(trådstarter)
   #22
 22     0
Det er uaktuelt å bruke 277 750,- på vannbåren varme i hele huset.

Imidlertid må det som et minimum være noe varme på gulv i kjellerstue(murgulv), bad nede og i 2. etg., vaskeom og i gang(fliser)/bakgang(tørking). Antar at prisen for dette vil bli mer en halvert.

Det som vil bli interessant er å sammenlikne dette opp i mot et tilbud med vanlige varmekabler/varmefolie.
   #23
 352     0
Det er uaktuelt å bruke 277 750,- på vannbåren varme i hele huset. 
Flott du ser den selv.
Er selv elektriker og har tilgang på rimelig gulvvarme/folie da arbeid blir gjort som egeninnsats.
Legger folie i sluse, gang kjeller. Vk på to bad og det er det.
Resten av huset blir oppvrmet ved hjelp av en sentralplassert luft til luft varmepumpe.
Bor i tek07 vertikaldelt enebolig. Barnerom og vårt sov i kjeller. Aldri savnet gulvvarme og det nye passivhuset skal hvertfall ikke ha dyrere/mer varmeløsning da isolering er mye bedre. Men gir beskjed om et års tid om jeg savner det... Smile
Signatur
   #24
 519     0
Har lagt 16mm rør i 370m2 i xps sporplater med alufolie. Rør og plater kom på ca 200 kr pr m2. Lagt plater og rør som egeninsats. Kjøpte en oso epci360 dobbelmantlet til 22k. Fordeler stokk m flowmeter og koblinger til 26 kurser kom på ca 20K. Pumpe kom på ca 5k i tillegg. Dette inkluderte kostander med oppkobling av rør, og pumpe mot tank. Styringsystem Roth kom på ca 18k. Tot ca 120k. Gir en m2 hos meg på ca 325,- Fikk pris på varmefolie hos elektrikker på 550,- pr m2.
jaf
   #25
 6,305     tromsø     0
Vil påstå at dersom du isolerer huset 5cm mer en krav, og har gode vindu og velger tregulv, så er panel ovner helt greit. Eventuelt kan du ha vann varme på 33% av gulvet med godt resultat. Et nytt hus blir ganske varmt, selv med bare 1 kw på, mens et gammelt trenger 8kw. Stor forskjell på nye og gamle hus. Gamle hus er som telt(krever mye Power) Ikke ha vann varme på soverom i 2 etasje. Vanskelig å si helt bestemt hva du skal ha, siden det er litt forskjell på hus og om det er tregulv eller flisegulv. Vi mennesker er jo litt forskjellige (subjektive), så et svar passer ikke alle..
  (trådstarter)
   #26
 22     0
1000 kr/m2 er en betydelig sum, men så er prisnivået generelt veldig høyt her på Vestlandet. Det vil utgjøre ca 65k bare for de absolutt viktigste rommene (2 bad, kjellerstue, gang og bakgang). Vet ikke hvor realistisk det er å oppnå en pris på rundt 550 kr/m2 for folie her, for mye olje i omløp som presser prisnivået opp!

Men klart, etter å ha sett div. Youtube videoer ser det jo ikke uoverkommelig ut å få lagt ned plater og rør i de forskjellige rommene. Det er alt det andre som jeg vet at jeg ikke vet og ikke kan, som gjør at jeg har betenkeligheter med å sette i gang på egenhånd.. Å få en rørlegger til å komme å ordne opp i mitt rot vil fort kosten noen lapper det og! Smile
   #27
 10,486     Akershus     1
Hva kommer dere til i delekostnader hvis dere handler samme greier på buildahouse.dk?

Jeg er stor tilhenger av vannbåren varme, men prisen som skisseres ville ikke jeg betalt for noe sånt. Da hadde det blitt varmekabler i noen gulv, et par L/L varmepumper, og ellers panelovner.
Signatur

  (trådstarter)
   #28
 22     0
Ikke usannsynlig at det er det som blir enden på visa. Var det som var tenkt i utgangspunktet, før man begynte å lese på ByggeBolig..

Med begrenset budsjett må det kunne forsvares økonomisk. Det gjør det ikke per d.d. Hva prisen blir med egenkjøpte deler og egeninnsats vet jeg ikke, får prøve å finne ut av det. Spørsmål hvor villig rørlegger er til å hjelpe til med planlegging/råd/veiledning.
   #30
 64     0
Jeg har en ny-installert dobbeltmantler bereder, en Høiax DMK 400, men nye purmo-radiatorer i rom. De står på hele tiden (dvs. skru-ventilen på hver av de er alltid helt åpen), og så styrer jeg varmen i hele systemet via det Netatmo-termostatsystemet (har skrevet om det tidl.). Slik får jeg natt-senking av temp., jeg kan senke varmen om man er borte/uke, etc. Alt fungerer glimrende, det er et enkelt og effektivt oppsett, med deilig og korrekt/presis varme, og ingen "støvbrent panelovn"-lukt etc.

Men - jeg tror slik [ el-varme vannet + vann til radiatorer ] er et lite energi-effektivt system. Nå bor jeg i Oslo, og da er det mange måneder i året hvor jeg ikke trenger varmt vann i radiatorene (slår av sirk-pumpen, tar ned varmen i den delene av dobbelt-berederen som varmer radiatorannet) - så det er forsåvidt ok slik jeg har det. Og - relativt billig og greit å få på plass (kuttet ut gammel oljebrenner, inn med Høiax'en og styringssystemet). Men om jeg hadde bodd på Røros, vel da tror jeg tusenlappene hadde flydd ut av vinduet big time altså. Jeg tror det var en NTNU-rapport nylig som snakket om å "dusje i sjampanje" mhp. el-oppvarmet radiatorvann.

Er enig med han litt over her: el-panelovner, mulig en luft-til-luft varmepumpe, pluss en og annen vedovn, tror jeg er et bra system. El-ovner i dag kan jo styres wireless-ly, med natttemp- og borte-senking av varme. Varme i gulvene (altså varme nedenfra, mulig ikke behov for radiatorer osv) er bra det, men - kostbart, og kanskje mye "ado for nothing", altså et noe komplisert og kostbart system.

Flere jeg kjenner har slik grunnvarmepumpe-system (altså vente varme fra berggrunnen), men det er kostbart og medfører noe store installasjoner i huset mind you.