan ikke være noe anti-virus scanning av e-posten som skaper trøbbel?
Signatur
bm
   #6
 97     0
Hvilken e-post leverandør har du? (hva står etter "@"?)
Hva slags type linje (kabel, adsl etc) og hvilken hastighet?
Hvilket operativsystem har du?
Vet du om du henter mail vha. POP eller IMAP?

SMTP har ingen ting med saken å gjøre når det gjelder mottak av e-post, da det er POP eller IMAP som benyttes til dette. SMTP er en protokoll som benyttes til sending ;)

Vil uansett anbefale deg å hive ut Outlook Express og heller installere f.eks Windows Mail, evt. gå over til å benytte webmail om du har tilgang på dette. Outlook Express, er som nevnt av Hr.Eriksen, et dødt produkt.