4,710    10    0  

Stemmemyr, Karmøyog Haugesund: Hvilke bredbåndsleverandører o.l?

 185     0
Noen som har en formening om utvalget av leverandører av bredbånd og kabeltv i dette området?
Er det f.eks lagt til rette for fibertilkobling?

For de som eventuelt bor der oppe, hva er deres erfaringer med leverandøren dere har valgt på pris og ytelse?

Vi skal start bygging i fase 2 over nyttår regner vi med


   #1
 1,093     Skjetten     0
Jeg har ikke tomt der...

Men mener på at Haugaland Kraft sitt AltIBox eller hva det nå kalles for er det oppe... Hastighetsmessig på bredbånd og oppetid/kvalitet på linje er dette det beste du får av produkter rettet mot privat markedet.

TV signaler/opplegg vet jeg heller lite om, men vil tro det er tilfredstillende og kanal oversikt finner du nok på Haugaland Kraft sine nettsider ... haugnett.no ...
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 185     0
Noen som har erfaring med Altibox fra Haugaland kraft da?

Har jo rimelig lyst på fiber. Get er greit nok, men har en del kjedelig erfaring med dem. Både fra min tid i Oslo og de 3,4 årene jeg har bodd i Haugesund. Det virker som de etterjusterer kapasiteten sin istedet for å ta litt i og sørge for at folk får MINST det dem har krav på i bredbånd. Nå er det 1,5 år siden vi hadde Get, men da vi hadde de var det ofte problemer med ustabilitet og krasj på nettverket.

Samtidig virker prisene til HAugaland kraft litt stive.

Ser ut til at jeg havner opp i 895,-/mnd hos dem. Da får jeg:
10mbit linje (498,-)
TV-basispake (259.-)
PVR-tjeneste (opptaksfunksjon)(79,-)
Ekstra dekoder til tv 2 etg (59,-)
Ikke telefoni, som ville kostet 140,-

HVa betaler dere for deres løsninger?
   #5
 4     0
Hei igjen!

Jeg har veldig god erfaring med disse produktene.  ::)
Det som er ekstra gledelig nå er at internettkapasiteten blir oppgradert til 15/15 dersom du har både telefon, tv og internett fra Altibox.


   #6
 371     0
Det er alltid et triks å vurdere hvor stor kapasitet du trenger før du hopper på det beste. 100/100 er jo kjekt, men er i nesten alle tilfeller unødvendig til privat bruk. Skal du bare laste ned noen mp3er, laste opp litt vedlegg og surfe ville jeg kjøpt noe relativt billig.

telepriser.no har en oversikt på dette, men pass på at du får noen hundre i upload slik at du ikke må vente en evighet på vedlegg.

2000/500 er f.eks. en veldig bra linje for vanlige folk. det er 250/63 KB/s. Mao vg som antageligvis er på 3-400KB vil ta litt i overkant av et sekund å laste. Skrur du av reklamen med adblock plus f.eks. så vil det gå kjappere.

Fiber har vel en relativ stiv investeringskostnad og.
   #7
 586     Karmøy     0
Nuvel. Jeg har fiber fra Haugaland Kraft.. Betalte 2400,- for installasjon og er kjempefornøyd. Jeg har 30/30, og får vel rundt 32-33mbps. Ingenting å si på stabilitet eller packetloss heller.
Signatur

   #8
 371     0
Men hva skal du med 30mbit synkront? det eneste det er brukbart til er fildeling, med mindre du driver å jobber med film, simuleringer eller annet vanvittig krevende datamateriale hjemmefra. Og da bruker man gjerne remote desktop for å få ytelsen til workstationen.

Men ser fordelen med altiboxkonseptet når det kommer til å leie film.
   #9
 586     Karmøy     0
Noen som har sagt det var så forferdelig nødvendig med 30mbps da? Jeg har det fordi det er gøy når jeg først laster opp/ned.
ALT trenger ikke være fryktelig fornuftig Smile
Signatur
   #10
 27     0
Prisene for Altibox er jo ikke stive iforhold til leverandørene på adsl og parabol. For samme summen får jeg mye mer fra Haugaland Kraft