15,901    23    0  

Trekkefjær

 489     0
Har akkurat handlet trekkefjør og skal trekke noen kabler i 20 mm rør. Har noen gode tips til hvordan å få nettverks og antennekabler gjennom på enklest mulig måte?

kcd
   #1
 139     0
Vet at av og til bruker elektrikere et slags "glidemiddel"? Har selv brukt litt zalo for å få det gjennom vist det står om.
   #2
 1,110     Oslo / Østfold     0
Talkum eller glidemiddel (gel), men dette kun i vanskelige tilfeller. I et 20mm rør kan du få plass til mye. Jeg har stort sett brukt talkum, men da i hovedsak i gamle jernrør. Har ellers trukket 6 stk PN 1,5 kv. i 16mm K-flex uten noe hjelpemiddel.
   #3
 148     0
Zalo anbefales ikkje, du får dratt igjennom kablene så lett som bare det...men neste gang du skal trekke i det røret kan du få problemer for zaloen blir som klister.
   #4
 4,297     0
Silikonspray er tingen. Elektrikere har også noe som kalles Polywater, men silikonspray er minst like god. Smør grundig der du skal ha gjennom antennekabel, den er ofte vond å tre.
   #5
 130     Sarpsborg     0


Anbefalt av mange på diverse forum rundtomkring ja.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 489     0
To Coax-kabler tredd i hvert sitt rør. Nå står det verste igjen: Ett rør som både bør inneholde Nettverkskabel og Coax. Det blir spennede. Bør jeg trekke en og en eller begge på en gang?
   #7
 205     Sandnes, Rogaland     0
Jeg trekker to på engang...masse silikonspray. Burde gå det.

   #8
 106     Trøndelag     0

To Coax-kabler tredd i hvert sitt rør. Nå står det verste igjen: Ett rør som både bør inneholde Nettverkskabel og Coax. Det blir spennede. Bør jeg trekke en og en eller begge på en gang?


Må ikke tenke på å trekke 1 kabel av gangen; da kan du skade den første kabelen du trekker inn i røra. Det blir frykteligt varmt mellom de to kablene hvis du trekker dem hver for seg..  Jeg vil også anbefale silikonspray. Er mye mere fornøyd med den enn Polywater.
Signatur
   #10
 94     0
Hos meg har elektrikeren fått tre !! nettverkskabler i et 16mm rør!  Litt strev sa han, men det gikk... Trekk kablene ca 15 m, så to nettverkskabler burde være "piece of cake"