20,671    43    0  

Squeezebox

 6     Trondheim     0
Jeg har lest en del rundt på dette forumet, men har fortsatt noen spørsmål som det hadde vært fint og fått avklart.

Jeg har lagt tilrette for høytalere innfelt i tak på 2 stk bad. Har tenkt å ha en Squeezebox på hvert av badene, 1 på kjøkkenet og 1 på stua. Tenkte å sette opp 1 server i kjelleren, med mp3 samlingen. Kablet + trådløst nett i alle rom.

Trenger jeg da en forsterker pr Squeezebox? Det er ikke det viktigste for meg at det er verdens beste lyd, mye viktigere at jeg slipper å ha flere "boxer".

Hva er foskjellene på de ulike Squeezeboxene? Er det noen som har innebygget forsterker? Vil helst slippe å ha en forsterker på hvert av rommene.
   #1
 97     Midt-Norge     0
Såvidt jeg vet finnes det ingen Squeezebox med innebygget forsterker for å drive eksterne høyttalere dessverre.

Forslaget mitt må bli å finne ut om du kan få inn høyttalere med innebygget forsterker i stedet for å slippe ekstra bokser.

Classic har display på boksen. Denne er min favoritt på stua.
Duet har display i fjernkontrollen og er sikkert mest praktisk for deg på badet.
Touch har display på boksen.
Også finnes det er par Squeezeboxer (Boom og Radio) med innebygget forsterker og høyttalere som er et fint alternativ for kjøkkenet.

Du kan jo selvsagt ha en forsterker for alt, men da må du jo trekke masse kabler...
taz
   #2
 3,840     Haugesund     0
Stemmer det som blir fortalt. Velkommen forresten.

Jeg ville gått for duet, for da kan du kjøpe ekstra bokser som du plasserer rundt i huset. Men de trenger som fortalt høytalere type pc sak med egen strøm, og forsterker innebygget.
Ellers blir det kablet opplegg til dine allerede installerte høytalere, og rf ext. i de rom det gjelder.
Forøvrig har jeg "radio" selv, men sliter med at den faller ut, selv om pc melder "Exelent signal" Meget irriterende. Kanskje noe vet hva som kan gjøres med det...
Signatur
   #3
 10     OSLO     0
Hei, jeg har 4 stk duet i leiligheten . På kjøkkenet bruker jeg denne forsterkeren http://cgi.ebay.com/Tripath-TA2020-Class-T-Amp-Mini-Stereo-Amplifier-20WX2-/270618320464?pt=Car_Amplifiers#ht_4756wt_920 dette er en t-amp forsterker. Du finner mange forskjellige på ebay. Denne har nå stått på i ca et år og fungerer strålende. Tipper den vil fungere greit til badet ditt også. Og til ti dollar plus frakt, så er det et kupp :) 
   #4
 3,258     Akershus     0
Mener å ha sett (på nett) at folk har slaktet de opprinnelige versjonene av t-amp og installert de i el-boks. De kostet så og si ingenting, mener det var 2-300 kr og selve printplata/forsterkeren er knøttliten, men gir mye, og veldig god lyd på lettdrevne høyttalere.

Avgir vel såvidt jeg har merket ikke noen merkbar varme, men er jo ikke en løsning om man forlanger full trøkk, dog en løsning for virkelig god lyd, med mindre man blar opp en del tusenlapper.

Man får vel fortsatt kjøpt varianter av t-amp som lett lar seg tilpasse til slik bruk, vil jeg tro?

Signatur
   #5
 98     Oslo     0
Jeg har også en Squeezebox Duet på stua, og sammen med en god NAS (jeg bruker QNAP) er det fine greier.  Har også akkurat kjøpt en Squeezebox Radio til kjøkkenet (når det nå en gang blir ferdig).

MEN, jeg tenkte jeg skulle tipse deg om Sonos, som de selger på Hifiklubben.  En god del dyrere, men også hakket mer snasent.  Og der finnes det blant annet en aktiv variant som bare skal kobles til høyttalere.  Så dette demonstrert tidligere i år, og syntes det virket mer responsivt og ga generelt et litt bedre inntrykk enn min Squeezebox.
   #6
 1,323     Østlandet     0
Har Duet i stua, og Boom på kjøkkenet og terrassen. Alle tre er synkronisert slik at de spiller samme musikken i synk.
Boom har utrolig bra lyd fra liten boks, utgang for ekstra sub, enkel fjernkontroll og greit design.

Men ønsker du skjult opplegg med høyttalere i taket, så er svaret Duet og aktive høyttalere eller Duet koblet rett i en ren effektforsterker (som du kan gjemme) pluss passive høyttalere for innfeilling, volumkontroll har du på fjernkontrollen til Dueten.
  (trådstarter)
   #7
 6     Trondheim     0
Takker for alle svar.

Litt synd at man må ha en ekstra enhet, men det var jo ikke avskrekkende pris, og så lenge den holder noen år så betyr det ikke all verder. Størrelsen ser ikke ut til å være noe stort problem heller (på t-amp).

   #8
 389     Nesodden     0
Hiver meg på. Jeg skrev om T-amp på en annen tråd her nå. Har t-amp selv (ta2020) på 2x 14 watt ca. DEn leverer meget godt, og med glimrende lyd. Sørg for lettdrevne høyttalere.
  (trådstarter)
   #9
 6     Trondheim     0
Ok.
Noen forslag til innbygningshøytalere til en ok pris?
  (trådstarter)
   #10
 6     Trondheim     0
Var på HiFi klubben i går og fikk presentert Sonos. Må si jeg ble imponert. Har sett litt videoer på youtube etc nå, og jeg tror det blir Sonos jeg går for. En god del dyrere blir det (ca dobbelt så dyrt), men dette er jo en investering for flere år, så om man regner med at man skal ha det stående i 5 år, så er det jo ikke den store kostnaden. Likte også veldig godt at det er en gratis Sonos Controller app til iPhone, ettersom både jeg og fruen har iPhone, gjør det livet litt enklere :)

Takker for alle svar!