20,585
20
1
Peisovn med bakerovn
651
0
Skal ha ny peisovn, og syntes det virker veldig genialt med bakerovn integrert. Noen som har det, har sett det/ har kjennskap til det? Noen å anbefale?
Er det plass til å steke noen boller, slenge inn en pizza(hjemmelagd) i de? :)
Er det plass til å steke noen boller, slenge inn en pizza(hjemmelagd) i de? :)
http://www.tulikivi.com/se/produkter/Taljstensbakugnar_och_vedspisar
http://www.esse.com/range-cookers/ironheart/
http://www.contura.eu/no/Norsk/Peisovner/Peisovner/Contura-650/
http://www.varmefag.no/?itemid=1465&CatId=1270 (kr 21 400)
Slenger meg på trådstarters spørsmål: Funker denne til pizza og boller, og kanskje et brød? I så fall kan den være høyst aktuell på liten vedfyrt hytte (uten strøm) der en vedkomfyr tar litt for mye plass.
http://www.contura.eu/no/Norsk/Peisovner/Tillbehor/Bakerovn/
Nå er det nok noe begrensninger på en slik. På hytta har jeg en propan stekeovn, der er det lite begrensninger, har til og med elektrisk tenning og 12 volt lys inni. De beste steker og bakverk har blitt tilberedt der
-Nydelige ovner - men må bli til neste hus, der jeg kan ha den på kjøkkenet. Heldig du som har plass til noe sånt! :)
Tenkte å bake boller i stua nå...er ikke mange m fra kjøkkenet, men er jo allikevel stua.
I dag kom jeg over contura 26K som man kan få med bakerovn..og da får jeg kanskje dekt litt av ønsket om kakkelovn også- ;)
Jeg skal avlegge rapport når de første bollene forhåpentligvis blir stekt i den.. men blir på nyåret..husbygging tar tid! =)
- Hvis andre har tips etc tar jeg fortsatt i mot og noen har vel erfaring med en sånn bakerovn?!
Den tar litt plass ja, men vi har en gammel tømmerstue på 35 kvm som skal bli kjøkken. Tror den kommer til å gjøre seg bra der.
Også veier den over 350 kilo så jeg har ikke helt skjønt hvordan jeg skal få den på plass ennå... Godt vi ikke bor i 8. etasje..
Tulikivi har også peiser med integrert bakerovn, ikke bare stekeovner.
http://www.tulikivi.com/se/produkter/Taljstensbrasbakugnar
Nunna-uuni har også ekstensiv utbud på brasugnar med bakerovn.
http://www.nunnauuni.com/svenska/tuotteet/mallisto/5xaqWGyDm.html
Fordelen med disse er også at de lagrer varmen lenge så man slipper å fyre kontinuerlig,
Ulempen er vekt, kreves relativt solid underlag for en del av modellene.
MVH
Sakke
Har du tips til norsk forhandler til disse?
Er det problematisk å få de godkjent til bruk i Norge?