(trådstarter)
   #11
 10,486     Akershus     0
Jeg har prøvd å få litt mer klarhet i dette regelverket, men det er jammen ikke enkelt. Jeg har kontaktet alle kommunene på Øvre Romerike, og ganske kortfattet er svarene omtrent som så:

Eidsvoll : Forholder seg til sentrale forskrifter. Altså ingen regler for tanker inntil 3200 liter. Jobber med felles regelverk for hele Øvre Romerike, men har ingen ETA på det.

Hurdal: Tross flere purringer har de ikke svart.

Aurskog Høland : Veldig god hjelp å få. Fjerning av "mindre" oljetank ikke søknadspliktig. Hvem som helst kan fjerne tank inntil 3200 liter, og sende kommunen dokumentasjon på at det er gjort.

Lørenskog : Sentrale forskrifter gjelder alle tanker, uansett størrelse.

Ullensaker : Sentrale forskrifter gjelder alle tanker, uansett størrelse.

Nes : Sentrale forskrifter gjelder alle tanker, uansett størrelse.

Rælingen : Sentrale forskrifter gjelder alle tanker, uansett størrelse.

Nannestad : Ingen egen forskrift, forholder seg til sentrale. Altså ingen regler for tanker inntil 3200 liter.

Nittedal : Ikke svart.


Det som er litt interessant, er at når jeg prøver å spørre litt videre om hva de krever av kompetanse, så får jeg stort sett bare svar om at firma som tar opp tanker skal være autorisert. Hva autorisasjonen går ut på, nei det er det ingen som vet.

Jeg har også vært i kontakt med oljefri.no for å finne ut av hva som kreves av autorisasjoner for å fjerne oljetanker, men derfra kommer det bare sporadiske svar, helst på noe annet enn det jeg lurte på.

Av det lille det er mulig å få av svar, så ser det ut til å være enighet om at tankene skal tømmes, renses, og leveres til godkjent mottak. At den skal tømmes sier seg selv. At den skal renses skjønner jeg litt mindre av, og på forespørsel om hvilken forurensningsfare en tom, men ikke renset, tank utgjør, så blir det gjerne stille. Jeg fikk ett svar om "antakelig liten", men de krevde allikevel rensing. Jeg prøver også å finne ut av dette med "levering til godkjent mottak". Det høres dyrt ut, men det skal strengt tatt "bare" være å kappe tanken åpen, så er den ikke lenger noen tank. Da kan den leveres til alle som tar i mot stål.

Altså ser det pr. nå ut til at vi relativt enkelt kan bistå med fjerning av tanker i Eidsvoll, Aurskog Høland og Nannestad, men dette kan også forandre seg hvis de plutselig finner ut av felles regelverk. Som med alt annet, så antar jeg at dette også går i retning av mest mulig papirmølle, og kreve mest mulig sertifikater, løyver, sentrale godkjenninger og annet som gjør ting dyrt og vanskelig.

Vi jobber videre med saken.
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 10,486     Akershus     0
Nå har jeg vært i kontakt med Miljødirektoratet, og fått svært god hjelp derfra, med informasjon om hva som egentlig er nasjonale krav til fjerning av oljetanker. Sentrale forskrifter finnes, men det er i all hovedsak kommunene som bestemmer hvilke regler de vil sette. Selve fjerningen beskrives som relativt enkel, så jeg håper det skal være mulig å få til noe her. Det blir ny runde kontakt med kommunene.

Om noen i Oslo/Akershus-området ønsker å få hjelp med å fjerne oljetank, er det bare å kontakte meg på frode@budsjettmaskiner.no .
Signatur
   #13
 813     Østfold     1
min erfaring er at man får forskjellige svar utifra hvem man snakker med :p

Signatur
   #14
 92     akershus     0
Nittedal kjører med filosofien at tanken skal opp.Bruker lokal forskrift som utgangspunkt.
  (trådstarter)
   #15
 10,486     Akershus     1
Nittedal svarte litt sent, men godt. De så ut til å ha tenkt gjennom dette, og hadde en grei oversikt de sendte, så i Nittedal vil vi ikke ha noen problemer med å ta en sånn jobb.

Det "løsner" ellers litt andre steder også, men det er ganske artig å se hvordan kommunene svarer på henvendelsen min. Det er kommunens ansvar hvordan de vil ha slike jobber gjort hos seg, og det er også demmes ansvar å kunne gi ordentlig informasjon til den som spør. Her er ett av de bedre svarene jeg fikk:

"Hei, er ikke kjent med selve godkjenningsordningen, men fant noe info fra X kommune rund dette, og som også vil gjelde i Y kommune. Vil anbefale deg å ta kontakt med KLIF (tidigere SFT) for å få nærmere info. Vi krever bare at de som utfører arbeider på tanker har nødvendige sertifikater for å kunne utføre disse jobbene. Regner med at det kun er snakk om et kurs som må være gjennomført."

Javel .. ?? Det var jo oppklarende.

Jeg spurte da om jeg kunne få retningsilnjene for Y kommune, og at hvis jeg trenger for X, så kontakter jeg X direkte. Da måtte jeg visst ringe for å få klarhet i ting.

Det har en del ganger tidligere vært sagt at det virker som om kommunene ikke har peiling når det kommer til dette temaet, og at de svarer i hytt og pine. Det kan jeg i hvert fall skrive under på.
Signatur