Hva er best, gassgrill, kølgrill eller elektrisk?

  • Gassgrill
  • Kølgrill
  • Elektrogrill

   #201
 5,569     0
Grill er overlegent. Skulle gjerne grillet hver dag, hele året, men i praksis blir det selvsagt ikke slik Smile

Men hadde jeg gjort det, hadde jeg sikkert klart å investere i en skikkelig grill - ikke de søppelgrillene jeg til stadighet kjøper...

   #202
 544     Nedre Romerike     0
Og kullgrillen hjemme ble stående i kjelleren hele sommeren. Jeg var i grunn drittlei grillmat lenge før snøen var gått og jeg hadde smakt grillmat, fordi Rema og Coop maste så reint forjævlig om at grillsesongen var i gang allerede to uker før påske. De har så vidt begynt i år igjen, men det har heldigvis ikke tatt helt av ennå.

Hva er "grillsesongen"? Wink For vår del var siste runde i fjor på julaften og første runde i år en dag tidlig i januar. Synes det er litt plagsomt at Rema et al. fjerner kullsekkene i august eller deromkring. (Ja, jeg sverger på kull.)
pwb
   #203
 2,283     Ski     0
Vi griller året rundt. Har alltid sverget til kull men gikk over til gass for noen år siden og bruker nå kun gass. Kull er nok bedre, men gass er så enkelt at det oppveier for det negative så det blir brukt. Problemet med gass er varmen når det blir kaldt, gassen avgir veldig lite varme ved -20.
Bare ett tips til de som bruker kull, husk at tennvesken skal IKKE trekke inn, dyng på med MYE tennveske og tenn på med en gang, da blir det fort varmt og det blir helt uten tennveskesmak/lukt, hvorfor i all verden kom noen på ideen at man skulle la det trekke inn i kullet??
   #204
 5,432     Akershus     0
Vi griller året rundt. Har alltid sverget til kull men gikk over til gass for noen år siden og bruker nå kun gass. Kull er nok bedre, men gass er så enkelt at det oppveier for det negative så det blir brukt. Problemet med gass er varmen når det blir kaldt, gassen avgir veldig lite varme ved -20.
Bare ett tips til de som bruker kull, husk at tennvesken skal IKKE trekke inn, dyng på med MYE tennveske og tenn på med en gang, da blir det fort varmt og det blir helt uten tennveskesmak/lukt, hvorfor i all verden kom noen på ideen at man skulle la det trekke inn i kullet??

Der er vi nok totalt uenige. Tenner du på med en gang, forbrenner tennvesken så å si uten at kullet tar fyr.

Jeg venter til tennvesken har trukket inn i kullet før jeg tenner på, men venter også til kullet er glødende før grilling starter. Min grillmat er totalt fri for tennveskesmak.

Det kan ikke sies om de som stadig må ettersprute tennveske fordi kullet aldri tar skikkelig fyr.

Det er klart om du heller på 1 liter tennveske og fyrer med en gang, får du antagelig også fyr på kullet, det blir nesten som å bombe med napalm. Jeg lar kullet få en lett sildrende, nærmest dryppende omgang, med jevne mellomrom, bruker kanskje 1 dl. veske, lar det trekke inn i flere minutter og koser meg med god mat. En peispuster er også effektivt om opptenningen blir litt for liten, blir mindre tennveskesmak av den.

Tennrør er allikevel min favoritt. Noen få strimler med papir, alternativt en tennbrikett i bunnen er alt som skal til for å få en rask og smak/luktfri opptenning.
   #205
 3,412     Akershus     0
Bare ett tips til de som bruker kull, husk at tennvesken skal IKKE trekke inn, dyng på med MYE tennveske og tenn på med en gang, da blir det fort varmt og det blir helt uten tennveskesmak/lukt, hvorfor i all verden kom noen på ideen at man skulle la det trekke inn i kullet??


Jeg vet ikke om dette var ment som en spøk, men i tilfelle det ikke var det: Grunnen til at de fleste anbefaler det motsatte av det du anbefaler er hensynet til liv og helse (pluss at huset kan brenne ned, for de som er opptatt av materielle ting).

Dynger man på med mye tennvæske og tenner på med en gang risikerer man et stort blaff med flammer.

Det kan være at grillkullet ikke tar skikkelig fyr i løpet av de sekundene blaffet varer. I så fall risikerer man noe som er enda farligere: En dum griller kan sprute på mer tennvæske, noe av tennsvæsken fordamper på grunn av litt varme i noen grillkull, og man får en eksplosiv sky av tennvæske som kan antennes av den dumme grilleren eller av seg selv.
Signatur
   #206
 744     Verdens navle     0
Kullgrill er sikkert "best" for grill-puristene, men gassgrill er veldig praktisk, og fungerer flott. Elektriske utegriller har vel stort sett for lav effekt for å være særlig brukbare.
Signatur
pwb
   #207
 2,283     Ski     0
Vi griller året rundt. Har alltid sverget til kull men gikk over til gass for noen år siden og bruker nå kun gass. Kull er nok bedre, men gass er så enkelt at det oppveier for det negative så det blir brukt. Problemet med gass er varmen når det blir kaldt, gassen avgir veldig lite varme ved -20.
Bare ett tips til de som bruker kull, husk at tennvesken skal IKKE trekke inn, dyng på med MYE tennveske og tenn på med en gang, da blir det fort varmt og det blir helt uten tennveskesmak/lukt, hvorfor i all verden kom noen på ideen at man skulle la det trekke inn i kullet??

Der er vi nok totalt uenige.


Jeg var som deg før, helt til jeg prøvde det.

   #208
 5,336     Tromsø     0
Kullgrill er sikkert "best" for grill-puristene, men gassgrill er veldig praktisk, og fungerer flott. Elektriske utegriller har vel stort sett for lav effekt for å være særlig brukbare.

Er man skikkelig purist lager man et bål av ei død furu eller bjørk, koker kaffe og drikker i noen timer, før man kverker et vilt dyr og griller det på glørne. Grin
Signatur
   #209
 7,685     Bærum     0
Jeg har kjøpt elektrisk tenner på Jula. Så bruker jeg briketter fra Weber. Det funker utrolig bra. Man må selvfølgelig varme opp i god tid. Grilling er ikke en impulshandling.
   #210
 3,234     Vestfold     0
Har webergrill, der kull fyres opp med gass. Genialt! Før brukte jeg opptenningsrør. Tennveskelukt kan jeg ikke fordra.