#21
 38,321     Lillestrøm kommune     0
Jeg har sett en innvendig våt glavavegg med plast på innsiden (Leca vegg). Nå var det heldigvis ikke andre problemer enn at glavaen var våt, men den hadde vært det i mange år. På sommerhytte, ikke vinteroppvarmet, monterer vi diffusjonsbrems, men ikke plast.

   #22
 1,778     Norge     0
Altså, grunnleggende fysikk: Balanse. Kaldt og varmt forsøker å finne en balanse, på samme måte som tørt og fuktig.

En uoppvarmet hytte kan i endel tilfeller være kaldere inne enn ute, og da får også damptrykk utenfra og innover. Hva skjer når utvendig varm luft treffer kondenspunktet i isolasjonssjiktet, men uten mulighet for uttørking innover? Plast innvendig vil da forhindre uttørking innover. Hvor blir det så av fukten?
Hvor har du det fra? Temperaturen vil vandre utenfra og inn, men hvor har du det ifra at temp=damptrykk? Veggen tørker ut ved høy sommertemperatur.

Uttørking utover har man jo i praksis kun når innetemperatur er høyere enn utetemperatur: Når hytta er i bruk. Noe den nesten aldri er? Eller de dagene i årene hvor det er frost, og man har frostsikra hytta innvendig? Feil. Les artikkelen....

I praksis vil kanskje inne og utetemperatur være mer eller mindre lik store deler av året: Disse erfaringene har kanskje TS et bedre utgangspunkt til å uttale seg om. Derfor sier jeg at TS bør studere dette selv, og ta egne beslutninger ut fra det kombinert meg egne erfaringer og eget bruk av bygningen.
Helt til varmen blir slått på vil vel damptrykket være likt ute og inne gjennom god ventilasjon og uten bruk?
Det finnes mye informasjon om temaet, så det er bare å lese seg opp. Jeg sier ikke at det er enkelt, nødvendigvis, men verdt et kritisk blikk. Det bygger jeg mine konklusjoner på.
Bra at du sier du baserer. I realiteten er dette din teori. I artikkelen omhandles kompakttak som ikke klarar å tørke skikkelig om sommeren, da den i praksis har to "dampsperer"

Ta denne, for eksempel:
http://tpf.zoom-grafisk.no/files/TPF_nr7oktober2013.pdf


Alt for ofte er det "prefabrikerte bransjeløsninger" som skal være fasiten: Jeg stoler ikke alltid på det, uten å være proppfull av praktiske erfaringer med byggfukt. Men jeg har sett et par styggfuktige kjellere, som på mange måter representerer samme problemstilling som TS.

I denne veggen som kun har 10 cm isolasjon vil plast ikke ha negativ skade, da hytta ikke er i bruk. Derimot så vil du risikere at fuktighet går inn i innervgger å ødelegger disse....Min påstand!
   #23
 1,778     Norge     0
Jeg har sett en innvendig våt glavavegg med plast på innsiden (Leca vegg). Nå var det heldigvis ikke andre problemer enn at glavaen var våt, men den hadde vært det i mange år. På sommerhytte, ikke vinteroppvarmet, monterer vi diffusjonsbrems, men ikke plast. 


Diskusjonen rundt murvegger som isoleres, mener jeg ikke kommer til sin rett her. Hva er en diffusjonsbrems?
   #24
 279     0
diffusjonsbremse er en papp eller liknande som er 5-100 ggr tettare en ex utv vindtetting den pustar enl naturloven men er luftett o bremsar fuktutgång fra insiden då hytte hus e oppvarmet og det er kallt ute fungerer og för gjennvinning ex en hytte uoppvarmet har då mulighet att pusta innover og kan du sen atttåt bruke en narurli pustande isolasjon så er det bra se på drömmehuset mandag 19,45 på NRK en dom me35 cm trefibervegger og med siga diffbrems
Signatur
   #26
 279     1
ja här går det unna ska införskaffa lite bättre data ,nåra knappar som fattas
Signatur