#41
 22,342     Akershus     0Litt skremmende hvis folk ikke vet at aske fra brent trykkimp er ekstremt giftig. 1. gram er nok til å drepe en unge.


Dette gjeld berre gammal trykkimpregnert, dvs. trykkimpregnert produsert før 2002. Nyare trykkimpregnert er ikkje farleg å brenne, men det er vel ikkje alltid like lett å halde kontroll på alderen på slikt.


Ja der var jeg utdatert gitt Grin Men du har jo ett poeng, særlig hvis man kvitter seg med gamle materialer.
Det var giftigheten av stoffene i impmaterialet fra før 2002 som gjorde at oppskriften ble endret. Det som brukes idag er mindre gifteg, men holder heller ikke så lenge.

   #42
 3,258     Akershus     0

Til dere som klager på at folk brenner trevirke på bål i hagen:
Har dere tenkt over hvor den resirkulerte veden blir av??? Det gjelder impregnert også... Jeg har selv jobbet i BIR (Offentlig søppelvesen  Grin) ALT av trevirke blir brendt.
Det vi diskuterte var ikke om det forurenser (for NØYAKTIG like mye co2 produseres om trevike råttner naturlig)

Vårt dilemma med at trevirke ble brendt var jo at gammle damer sitter å fryser i norske hjem, og trevirket kunnet blitt delt ut til de, men det prioriteres ikke...

DET ER NOE Å KLAGE PÅ...


En ting er tidsperspektivet, en annen ting er partikler i lufta som ikke er noe særlig for folk med lunge/hjerte lidelser. Og ikke minst gir en rentbrennende ovn mindre utslipp til luft enn ett bål.

Men sef. hvis man ikke bor i nærheten av folk så har det ingen betydning, og som du sier så spiller det liten rolle ifht co2.

Men hvis man ikke brenner "avfall" osv så er det jo dumt å brenne god ved da, eller er det sånn at man brenner masse "sjit" når man først fyrer bål, da brenner man malte materialer, sponplater osv? Sånn var det i hvertfall i "gamledager", og jeg ser jo at mange på bygdene brenner hva som helst på bål, bare det brenner.
Signatur
   #43
 648     Trondheim     0


Det vi diskuterte var ikke om det forurenser (for NØYAKTIG like mye co2 produseres om trevike råttner naturlig)
Det er i og for seg greit, men jeg trodde vi diskuterte brenning av trykkimpregnerte materialer med tungmetaller, jeg...
Signatur
taz
   #44
 3,840     Haugesund     0

Det vi diskuterte var ikke om det forurenser (for NØYAKTIG like mye co2 produseres om trevike råttner naturlig)


Problemet er vel at det blir frigitt for mye Co2, på for kort tid. Hadde alt fått råtne, ville det vært snakk om over 25+ år.
Da hjelper det ikke at brenning av rent treverk er nøytralt.

Men ja, jeg mener det er bedre å fyre i peisen med det enn å brenne i tønne, for som nevnt over er det vel ikke bare rent tre som legges på når det gløder som best ned i der ;)
Takpapp er vel fin booster, for å få litt fart. ;D

Nei jeg brenner ikke i tønne, men min far var besatt med å brenne opp sko i ovnen. Så at jeg er skolert må en vel kunne si  ;)

Signatur
   #45
 4,110     Akershus (Follo)     0
Før har jeg kastet bord med maling på hengeren og tatt det med for levering på FolloRen ved anledning der jeg har kjørt forbi.

Fra 1/1/2010 skal de ha betalt også for sortert avfall. Og noen bordstumper i hengeren koster det samme som et fullt lass.

Så nå fyres det med alt som inneholder treverk igjen, maling eller ikke. Politiske signaler varierer sterkt på ganske kort tid. Det man ble oppmuntret til i fjor blir man straffet på pungen for i år.  ???

Signatur
   #46
 1,027     0
Vanlige nordmenn kan gå tilbake til middelalderstandard, nix bil, nix strøm, nix langreist mat osv; det vil ikke engang vises på statistikken. Vi er 4,5milioner mennesker-kun et musepiss i havet.

En annenn sak er denen trasnporten av søppel til Sverige for brening; norske "miljøavgifter" (her kalt sluttbehandlisgavgift) er så høye at det lønner seg å kjøre søppel fra nord-vestlandet til Norrland og betale eieren av forbrenningsanlegget for å ta imot det. Norsk avgiftspolitikk slår altså helt feil (her også..), avfallet blir brent og utslippene blir større (pga transporten).

ps-noen som husker "melkekartonglotteriet?
   #47
 4,110     Akershus (Follo)     0
Hvis alle hadde tenkt slik at jeg er bare en av noen milliarder mennesker så det hjelper ikke. Ja da hadde man ikke kommet noen vei.

Det jeg blir matt av er at politiske signaler går i en retning i dag, stikk motsatt i morgen. Jeg mener det mer og mer bevist at miljøpolitikk går på at når man finner opp en ny avgift må man bare male den grønn så blir det godtatt.

Og vi bretter melkekartonger som så går rett i ovnen. Og vi leverer inn bord med maling for så å kjøpe dem tilbake i morgen [1]. Alt mens politikerene leg seg skeive over hva de klarer å lure oss idioter til å gjøre. Jeg er lei det!

Heretter gjelder gammelt jungelord: Det som ikke søkker det brenner. Og brenner det ikke heller så graves det ned!  >:( 

[1]: http://www.celsico.com/Default.asp?ID=1539
[2.] mme Pompadour : Après nous, le déluge
Signatur