Hva er best, gassgrill, kølgrill eller elektrisk?

  • Gassgrill
  • Kølgrill
  • Elektrogrill

   #191
 758     Bærum     0
Kull er etter min mening det som er grill:) Jeg vil i hvert fall anbefale å kjøpe en passe stor kulegrill for kull, og en elektrisk tenner, enklere blir det faktisk ikke

   #192
 912     OSLO     0
Etter at borettslaget kjøpte en skikkelig kullgrill blir jeg ekstremt skuffet over både smaken og grillegenskapene hver gang jeg er på grillfest hos venner med gassgrill.
   #193
 5,432     Akershus     1
Jeg synes absolutt kullgrill selv, men det betinger selvsagt at man er fortrolig med opptenning og venter til kullet har riktig temperatur.

Mang en gang har jeg sett folk bruke for lite tennveske, vente for kort tid med å tenne på slik at all tennveska brenner opp og etter laaaang tid har måttet tilsette mer. Resultatet har som regel vært mat med tennveskesmak.

Elektrisk tenner, eller nok tennveske, alternativt tennboks som jeg buker selv, med godt resultat. Nå ser jeg det er noen skikkelige feinsmeckere lenger opp i tråden, så langt har jeg ikke tatt den enda, men sikkert gøy.

Kullgrill, gassgrill, solgrill eller elektrisk, det viktigste er at man koser seg med grillingen.

   #194
 2,018     Strømmen     1
Var det snøværet ute som fikk noen til å plukke frem denne gamle tråden nå,
jeg sverger til gass, uansett vær, Weber er tingen...

Hva er best, gassgrill, kølgrill eller elektrisk? -  - Harald1966
Signatur
   #196
 3,412     Akershus     1
OK, jeg tilstår, det er jeg som er de 0.7 % som liker elektrisk grill i avstemningen Smile Jeg har ingenting som kan eksplodere, hverken propan eller tennvæske. Det blir ikke røyk hverken for meg eller naboene. Jeg trenger ikke å vente i et kvarter før grillen skal bli varm. Det kommer ikke noe skitt eller støv fra grillkull. Tingen er liten nok til å stå framme på bordet mens man spiser så det blir lett å passe på maten og alle kan legge på småting hvis de vil det. Den er billigere drift i enn alternativene. Den ruster ikke. Den er lett å ta med inn når den ikke brukes. Den er lett å vaske.

Det er meget mulig at elektrisk grill er mer pysete enn grillkull og gass. Jeg har lært meg å leve med det Smile
Signatur
   #197
 705     Vestlandet     0
Du har et godt poeng der, KarstenBeate. Vi har en raclette med både stein og vanlig grillelement. Det er veldig sosialt å sitte rundt bordet og spise mens man steker. Men det gjør vi helst om kvelden, gjerne om vinteren. Når det er sommer og sol og vi skal grille på ute, blir det litt stusselig med en liten elektrogrill synes jeg og ikke samme grillfølelse.

   #198
 5,569     0
Kostnaden på kull kontra gass pr. grilling spiller ingen rolle. Det er det du legger oppå grillen som betyr mest for lommeboka...

Eller selve grillen... Har en liten Weber gassgrill hjemme. God kvalitet, og like fin etter 5 år. 4-5000 kr klassen. På hytta blir det ofte flere folk rundt bordet, og der har vi en ganske mye større grill. Men vi har fortsatt holdt oss i 4-5000 kr klassen. Hyttegrillene varer bare 1 sesong uansett hvor mye man rengjør, oljer, lagrer tørt, osv... Så da må vi opp i 10.000 kr klassen neste gang. Da begynner selv jeg som elsker grillmat å tenke på hva prisen per måltid egentlig blir...

Men, anyway, gass er glimrende. Rent og pent, kjapt varmt, god sonekontroll, god temperaturkontroll. Kull blir andrevalget. Elektrisk... Njaei...
   #199
 5,432     Akershus     0
Jeg har hatt samme grill i årevis på hytta, selv om den bare koster hundrelapper. Står dekket med en voksduk under plattingen når den ikke brukes. Ganske tykke stålplater og rist av ganske tykke rustfrie stenger.

Hjemme har jeg hatt en kulegrill av billigste merke i årevis. Er etter hvert byttet til en Weber, men vil tro at en avskrivning på gamlegrillen var maks 50 kroner året.

   #200
 5,336     Tromsø     0
Hyttegrillene varer bare 1 sesong uansett hvor mye man rengjør, oljer, lagrer tørt, osv...

Erdetmulig? Er dere sånne grillgærninger som griller frokost, lunsj, middag og kvelds åtte dager i uka? Wink

I fjor tror jeg gassgrillen på hytta ble brukt tre-fire ganger. Ikke stor slitasje. Og kullgrillen hjemme ble stående i kjelleren hele sommeren. Jeg var i grunn drittlei grillmat lenge før snøen var gått og jeg hadde smakt grillmat, fordi Rema og Coop maste så reint forjævlig om at grillsesongen var i gang allerede to uker før påske. De har så vidt begynt i år igjen, men det har heldigvis ikke tatt helt av ennå.
Signatur