#11
 3,210     Vestlandet     0
Man får rentbrennende jøtul 600-serie på finn av og til. Og den dovre-ovnen med eventyr-motiv (40). Begge har tradisjonelt utseende med lite vindu - men det tror jeg de fleste med kokeplate har. Mulig det må være sånn for å få høyere temperatur og dermed bedre kokemuligheter. Du kan sjekke om det finnes dovre 500 med kokeplate. Den har større vindu.

   #12
 767     0
Tror det går dårlig å koke på vanlige ovner. husker mine besteforeldre satte mat osv på ovnen for å holde den varm ved større selskaper osv, men det kokte aldri. de satte også en gryte med litt vann oppi når de synest luften var for tørr inne, men det kokte aldri det heller. og de fyrte alltid veldig hardt.. de hadde sånn avlang dovre. siste var også rentbrennende.

Og som det påpekes, er det ikke det samme som kokeplate, de ovnene som har lokk til røykutak på toppen.

Jeg vet ikke hvordan temperaturen er på toppen på vanlige, kontra rentbrennende? siste har jo jo ekstra plate over brennkammeret. men er vell der man skal etterbrenne gasser? men om det gir samme varmen vet jeg ikke..?
   #13
 3,597     0
For to-tre generasjoner siden var man ikke vant med høyeffekts elektriske plater heller! Jeg har vært borti gamle enkelt-plater, av det slaget som står oppå kjøkkenbenken, med maksimal effekt 500W. I min tidligige barndom, da vi bodde i leilighet, hadde foreldrene mine ren luksus: Vi kunne bruke 1500W før overforbruks-telleren begynte å snurre; det vanlige var 1000W. Da lot du det heller ta litt tid å få kokt kaffen.

Disse leilighetene (bygget på starten av 1960-tallet) var utstyrt med koks-ovn. Løftet du av den emaljerte topp-plata så du at det var en kokeplate på toppen av koksovnen. Jeg aldri noen koke mat på en slik koksovn, men jeg hørte om at noen gjorde det. På hyttene var det derimot slett ikke uvanlig å gjøre all koking på vedovn. Min svogers familie hadde vedfyrt stekeovn på hytta, så de tok med seg en melpose og pressgjær hjemmefra, så de hadde nybakt brød hver dag hele hytteferien gjennom. Det var naturligvis ovner bygget for koking/steking, men de var også hoved-varmekilden for hyttene. Propanbluss ble ikke standarden før et godt stykke ut på 1960-70-tallet.
   #14
 2,344     Trondheim     0
Hvilken ovn brukte de på FARMEN?
Signatur
   #15
 1,774     Norge     0
Jeg har en hytte fra 52 ish. Og jeg hev inn materiale fra oppussing en litt kald dag. Satt en kjele på ca 3-4 liter oppå. Det tok ikke så lang tid før det fosskokte. Jeg ble faktisk litt overrasket.
Liten støpejern ovn. Men tror veldig mye av varmen går ut i pipa:D
Skal bytte den ut. Du kan sikkert overta den hvis du er interessert.
gil
   #16
 121     0
Du kan nok koke på en jøtul 602, men det tar lang tid. Det er ikke uten grunn at vedkomfyrer har veldigt grunnt brennerom, dvs. kort avstand mellom flammer/ glør og kokeplate. Så det er nok bedre løsning med koking på gass
   #17
 10,486     Akershus     1
Installer den peisen du vil for å fyre med, og dra inn grillen når det skal lages mat. Evt en enkel elektrisk plate eller en primus eller tilsvarende.
Signatur