214,543    347    10  

Britax: vårt tømmerhus!

 3,997     Oppland     1
Nå har jeg kommet såpass langt i prosessen at jeg føler jeg kan legge ut litt info, og få tilbakemeldinger på løsninger :)

Vi skal bygge tømmerhus i 8" maskinlaft laget i Estland.
Huset er tegnet av meg, men har en kompis som jobber på arkitektkontor som har rafinet tegningene og har ansvar for prosjekteringen av huset.
Kjelleren blir garasje/bod, med 3.8m takhøyde, for jeg ønsker løftebukk i fremtiden.

Vi kommer ikke til å innrede 2.etg i første omgang, siden vi trenger å holde kostnadene nede, og ikke har mer enn 1 barn enda.
Britax: vårt tømmerhus! - perspektiv.jpg - Britax
Britax: vårt tømmerhus! - plan 1etg.jpg - Britax
Britax: vårt tømmerhus! - plan 2etg.jpg - Britax

   #2
 4,148     Oslo Vest     1
Et lite tips, husk at det å bygge en hall koster like mye per kvm som alt annet. En stor hall er flott men koster penger. Ellers ville jeg hatt baderomet nærmere soverommene og heller vaskerommet der baderommet er i dag. Inngangen til det ene soverommet, dvs det som er nedenfor soafaen ville jeg hatt en annen plass. I anne etasje regner jeg med du må justere inngangen til det ene soverommet, er midt i trappen nå.

Personlig synes jeg underetasjen blir veldig dominerende med så stor høyde, og ville ha valgt en løsning med en kombinasjon av løftebukk og grav.

Men et pent og harmonisk hus.

Lykke til.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 3,997     Oppland     0
Oppdaget at jeg hadde lagt ut feil plantegninger, dette er nå rettet
Så da er mye av det du foreslår allerede gjort :)

Det er helt klart en dominerende kjeller, den ser jeg.
Portene vil bli noe høyere enn på bildet, og så kommer det drager under framkant på terassen, det hjelper litt.
Men det er en del krav til grav blandt annet lufting, så det har i grunn blitt forkastet.

Når det gjelder hallen, så får den nok være som den er, trappen og inngangen til vaskerommet tar såpass mye plass at selve hallen ikke er så stor i grunn.

Takk for innspill!
  (trådstarter)
   #4
 3,997     Oppland     1
Var i dag i kontakt med kommunen igjen, bare for å se at alle papirer var på plass, så jeg kunne levere byggesøknaden, men nei..
Manglet dokumentasjon på skolegang for ansvarlig søkende og prosjekterende, men det er en enkel sak å ordne.

Det som plutselig blir mye værre er at nå kommer kommunen å sier at jeg må søke om dispansasjon for høy kjeller etasje...??
Alt er innenfor reglene i reguleringsplan, det er ingen estetiske krav el.l
Men han sier jeg må ha dispensasjon fordi kjelleretasjen er "utenfor normal høyde", når jeg sier alt er i henhold til reguleringsplan fastholder han bare at det ikke er normal høyde og ferdig med det.
Dette måtte taes opp i politisk plan sier han.

Jeg aner ikke engang hva jeg skal søke om dispensasjon for..
Noen som skjønner hva han egentlig er ute etter?

Dette innebærer vel at dette ikke blir noe enkelt tiltak, og kommunen kommer til å bruke månedsvis på å behandle søknaden..
Naboene har ingen invendinger og har godkjent nabovarsel, men dette innebærer at jeg må sende nytt varsel og får det ikke bahandlet som enkelt tiltak.

Pokker altså!
Han har da sett papirene 2 ganger tidligere og ikke nevnt dette med et eneste ord!
Jeg håper det er som med det første møtet vi hadde, da han hadde en dårlig dag og rakket ned på all planene, men hadde snudd helt til møte nr.2, men er nå tilbake i det vanskelige hjørnet.

Han foreslo faktisk å bygge på industri området, fordi det var et verksted!  ::)
   #5
 4,148     Oslo Vest     0
Jeg tror du gjør lurt i å få tak i en profesjonell ansvarlig søker. Så lenge byggesaken er lit utenfor A4 oppstår det lett problemer. Jeg har forståelse for at man sparer penger på å gjøre dette selv, men dersom man støter på problemer kan det bli langvarig.

En av de som tidligere her på forumet har vært talsmann for hvor enkelt det er å få ansvarsretter som selvbygger har nå brukt nesten ett og et halvt år på søkeprosessen og stadig fått den i retur på grunn av feil, informasjon hentet fra saksinnsyn. Det sier meg at dessverre så er det ikke så enkelt som enkelte skal ha det til.

