4,262    10    0  

Bygge på/bygge nytt??

 777     Østlandet     0
Er i skikkelig villrede nå. Det står mellom å kjøpe tomt og bygge helt nytt hus eller å bygge på en 1/2 etg på huset vi har. Har laget et kostnadsoverslag på nytt hus som kommer på ca 3,2 mill. huset vi har nå er fra 1987. grunnflata er ca 90km2. Den består av sokkeletasje og hovedetasje. Tenker å bygge på en 1/2 etg med tre soverom og bad. i hovedetasjen øsnker vi å skifte ut 8 vinduer og bygge på et inngangsparti, vi ønsker å innstallere balansert ventilasjon Har lån på huset på 1,8 mill, vil vi med å oppgradere det gamle holde oss mye under kostanden for et helt nytt hus? gjør all jobbe selv,foruten rørlegger og elektrikerarbeid..

Om vi bestemmer oss for å bygge på det gamle hvordan går vi frem? Bør vi engasjere en arkitekt til å tegne om huset aller først? hvor mye vil dette koste? hvem kan hjelpe oss med budsjett?
Siste redigering: Friday, September 25, 2009 4:21:13 PM av molly83

taz
   #1
 3,840     Haugesund     0
Dette gjorde "svein67" for litt siden. Nå har ikke jeg lest hele tråden igjen, men det står da litt her.
Signatur
   #2
 28     Trøndelag     0
Min bror bygget en etasje oppå det gamle husetfra 70-tallet. Angret skikkelig i etterkant. Det ble vel litt billigere å bygge på men  ikke så mye. et par år etterpå måtte jo resten av huset oppgraderes også, når det ble så fint på loftet.. Han ville ikke gjort det samme igjen. Men, det kommer jo helt an på hvor fornøyd dere er med huset i utgangspunktet.
  (trådstarter)
   #3
 777     Østlandet     0
Hovedetasjen er en del oppusset fra før av. badet ble pusset opp i 2002. Tenker allikvel å skifte vinduer i hovedetasjen,pusse opp kjøkken med ny innredning,smartpanel og gulv. Tenker og å bygge på nytt inngangsparti, nye sikringer og balansert ventilasjon. Så blir samtidig en oppgradering av hovedetasjen. Sokkeletasjen er ikke så verst den heller, tenker ikke å gjøre stort der. Den leies ut og det tenker vi å fortsette med. Bare lurer så fælt på om det holder med 800000+100000 egenkapital på det vi skal gjøre i hovedetasjen og å bygge på en 1/2 etg. Kan legge til at vi også tenker å skifte panel på hele huset..
   #5
 648     Trondheim     0
Forslag: Endre overskriften til "Bygge på eller bygge nytt?", slik at du tiltrekker målgruppen din, dvs. de som potensielt har et svar på spørsmålet. De som klikker nå er de som klikker fordi de lurer på hva du er usikker på, og det er ikke sikkert du finner like mye hjelp der.
Signatur
   #6
 765     Østfold     0
Hei

Vil vel si at dette utelukkende bør bestemmes ut fra hvor godt dere liker denne beliggenheten, fremfor en evt ny tomt.
Er 3,2 med eller uten tomt?

Rent kostnadsmessig vil jeg vel tro det vil lønne seg å oppgradere eksisterende bolig. Ingen problem å oppgradere en bolig fra '87 til tilnærmet '09-standard.
Dere sparer tross alt tomtekostnader, utgraving og grunnarbeider i tillegg til tilkoblinger for vann og avløp og to hele etasjer (ekskl de oppgraderingene som er nødvendige...)

Gå til en anerkjent byggmester i deres distrikt. Han har helt sikkert kontakter for tegninger/skisser og kontruksjoner, som antagelig vil falle langt rimeligere enn et arkitektkontor (her vil det jo være begrenset hvor "fritt" man kan tegne uansett, det meste er gitt...).
Byggmesteren kan også fore dere med priser og kostnader underveis...


TJ
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 777     Østlandet     0
Takk for svar!

3,2 mill er inkl. alt(også tomt og det som hører med i forhold til det). Har fått overslaget fra
Mesterhus på et hus vi ønsker med sokkeletasje. Så lurer så fælt på hvor mye under det vi klarer å komme med å oppgradere huset vi har til tilnærmet 09 standard. Vi har en tømrer i familien som sammen med oss skal gjøre alt av arbeidet(foruten elektriker/rørlegger) Så målet er å bruke max 800 000 kr på å oppgradere huset. Har vurdert å engasjere en byggmester til å tegne huset/evt Mesterhus. Problemet er at de da gjerne vil ha byggoppdraget og ikke bare tegne og lage kostnadsoverslag. .byggingen kan vi jo gjøre selv..hmm..

   #8
 135     Drammen     0
Vi var i samme båt for tre år siden - har pusset opp gammelt hus i 10 år... etter lommeboka og tid men fant ut av hvis vi skulle fortsette å bo i det samme huset som vi liker svært godt ( og som vi har lagt svært mye tid og enda mer penger i) så ville det også koste endel samt at vi måtte påregne å bo på en byggeplass over lengre tid. Kort fortalt så "ramlet" vi over en tomt og drømmen om å bygge eget hus var igang. Nå er i vi på oppløpssiden med nytt hus og gleder meg stort til å kun skulle vedlikeholde noe nytt i steden for å måtte oppgradere gammelt samt evnt ting som alltid dukker opp med gamle hus  ;D
  (trådstarter)
   #9
 777     Østlandet     0
Ja,jeg vil ikke ha det sånn at man hele tiden skal måtte bo på en byggeplass. her er det snakk om å bruke et halvt års tid og oppgradere hele huset,sliki at vi slipper nettopp dette og bli helt ferdig. Vi tar da opp lån slik at vi får til dette. Det store spørsmålet mitt er om det lønner seg kosstnadsmessig,vil ikke måtte ende opp med 3.2 mill på dette når vi like så godt kunne fått et helt nytt hus... Stresser litt fordi vi må begynne til våren med enten å pusse opp eller begynne på nytt hus.. vi trenger fler soverom om ett års tid:)