#11
 1,093     Skjetten     0
Med tanke på ansvarsretter her Incognito...

Selvbygger blir ikke aktuelt, ettersom man ikke bygger til deg selv. Så her må det inn med en lokal eller sentral ansvarsrett. Vil tro at det er TK2 som er aktuell i dette tilfellet...

Så da er spørsmålet, hvilket firma vil låne vekk den til noen ?
Signatur

   #12
 4,148     Oslo Vest     0

Du har helt korrekt, min feil!! :-[

Det går tydeligvis litt hurtig når jeg tror jeg kan alt og ikke leser nøye nok. Skal skamme meg og ikke skrive på flere minutter, hehe, og siden du har påpekt det kan jeg ikke redigere heller, huff huff hehe
Signatur
   #13
 1,093     Skjetten     0
Men stemmer det med at dette faller inn under TK2 ?

Boligene må jo også i tillegg brannprosjekteres... Optimalt så utføres iallefall gulvkonstruksjoner i spenncon/lecaplank for brann  og lyd sin del. Men allikevell skal det vell prosjekteres brann.

Til trådstarter:

De som kan uttale seg best vedr. denne saken sitter antagligvis på teknisk etat/kontoret til kommunen. Jeg ville bedt om en dialog med dem, før dere gjør noe som helst annet.

Dere kan hente inn så mange anbud dere vil, søke så mye dere vil... Men dere kan ende opp med å stå fast pga. at dere ikke får søkt dette inn til kommunen pga. ansvarsretter/flermannsbolig/seksjonering.

Signatur
  (trådstarter)
   #14
 95     Ålgård     0
Nå var det mye på engang her =) men brodern er også tømrer, han jobber da i ett firma som helt sikkert vil hjelpe meg med brann forskrifter og den biten samt det med ansvar. Felles gjeld tror jeg vi skal prøve å holde borte, vi skal nok leie ut i mange mange år, så jeg ser ikke poenget med det. Men hvis du har ett bra poeng så kom gjerne med det. Men jeg skal kontakte kommunen å snakke med dem, hvordan man løser dette her med seksjonering og brannprosjektering. Jeg bare håper ting går bra med tomta også, det andre Kan jo løses =) bare med litt hjelp her og der.
Dette prosjektet er foreløpig bare en ide i hodet mitt enda. Men jeg vil ut å plassere disse tankene. Gjøre noe fornuftig. Det er jo håpløst å bygge seg noe som enkelt person for første gang. så ser at dette kunne vært en bra måte, uten at det koster skjorta...
Signatur
   #15
 22,342     Akershus     0

Vi leverte for to år siden en ti - mannsbolig på tilsammen 502 kvm BRA til en pris av ca 6,1,mill nøkkelferdig for ti leiligheter. I tillegg kom garasjekjelleren som man her i Oslo må ha. Tillegg i prisen vår var kjøkkeninnredning som da kom seg på ca kr 11.000,- per leilighet. Huset var tett i løpet av 2 måneder, total byggetid var 10 måneder.
Var dette huset med betongskille mellom etasjene? Har denne prisen steget noe den siste tiden?
   #16
 4,148     Oslo Vest     0
Vi hadde ekstern brannteknisk konsulent og kravene ble ivaretatt med doble lag med fermasellplater pluss brannvarslingssystem, konsulenten var på fabrikken og fant løsninger med prosjekterende. Dette er jeg ikke ekspert på men vet iallefall at det ikke var betongskille mellom etasjene.

Hva prisen vil bli på denne vet jeg ikke nå, men noe dyrere vil jeg tro det blir. Bygget ble tegnet slik at det skulle bli så rimelig som muilg, leveranse med pvc vinduer og panel, bare malte flater innvendig, rimelig baderom og kjøkkeninnredning, laminat osv.
Signatur
  (trådstarter)
   #17
 95     Ålgård     0
Vurderer nå å sette opp tre stk tomannsbolig istedenfor. Det er nesten ferdig planglagt. Da blir det enklere å dele opp "eiet" også. Bo i en del, leie ut den andre.
I tillegg har vi tomta =) Litt usikker på hva av størrelse det blir på boligene da. Har ikke fått sett på planene enda. Men det blir forhåpentligvis bra. Men er det sånn at man betaler skatt uansett hvis man leier ut nå? Trodde hvis du bodde i en større del av huset, så slapp man.
Signatur

   #18
 476     0
Er vel slik at man må bo i mer en 50% av boligen for å unngå beskattelse av leieinntekter.
   #19
 22,342     Akershus     0
Det er vel slik det blir praktisert når det gjelder eneboliger. Det er egentlig verdien av den delen man bor i. Hvis man bor i kjelleren og leier ut hovedetasjen skal det egentlig beskattes selv om arealet i kjelleren kan være litt større.

For tomannsbolig er reglene landerledes. Slik jeg har forstått det gjelder ikke 50% regelen. Der kan man leie ut den mest verdifulle boligen om man vil. Om det er mulig å leie ut deler av den delen man selv bor i skattefritt skulle jeg gjerne visst.
   #20
 55     Trondheim     0
Dersom du eier en hel tomannsbolig, kan du leie ut en halvpart i tillegg til en hybelleilighet i din egen del av huset.

Reglene er forøvrig sånn at dersom huset defineres som flermannsbolig skal det betales skatt. Flermannsbolig betyr at det er mer enn 3 familieleiligheter (med egen inngang, kjøkken, bad osv.) inkludert hoveddelen.