(trådstarter)
   #11
 33     Harstad     0


Kan vel kjøpe en rimelig romslig tomt da, og heller bygge hus på den senere i verden hvis man bestemmer seg for å ha familie.

Jeg stemmer på denne versjonen.
Planlegg plassering areal osv. slik at det kan bygges et vanlig hus på samme tomt. Om du bygger en garasje som umuliggjør dette vil du forringe verdien på tomta. En kjøper må da beregne inn riving av garasjen før vedkommende kan bygge.

Og om det blir du selv som bygger hus så kan du bo i garasjeleiligheten under bygging. Når huset er ferdig kan du leie ut garasjeleiligheten. Tenk langsiktig.
Klart jeg tenker langsiktig, men som jeg spurte om i forrige post, gir regelverket rom for å gjøre det på denne måten? noen som vet dette helt sikkert?

   #12
 4,148     Oslo Vest     0
Jeg synes ikke at dette er lansiktig tenkning. Du bygger som de fleste sier en luksusgarasje. 42 kvm bolighus bør du klare å sette opp for under kr. 15.000, per kvm, dvs ca kr. 600.000,-. Så kommer 42 kvm garasje under dette somi høyeste grad må branntilpasses. Koster litt det også.

Men siden du skal lånefinasiere dette skal banken være sikker på at de har god sikkerhet. Selv om du hevder at det å leie ut dette er en grei sak, tviler jeg på at banken er enig med deg. Jeg tror markedet for luksusgarasjer er meget begrenset, selv om jeg selv gjerne skulle hatt en slik en for mine løpsbiler.

Ser man på hvordan banken setter verdi på "næringsbygg" vil leieinntektene være av vesentlig betydning for verdisetting, selv om teknisk verdi er betydelig større. Verdien vil da bli satt til de inntektene du kan få av å leie ut 42 kvm, og evt garasjen om du ikke skal ha den selv.

Jeg tror helt klart det i lengden vil lønne seg for deg å bygge et skikkelig hus og heller legge betydelig egeninnsats på huset for å få det rimelig.

Tenk deg skikkelig omfør du igansetter dette.

Det er vel ingen ting som sier at hovedhuset må bygges selv, så skal du bygge større i fremtiden er dette en OK løsning, men ikke at det blir stående for seg selv. Jeg tror dog at du klarer å bygge dette for under millionen, men min erfaring er at banken nok vil være skeptisk til å låne deg penger til et slikt prosjekt.

Uansett ønsker jeg deg lykke til!
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 33     Harstad     0
Takker for innspill selv om ikke alle er like entusiastiske :P   

Jeg har hatt samme tankene i hodet som dere sier hele tiden med at dette kan bli vanskli å bli kvitt osv osv, men det må også taes med at det er dette jeg SELV vil ha og jeg bygger for MEG og MINE behov og ikke for andre behov og meninger.
Man lever bare en gang og jeg VIL ha egen garasje der jeg kan dyrke hobbyene mine ;D
ivo
   #14
 496     0
Det jeg ville ha gjort i første omgang:

1) Sikret meg tomt for 250 K. Denne vil stige i verdi.
2) Bygget en dobbeltgarasje på tomta.Pris 100-150 K.

Da har du en fet garasje du kan mekke i, og et lån du kan betjene.

Når du finner noen å dele et større lån med: Bygg et hus ved siden av garasjen.

En isolert garasje kan jo også brukes som "byggebrakke" under byggingen.

...og hvis du angrer i framtiden: Selg en byggeklar tomt med garasje!
   #15
 1,093     Skjetten     0
Byggeklar tomt med garasje kan nesten appelere til en tømrer som skal bygge selv også... Da har han lagringsplass i garasjen til matrialer/verktøy + toalett/spiserom/soverom oppe.


Så iden er god den! Men spørs jo hva kommunen sier til dette prosjektet ditt da Smile
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 33     Harstad     0
Tjaaa....  nå har ikke jeg stresset rundt ang tomt enda, er en endel private tomter i byen men mange vil ikke selge, er erndel fallerferdige rønner med tomt også rundtomkring men så er det jo om de selger igjen....
T2T
   #19
 156     0
Har du trygg jobb og normal inntekt, finner drømmetomta med stor nok plass, foreldre som kausjonerer og gjør det meste selv så er det ikke så mye å tenke på. Pass bare på at du får plass til en enebolig der også og at du tar særeie på hele stasen hvis du treffer drømmedama. Det er jo en kjempefordel å ha dobbeltgarasjen og utleie enheten ferdig den dagen du har bygd enebolig med svømmebasseng på drømmetomta. Veldig greit å betale på et lån istedenfor en leid leilighet. Kjekt å ha sin egen plass er det også.
Men ta deg for all del tid til å finne "den rette" tomta OG dama! ;)  ;D
   #20
 5,569     0
Er det ikke noen begrensninger med garasje i huset? Mener jeg har hørt noe om krav til brannvegger etc. Hvordan stiller brannvesenet seg til noe slikt? Får man brukstillatelse til å bo på loftet i en garasje, der det står biler?