9,112    6    3  

Erfaring med plattendekker som etasjeskille

 139     2
Er det noen som har erfaring med bruk av plattendekker som etasjeskille? Tenker spesielt på punktene nedenfor:

- bruk av plattendekker uten nedlekting for himling på etasjen under og dermed maling/sparkling på nedsiden av plattendekker. Blir finish bra?

- bruk av plattendekker og legging av ventilasjonsrør og downlights i dekket før påstøp? Mulig å legge opp til å bruke plattendekker som etasjeskille og å borre hull til alle downlights, og hvordan gjøres så dette enklest og prisgunstigest i praksis? Kjerneboring eller be produsent tilrettelegge for hull.... Bruk av downlightskasser før påstøo?

- noen som har noen konkrete ekspempler på bruk av plattendekker og hvor tykke dekket ble og kanskje også hvor en har hatt utsparing for trapp el lignende?


Sette pris på om de av dere som har erfaring har anledning til å dele disse.

   #1
 2,397     Bjørkelangen     0
jeg har hvert med å bygd mange leiligheter på 12 år med platten dekker.det er det vi bruker mest når det gjelder etasje skillere i blokker.

1:finishen blir meget bra maler`n sparkler og pusser mange ganger før han maler med 2-3 strøk med maling.

2:vi legger aldri ventilasjonsrør i støpen.bare stuser som går igjennom.klart kan avtale med dem som lager platten dekke hvor du vil ha hull til div,men om det er gunstig angående spotter det kan ikke jeg svare på.ønsker kunden som vi bygger for spotter så får dem kasser.

3:platten dekke er 5cm tjukt når det kommer fra fabrikken.det blir støpt på 15-20 cm betong.

et stort platten dekket er 7m langt og 2,5m brett.det veier mellom 2-3 tonn

håper dette hjalp litt
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 139     0
takker for at du deler dine erfaringer. Hensikten med mine spørsmål var å finne den mest optimale metode mhp kostnader. Dersom jeg kan unngå å lekte ned himling mellom 1 og 2 etasje sparer jeg jo noe skulle jeg tro (borring for innfesting av lekter for himlingsplater/gips og monteringen av selve platene). Sparklingen og malingen går vel sånn ca opp i opp om en velger nedlekting og gipsing eller gjør finsih direkte på muretasjeskillet. I tillegg vil jeg spare en del kvm med fasade. Dersom jeg skulle slippe å lekte ned blir det fort kanskje 20 cm høyde spart. Med en antatt pris på 3500 kr kvm for slipt betongelementfasade og en grunnflate på huset på 150 kvm vil dette da utgjøre ca 10 kvm og dermed ca  35000 kr.

Jeg vil også tro at det andre alternativet som jeg har vurdert (hulldekker) da blir en del dyrere både pga innkjøpspris men også pga nedlekting og ekstra påstøp som må gjøres ifm vannbårent anlegg.

Men siden jeg først ikke helt har gitt opp tanken med plattendekker og unngå å lekte ned så må jeg legge ventilasjonsrør i etasjeskillet. Det vil jo være både kjøkken som trenger utsug samt to punkter i stue for tilførsel og to til for avsug på toalett og vaskerom.

En annen mulighet vil jo være å tegne planløsningen slik at en kan legge ventilasjonsrør  og selve tilførsel og avsug i vegg fremfor i tak slik at en kun trenger å lage hull i etasjeskillet men ikke trenger å legge selve ventilasjonsrørene. Antar at sug eller tilførsel høyt oppe på en vegg er tilnærmet likebra som om det var i takhimlingen.
Noen som har noen flere tanker/ ideer her?

   #3
 145     Rogaland     0

Har mange av de samme spørsmålene som ingvald. Har du noen konklusjoner, eller er det andre med erfaringer her?


Mvh MBT
   #4
 165     1
plattendekke er knall løsning, mye brukt i Tyskland. etter mine erfaringer kan de støpe inn hull for downlights. Men sjekk med fabrikken. Hvorfor forresten så dyre betongveggelementer?? 3500kr/m2 høres enormt ut...bruk mur...
Signatur
   #5
 1,778     Norge     0
Hei. Legger du hulldekke riktig vei så kan du bruke "hullene" til ventilasjon(gratis). Trur dette er det billigste. Prøvde å kontakte et slikt firma pr e-post de svarte ikke.
Bluesman
   #6
 219     Vestlandet     0

plattendekke er knall løsning, mye brukt i Tyskland. etter mine erfaringer kan de støpe inn hull for downlights. Men sjekk med fabrikken. Hvorfor forresten så dyre betongveggelementer?? 3500kr/m2 høres enormt ut...bruk mur...


Er "Plattendekke" en merkevare (TM), eller et navn som flere fabrikanter bruker for å markedsføre ca samme produkt ?

Hos meg i Nord-Rogaland så finner jeg bare 1 leverandør av Plattendekke, nemlig Åkra Sementstøperi [LINK: http://www.aakrasement.no/elementer/plattendekke]. 

Jeg skulle ønske det var flere leverandører her lokalt for å kunne sjekke pris hos minst 2 leverandører  ?  :-\
Signatur