Hva er best, gassgrill, kølgrill eller elektrisk?

  • Gassgrill
  • Kølgrill
  • Elektrogrill

   #181
 967     Stavangerområdet     0

Det som ville bekymre meg er lekkasje. Hvis rommet under grillen blir fullt av propan kan det bli ganske interessant når man fyrer opp. Jeg husker for mange år siden var det noen i nærheten av oss som hadde en propanbeholder i kjelleren som hadde lekket. Når fryseboksen startet ble det en liten gnist som antente gassen. Hele huset ble blåst av grunnmuren og lå pent på siden ved siden av. Det er enkelte ting man ikke bør ta lett på. Gass er en av dem.


Oppbevaring av propan i kjeller er jo ikke lov da, og det fikk vel vedkommende ettertrykkelig opplyst i etterkant...

   #182
 21,481     Enebolig     0
Et problem er at man får absolutt ingen info om dette ved kjøp av propan. Da er det isåfall velvilje fra selger.
   #183
 7,685     Bærum     0


Det som ville bekymre meg er lekkasje. Hvis rommet under grillen blir fullt av propan kan det bli ganske interessant når man fyrer opp. Jeg husker for mange år siden var det noen i nærheten av oss som hadde en propanbeholder i kjelleren som hadde lekket. Når fryseboksen startet ble det en liten gnist som antente gassen. Hele huset ble blåst av grunnmuren og lå pent på siden ved siden av. Det er enkelte ting man ikke bør ta lett på. Gass er en av dem.


Oppbevaring av propan i kjeller er jo ikke lov da, og det fikk vel vedkommende ettertrykkelig opplyst i etterkant...
Om han fikk det opplyst vet jeg ikke, men erfaringen var vel ganske entydig.
  (trådstarter)
   #184
 5,188     Østlandet     0

Jeg er på ingen måte redd for bruk av gass. Det er helt greit så lenge det brukes fornuftig. Har både gassgrill og gassbluss på kjøkkenet. Men jeg har respekt nok for gassen og spessielt gassflaskene etter å ha jobbet mye med brannvesen og politi i brannetterforskning.
Skapet under Weber Genesis er både luftig og romlig til 5 kg flasker, men det er klart det kommer sikkert mye billig skrot fra Kina som sikkert ikke har samme kvalitet.
Jeg er mye mer skeptisk til å installere gass på kjøkkenet enn å ha gassbeholderen i skapet under grillen.
Signatur
   #185
 1,519     Oslo     0
Da har min Weber E-320 eller hva den nå het (den med sidebrenner og ekstra "sear statoin" fått kjørt seg en del til tross for at det ikke har vært den helt store sommeren i år. Gass er kjapt, enkelt og praktisk, men må si at varmen er såder sammenlignet med kullgrill eller grillpanne på induksjonstoppen. Jeg har ristene i støpejern så får fine merker på biffene men synest det tar sin tid før overflaten blir som den skal på en biff.
pwb
   #186
 2,283     Ski     0
Har nå hatt en Landmann Flatbed Avalon 12792 i 10-11 dager (Det er 2 støpejernsrister og en støpejernsplate, det er 4 brennere og en sidebrenner) og den har vært brukt 8-9 ganger. Det er første gassgrill og har sverget til kull. Gass er enkelt, men til enkel grilling som hamburger, pølser og kyllingfile så går det like raskt på en kullgrill fra oppstart til ferdig mat. Gassgrillen blir ikke skikkelig varm og man må ha lokket nede for å få opp temperaturen, det er ikke mange minuttene kortere oppvarmingstid på gassgrillen og så tar det lenger tid å få grilla maten.
Det er enkelt og lettere å ikke brenne maten med en gassgrill, men synes det er veldig ujevn varme da varmen over de platene som ligger over flammene er mye mindre enn rett på utsiden av dem, særlig på høy varme og med lokket åpent. Merker også at smaken på maten blir bedre etter hvert som grillen blir brukt og det blir en del fettrester på de platene.
Kommer nok til å bruke gassgrillen fremover da det er mindre styr og det er enkelt å sende ut unga til å starte den.
   #187
 161     0
Har fått meg gassgrill. Så vil slå et slag for den.

[url=http://- Det er en myte at gassgriller ikke gir grillsmak, blindtester viser faktisk at en vanlig person ikke kjenner noen forskjell på grillet mat fra kullgrill eller gassgrill. http://www.klikk.no/bolig/hage/article762814.ece]- Det er en myte at gassgriller ikke gir grillsmak, blindtester viser faktisk at en vanlig person ikke kjenner noen forskjell på grillet mat fra kullgrill eller gassgrill. http://www.klikk.no/bolig/hage/article762814.ece[/url]

Fint å ha noe å slå i bordet med når diskusjonene kommer :)

Syns maten blir bedre på gass. Den såkalte røyksmaken som kull skal gi er etter min mening i beste fall svært oppskrytt.

   #188
 896     Østfold     0
Jeg foretrekker kull, helt klart. Jeg har også sans for røyksmak, lav temperatur og laaang steketid. Ofte bruker jeg slike chips og chunks av spesielle tresorter som er å få kjøpt på Plantasjen og Bauhaus. Disse legges i vann en stund før grillingen og legges på kullet slik at det blir ekstra god røyksmak. Hvis man har gassgrill går det også an å bruke slik ved å plassere det i en boks i gassgrillen. Blir bra det også.

Selv om jeg foretrekker kull, hadde jeg planer om å kjøpe en gassgrill i sommer. Men det ble en kullgrill fra IKEA, http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/S19931808/. Den har det jeg har savnet på de andre kullgrillene jeg har sett i det norske markedet. Funker bra så langt.
   #189
 51     Stavanger     0
Kull, og keramisk grill er min favoritt. Når det er sagt har jeg en liten Weber Gasser på lur i tillegg.
   #190
 6,009     Finnmark     0
Vi bruker gassgrill og kan grille under takpå verandaen i allslags vær, uten å røyklegge alt......
Har campinggrill som griller nedover og koker feks potet oppå, brukes på tur.........

Gassgrill er klar med engang og kan stenges når man er ferdig.....
På hytta bruker vi bål med ved.....

Får vår del så er kjøpes det ikke mer grillkull.......
Signatur