162,681    210    4  

zoodels: Vårt hus

 944     Rogaland, Sola     1
Nå er 2år gått siden vi kjøpte tomta, har siden den gang hatt x-antall arkitekter, men nå etter 6mnd med ramp arkitekter er vi ENDELIG i mål iallefall med tegningene. Nå er det opp til kommunen å godkjenne, kan ikke fatte det skal ta 3mnd med rammesøknad og 3uker med byggesøknad, men slik er det nå.

I mellomtiden skal vi ut å få anbud på arbeid, og tenke hva slags typer gulv, kjøkken, belysing vi skal ha. Det samme gjelder uteområdet det er opparbeidet en ca plan på uteområdet, men vi trenge enda tips til hva som kan gjøre det litt mer spesielt inne og ute. Regner med vi skal ta noen extra timer med arkitektene når det gjelder belysingsplan og gulv osv...

KOster jo helt klart noen extra kroner, men er vel verd å betale for noen timer for sikkelig hjelp vi er jo håpløse til å se nye løsninger. Vil bort fra standar spotter o.l som alle har i taket:) Men selv klarer jeg aldri komme på noen før jeg har sett det en annen plass før, men det er jo det vi har fagfolk til eller hva :)

Fikk et bra tips fra Kjersti om et maxit designgulv: http://www.weber.dk/downloads/2899/maxt_designgulv.pdf   et gulv som helt KLART skiller seg ut i mengden. Det er jeg for Smile Men kan ikke alltid tenke for moderne, må ha i bakhodet at jeg sannsynligvis skal bo i dette huset leeenge leeenge, men kunne fint sett for meg dette i et par rom jafall !:)

Viser en del tujaaaer på bildene de skal ikke være der det skal bare være en elaen form for beplanting.

PGA plassting på velegg må jeg legge de ut under dette inlegget.

  (trådstarter)
   #3
 944     Rogaland, Sola     0
Her er de to siste vedleggene, det ene viser huset tatt fra "fly" likksom, og det andre er foran huset nede foran leil på en måte. Der skal vi ha betong på bakken, og en levegg med lys i var planen, borforbi kommer en bod i grenser til en annen nabo. Bod med skyvedører Smile
   #4
 96     0
Meget spennende hus som ser veldig bra ut!

Hvordan byggeteknikk velger dere? Kan du gi noe anslag på hva dere regner med å bruke på dette huset? Det er jo en del fine løsninger der som antakelig trekker opp byggekostnadene en del....

Signatur
   #5
 292     0
Ser kjempeflott ut.

Dette er på Sola ser jeg. Hvor på Sola er det? Hvordan fikk dere tak i tomt?

Er selv på leting etter tomt i stavanger området
  (trådstarter)
   #6
 944     Rogaland, Sola     0
Wangas: Vi skal bygge etter den gamle pbl som gjelder til august blir det vel.
Når det gjelder hva det vil koste så er vi også spent på det hehe:)

regner med at tømmerkostnadene kommer på rundt 2,5mill +
500.000 på aluvinduer dette var en fordyrende effekt men som vi absolutt ville ha =)
Elektro & rør aner vi ikke samboer skal ta dette via det firmaet han jobber i han er selv eletriker, så skal nåk få ting ganske billig, men vil jo ha spesielle ting så det drar nok også opp til 500-600 i material mens arbeid får vi gratis via han og tjenester...
Betong m støpt dekke kommer på rundt 600.000
Muring inne skal tas av ein kompis så vi har lagt oss på rundt 100.000 der
Diverse gulv, møbler, ventilasjoner osv osv ting som ikke er oppført her ligger på 1.mill så blir litt penger ut av det til slutt, meeen vi har har oppspart en del egenkapitalt pga salg av tidligere boenheter=)

Håper bare vi gjerne kan spare inn litt på at markedet har gått nedover i det siste, men i stavanger området er vi desverre ikke like truffet som ellers i landet virker det som, menemn får sende ut anbud å se hvor vi ender blir det helt gale får vi gjøre mer egeninnsats, det som er greit når vi har kjøpt tomt uten byggeklausel!:D
  (trådstarter)
   #7
 944     Rogaland, Sola     0
Palmad100:

Vi lettee lenge etter tomt, er opprinnelig fra Sandnes, men her var det ikke mye å hente fatt i, det er av og til kommunale tomter, men STOR pågang på de. Se sandnes tomteutvikling der står det om kommende kommunale tomter ps da kan du ikke eie noe fra før av, og må bo i den kommunen. Regner med stavanger har samme greia.

Unasett så fant vi på Sola Skadberg Sør. Fjogstadhus hadde kjøpt opp et helt felt og skulle bygge ut, men pga stor pågang i boligmarkedet da så hadde di ikke tid og solgte da tomtene enkeltvis. Tomtene var dyre og små, men ligger sentralt og med utsikt. Vi ga vel rundt 2mill for vårs tomt på 412.

Vet det pr dags dato ligger noen ved hålandsmarka tilsalgs ikke forskrekkende pris men FLOOOOTTT utsikt jafall. Se på finn.no/eiendom    tomter,rogaland,sola:)

Hek
   #8
 120     Evenskjer/Harstad     0
Fint hus Smile
Mn fy hvor dyrt.... gav dere virkelig 2 mill for ei tomt på under et halvt mål?????
Signatur
   #9
 1,943     0
Dette syns eg ser kjempefint ut! Misunner deg rekka med skap nede Wink  Syns også kjøkenet og stova blei bra; hugsar at det var meir åpent før. Utrulig masse de har greid å få inn på ei lita tomt!

Du store for ein tomtepris!!!  :o

Vi er forresten hakk i hæl; manglar berre snitt-tegning før vi kan gå til nabovarsel og rammeløyvesøknad Smile
  (trådstarter)
   #10
 944     Rogaland, Sola     1
Ja tomter uten byggeklausel er sjeldne og dyre i stavnger-sandnes området i rogaland. Tomta bak oss er nå til salgs den er rundt 370m2 og ligger med prisantydning på 2,3. Tomteprisene er desverre ikke akuratt gått ned, MEN bygger du ferdig kjøpt må du regne med at de legger på 30% påslag så sånnsett går d opp i opp har vi funnet ut=) Nå får vi d slik vi vil ha d:)

Kjersti:
Jah de har fått til vanvittig mye brukt opp hver ein kvadratmeter vi hadde å gå på kan du si:)  Kjekt å høre dere også er kommet langt har følgt med på prosjektet deres ser jammen meg bra ut! Smile Vi var ute i dag å fikk signert nabovarsler, alt for og spare et par uker i prosessen=)