Ta kontakt med en arkitekt/ingeniør og iallefall få denne til å se på søknaden og komme med innspill på hvordan den kan endres eller tilpasses kommunens krav.

Lykke til!
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 3,997     Oppland     0
Jeg har en byggtekniker som jobber på arkitektkontor til å gjøre dette for meg :D
Men han skjønnte heller ikke så mye, så han skulle forhøre seg med andre ansatte på kontoret om de hadde innspill..
Så får vi se..

Irriterende når kommunen ikke kan gi noe skikkelig svar når man spør etter noe, bare sier "sånn er det".. uten å kunne vise til noe som helst av lover eller regler.
   #7
 4,148     Oslo Vest     0
Jeg er redd vi må stikk fingeren i jorda og akseptere at søkeprosessen er komplisert og at man BØR overlate dette til en erfaren ansvarlig søker, iallefall om prosjektet er litt utenfor A4. Vi har hatt utfordringer både med Asker og Oslo kommune, men erfarne arkitekter har funnet løsninger slik at vår kunde ikke har blitt skadelidende.

Jeg har stor forståelse for at man ønsker å spare penger, og at man mener at når man selv gjør det så vet man iallefall at det er gjort korrekt, men det har blitt så komplisert at erfaring må til.

Du sier at du har en byggtekniker som jobber i et arkitektkontor til å hjelpe deg, men det er tydeligvis ikke bra nok. Ønsker du selv å stå som ansvarlig søker? Står byggteknikeren som ansvarlig søker?

Tiden spiller selvsagt inn her og for oss som lever av volum vil tiden man bruker på å få tillatelse være viktigere enn den som har god tid. Jeg vil fortsatt hevde at det å bruke en profesjonell ansvarlig søker vil lønne seg i lengden. For det første vi han kunne rådgi deg om hva som er mulig å bygge, videre vil kommunen se at byggesøknaden er komplett ved første gangs innlevering, og en profesjonell ansvarlig søker har "mer troverdighet" og har lettere for å kunne argumentere enn hva en uprofesjonell gjør.

Mer viktig er det at jeg "TROR" at dersom kommunen stadg sender en ikke komplett byggesøknad i retur vil den merke seg seg dette prosjektet og kreve mer dokumetasjon eller igangsette tilsyn. Det er lett å trekke slutningen at dersom en selvbygger ikke klarer å sende inn en komlplett byggesøknad som tross alt er definert og det finnes så lett tilgjengelig informasjon om hva den skal inneholde, iallefall ikke klarer å sette opp et hus iht til regelerket. Jeg presiserer at jeg synser her, men synsingen er på grunnlag av erfaring.

Så mitt forslag er at noe av prosessen bør man sette bort ti profesjonelle, ikke bare for å spare tid men også for å fremstå sommer profesjonell overfor kommunen og slippe ekstra krav om dokumentasjon.

Lykke til

Signatur

  (trådstarter)
   #8
 3,997     Oppland     0
Bare for å ha det på det rene, jeg har ikke sendt en eneste søknad enda, jeg har bare vært i kontakt med saksbehandler for å få innspill og sikre meg at alle papirer er i orden før jeg sender søknaden så den ikke kommer i retur.
Men denne gangenen mente han plutselig at jeg måtte ha dispensasjon fordi jeg har høy takhøyde i garasjen!

Hvorfor skal jeg ha dispensasjon fordi jeg har høy takhøyde?
Mange moderne hus har da mer enn 4 meter takhøyde i hovedetasjen, de må da ikke søke sipansasjon for dette vel, i allefall så lange reguleringsplan og eventuelle estetiske krav er holdt.

Det er arkitekten min som er ansvarlig søker, men jeg gjør mesteparten av jobben fordi jeg har lyst til å lære!
Han kunne gjort dette alene mer eller midre gratis, men noen av oss ønsker å lære nye ting, for å få bedre innsikt i hvordan prosessen fungerer.  ;)

Som sagt, han skal forhøre seg med de andre på kontoret om de skjønner hva saksbehandleren egentlig mener, så kanskje vi får en løsning.
  (trådstarter)
   #10
 3,997     Oppland     0
jo takk
Men du gir virkelig intrykk av at du er imot at noen gjør noe som helst på egenhånd, eller ønsker å lære seg noe nytt, det blir irriterende i lengden.
Og som sagt, det er ikke jeg som er ansvarlig søker, prosjekterende, utførende, kontrollerede eller graving og vvs.

Jeg ønsker bare å sette meg inn i prosessen.
Og ønsket bare tilbakemelding på om det var noen andre som vet hvorfor jeg skal må søke dispansasjon for takhøyde i kjeller.
Noe det ser ut til at ingen andre her inne har noe godt svar på heller.