8,635    11    1  

Pris på nettverkspunkt

 97     1
Vi skal bygge snart, og jeg fikk akkurat tilbud fra elektriker.  Her har jeg med en del nettverkspunkter, cat5e.  Disse skal han ha 1392 kroner for.  Per stykk.  Pluss moms.  Dette er godt over dobbelt så dyrt som en stikkontakt (593), og jeg kan ikke se noen spesielt gode grunne til at det skal være så dyrt.

Har noen forsøkt å ta dette ut av tilbudet og legge det selv?  Hvordan gjør man det i så fall i forhold til skjult anlegg og trekking?

   #1
 222     0
Man kobler stikk i serie, dvs mange stikk på en kurs. Hver av datakablene må direkte tilbake i svakstrømsskapet, altså en kabel pr. punkt.

Dette er lett å gjøre selv, men det spørs om du får lov. Ikke alle elektrikere tillater at kunden utfører arbeid selv. Dersom du får lov, kan du kjøpe rør med kabel i eller så legger du 20 mm rør slik at du får god plass.
  (trådstarter)
   #2
 97     0

Man kobler stikk i serie, dvs mange stikk på en kurs. Hver av datakablene må direkte tilbake i svakstrømsskapet, altså en kabel pr. punkt.


Aha, ja det er et klart fordyrende element ja.  Hmm.  Spørs om ikke jeg bare kutter bort et par av punktene.  Jeg er ikke sikker på om jeg klarer å se hva jeg skal med kablet nett i vindfanget f.eks. Smile
   #3
 222     0
Kanskje den i vindfanget er beregnet til tlf?

Jeg har lagt opp 2 kabler i hvert rør, en til TV og en til data. Dette har jeg i hvert soverom, kontor og 2 sett i stuen (i tilfellet kona vil flytte på ting;-) ). Må legge til at jeg har fiber til huset fra Lyse og all tlf, data og TV går via cat5e.

Du kan jo spørre om du kan legge opp litt ekstra rør selv, eventuelt smiske med lærlingen om å legge litt etter arbeidstid en dag... Vi får slike tilbud så å si ukentlig.
   #4
 21,481     Enebolig     0
Datauttak i vindfang høres ubrukelig ut, men er jo bare deg selv som vet det  Smile Vanlig hustelefon er vel utdødd?  Wink
   #6
 1,266     Aust-Agder     0
Legg bare kabel fra der telefoninntaket kommer (det er ofte der du får inn Internett), og bort til en bod du kan ha som serverrom/patcherom. Og så en derifra til bak TVen.  Det er stort sett bare medialøsninger (HD-filmer) som krever mer båndbredde enn det du får på trådløst uansett.

Telefonpunkter rundt om i huset? Makan. Trådløst eller mobil.
Signatur

   #8
 22,342     Akershus     0

Dette er lett å gjøre selv, men det spørs om du får lov. Ikke alle elektrikere tillater at kunden utfører arbeid selv.
Det er jo ditt hus, det er du som bestemmer hva elektrikkeren skal gjøre. Du har lov til å legge nettverk selv.
jos
   #9
 20     0


Telefonpunkter rundt om i huset? Makan. Trådløst eller mobil.


Vel, personlig synes jeg at det er fint å ha 1 Gb nettverkshastighet til alle stedene. Man får jo teoretisk 300Mb på de nye trådløse nettene, men det er veldig teoretisk.. I tillegg til dette så er samboeren min engstelig for stråling fra trådløst nett. Det kan man mene mye om, men uansett så får jeg både raskere nett og mer fred i huset med kablet nettverk.

Mvh

jos
   #10
 298     0
Vi fikk elektrikeren til å legge rørene uten kabel og så trakk gubben det selv.  :D

Ble mye billigere.

Har nettverksuttak i alle rom utenom toalett/bad. Alle punkter samler seg på teknisk rom. Blir bra det.  Smile