#11
 25,362     Akershus     0
Samenligner en 2og3, ser en at små variasjoner kan gi utslag. I eks 1 ville der vært interessant og sett på varmetapet gitt et normalt bruksmønster, håndvask dusj og oppvask gjennom døgnet. Her går tapperøret ned gjennom den kalde delen av vvb. Mao, en får noe mer ventetid og mer lunka vann går i sluket før brukstemperatur. Nedblandingsventil for skoldefritt tappevann vil også kompliseres da tilflyten av varmtvann trolig vil variere endel over tappetiden.

Signatur

   #12
 61     0
Enig. Hadde vært veldig interessant å se varmetap med et normalt bruksmønster - gjerne et standardisert et.

Avhengig av dimensjon på røret som går ned i kald del av VVB, så er det ikke mye vann som står i kald del. Normalt er det jo vesentlig lengre usiolert rørstrekk på utsiden av VVB som står for ventetiden.
På de fleste norske VVBer står vel også varmeelementet temmelig nært bunn, så da er det vel ikke såååå kaldt der? :)
Har ikke peiling på hvordan blandeventilene fungerer, men de ser såpass enkle ut at de ser ut til å være rene mekaniske, så da burde det ikke være noe større problem med uttak i bunn.

Men nå er vi jo veeeldig OT og inne på en teoretisk diskusjon som vi sikkert kan fortsette lenge :)
Tror ikke vi er så veldig uenige heller. Og dette blir jo mer av akademisk interesse all den tid de fleste VVB-produsenter (norske) som regel har uttak i toppen.