7,026    18    0  

Svakstrømsanlegg alternativ til ELKO? (tv og internett)

 34     0
Hei!
Overtar nytt hus til uka. Der ligger det klart en lite "sikringsskap".
Rør er trekt opp til alle rom.

Er det kun ELKO som leverer switcher osv til tv og internett.
Eller finnes det andre leverandører som er vanlige?

   #1
 153     Vestlandet     0
Det finnes absolutt flere :)

Sjølv har jeg kjøpt en god managed switch (brukt på eBay) og et patchpanel (også fra eBay).  Jeg har kjøpt HDMI over IP løsning fra Kina - noe som jeg vurderer å starte å selge her hvis det viser seg at det virker bra.  Får vite det i løpet av de neste 2 ukene.  Du kan google "HDMI over IP" eller AV over IP.  Jeg har dobbel CAT6 i aller fleste rom, slik at jeg har fleksibilitet til å styre om jeg har IP, lyd eller bilde (skal faktisk bare bruke det for data, TV og Tele).  For lyd har jeg lagt opp høytalerkabler.

Denne løsningen er fleksibel og jeg er ikke avhengig av en bestemt leverandør.  Jeg klarer meg også langt under ELKO prisene.
   #2
 157     Møre&Romsdal     0
Hvorfor høyttalerkabler? Hvorfor ikke bruke LAN og streame?

mvh

jiho
Signatur
   #4
 157     Møre&Romsdal     0
Tenker helst på Sonos, Squeezebox eller lignende. Eller en receiver/forsterker som har støtte for DNLA. Vet at det blir mer mikkmakk, men gir langt bedre fleksibilitet.
Signatur
   #5
 62     Rennesøy     0
Ja har akkurat lagt opp cat6 og et patchpanel fra Telesafe 24P 19" i et svakstrøm skap.
Liker best at ting man skal streame til eller koble "permanent" til nettet blir lagt kabel til. skal man kun streame musikk og ikke til Tv så holder det med wifi, men holder meg til kablet så lange lenge man skal se film.
   #6
 157     Møre&Romsdal     0
Helt enig i vurderingen din geirka. Mitt hovedpoeng er at det er "gammel" teknologi å dra høyttalerkabler ut til forskjellige deler av huset. Og ja, skal du ha film/tv, så er vel Cat 5E eller Cat6 et must.
Signatur
   #7
 62     Rennesøy     0
Vi holder på å bygge hus nå, og er akkurat ferdig med å dra alt av det elektriske og "data" kabler, ble til at jeg droppet høytaller kabler i begge stuene.. det var veldig mye fram og tilbake før jeg bestemte meg, men jeg droppet det til slutt. Skjønner jo også de som ønsker å kabler høyt opp på veggen for å montere noen "smoothe" små høytallere der oppe, men ser ikke for meg noe heftigt surround oppsett.  kommer jo kanskje til å angre litt seinere men utviklingen går jo så fort og trådløse høytallere blir jo bedre og bedre. (ikke for de proffe da)  Når det gjelder trådløst til streaming så begynner de fleste rutere å bli bedre og bedre på dette, men de som bor i tett-bebygd kan fort få litt problemer når alle i gata kjører opp trådløst nå.

Det er ihvertfall min mening :)

Når det gjelder nettverksutstyr så er vell regelen der som andre plasser, du får hva du betaler for... kjøper du en "ok" switch og holder deg langt unna HUB så kommer man veldig langt med både internett og Tv over kablene.  Kjenner til mange "kunder" som har switch på Tv ut punkte(ne) i Altibox hjemmesentralen også, og det skal fungere greit. 

Med streaming av media filer på 1080P så trenger man litt fart på linja :)


   #8
 157     Møre&Romsdal     0


...Når det gjelder trådløst til streaming så begynner de fleste rutere å bli bedre og bedre på dette, men de som bor i tett-bebygd kan fort få litt problemer når alle i gata kjører opp trådløst nå.....Selv bor jeg i bushen, ser to trådløse nett, og de er mine Smile . Men for de som bor tettere, prøv dette programmet: http://www.metageek.net/products/inssider/  Å skifte kanal på trådløs ruter eller tilknytningspunkt kan av og til hjelpe.

mvh
jiho
Signatur
   #10
 153     Vestlandet     0
Det er absolutt ikke gammeldags med høytalersnorer rundt om kring i huset.  Jeg kjører allt av utstyr fra teknisk rom, bl.a. Sonos.  Gir meg full fleksibilitet angående utvidelse av systemet.  Har høytalersnorer i taket på alle rom (men må bore meg opp fordi jeg starter kun med 3 soner). 

Hadde vært kjekt å høre fra trådstarter om hann har funnet en god løsning.