8,087    10    6  

Erfaring med blåseisolasjon?

 18     1
Vi holder på med en ganske omfattende oppussing av huset vårt.
Jeg har revet hele huset innvendig. Helt ut til asfaltplatene i ytterveggen og helt ut til sutaket.
Alle lettvegger og gulv er borte. Skorsteinen skal slås ned nå en av dagene.
Jeg gjør dette som selvbygger. Det blir nok mange uforutsette ting som dukker opp underveis slik at jeg må inn å lese litt om erfaringer fra andre på dette forumet.

Det jeg lurer på idag er om andre har vært borti lignende dilemma;
Jeg hadde tenkt å kjøpe inn isolasjon på rull å legge dette selv før jeg plaster å kler opp veggene. Men så leste jeg tilfeldigvis en artikkel om blåseisolering på nye boliger å hvordan dette kom til å ta over for vanlig tradisjonell isolering. Prisen skulle også være billigere siden huset ofte var ferdig isolert på en til to arbeidsdager.
Hos meg blir det gjærne dyrere fordi jeg ikke har utgifter på å legge vanlig isolasjon på rull fordi jeg ville da gjort jobben selv. Men det vil kanskje gå en uke eller to pluss mye kjøring å bæring.

Er det noen som har valgt blåseisolasjon ved nybygg/grundig renovering og kan enten anbefale dette eller advare mot dette?

   #1
 279     1
det er og blir mer og mer vanligt det er tid og prisbesparande + att det blir inge kapp manga ganger trengs inget rives kun ett litet borehull som plugges og det blir en garanterad tett lösning uten skjöter og det fungerer på gamle hus og beroende på type men uten plastfolie ett pustande hus ett hus en kan puste I og når strömmen ryker
jobben kan tenkas att 3-4 dager kostar ca 50-90 tus vegger lkite dyrare mens loft er billigare beroende på komprimeringsgraden men all tenkt ev rivning og materialkostader utgår pga boring
Signatur
   #2
 3,412     Akershus     1
Hvis veggene uansett er åpne, og man opererer med en moderat "timepris" for eget arbeid, vil det nok lønne seg at man skjærer til glassvatt og legger inn i veggene selv framfor å tilrettelegge og betale for at noen kommer og blåser glassvatt inn samme sted.

Har man et loft som man ikke har tenkt å bruke til noe, og hvor det kanskje er litt knotete å komme fram, kanskje mellom W-takstoler, er det større sjanse for at det kan bli greiest/billigst med innblåsing.

Kjøring trenger ikke å være et avgjørende argument. En tusenlapp for en lastebiltur med masse isolasjon vil være en liten kostnad sammenlignet med hva det koster å få ut et team og kjøretøy/utstyr for innblåsing.
Signatur
   #3
 758     Bærum     0
Kaster meg litt på denne tråden. Har et trangt loft som skal etterisoleres i løpet av et års tid. Her er det veldig knot å legge isolasjonen i en fornuftig tykkelse og har vurdert blåseisolasjon her. Men hvordan er isoleringsevnen fremfor Glava på rull? Hvordan gjør man det med vindsperren mot kaldloftet, vanlig Glava for loft leveres jo med papp på den ene siden.
   #4
 279     0
till info ang isolasjonsverdier så er alla lappar på paket testverdier ikke praktiska verdier !! deErfaring med blåseisolasjon? -  - JoohnErfaring med blåseisolasjon? -  - Joohn har veldigt lie med virkligheten att öra pga ihoptryckninger feilkapp glipp m,m, det er mindre glipp på en blåst konstruksjon på 300 m2 en en handisolert på 5 meter resutaten kan ikke sammenlignes ingen kan isolere med plater like tett som det blir blåst tenk dej 5000 m2 uten skjöter beroende på material så beregnes det att de 5 överste cm fungerer som vindpapp
Erfaring med blåseisolasjon? - 20121211_171650.jpg - Trefiber.com
Signatur
   #5
 279     0
vill ni se hvordan andre fungerer eetter noen år
Erfaring med blåseisolasjon? - SAM_0383.JPG - Trefiber.com
Signatur
   #6
 279     0
dyrene skjönner vad som er braErfaring med blåseisolasjon? -  - Joohn
Signatur
   #7
 279     0
hej jag driver akkurat med ett slikt object I svelvik river ut allt ockå I blekelag som ser Ganske bra ut men pga lydisolasjon blåsing gir tetthet o jevn komprimert lydplate same jelder vegger ingen skjöter
Signatur

   #8
 758     Bærum     2
Hvordan gjøres dette på loft? Har et loft jeg ønsker å isolere om noen år som her er det trangt og ukurante dimensjoner på takstolene. Hvis man for eksempel ønsker å legge 40cm med isolasjon hvor mye regner dere at blåseisolasjonen synker sammen? Hvordan er det med egenskaper med tanke på vind siden man ikke får dette pappbelegget som ofte brukes på Glava eller lignende på loft.
   #9
 6,704     Akershus     1
Du må vel gjøre forarbeidet først med tanke på vindtetting i raft osv. Detter blåser man inn på hele loftet. Det var i alle fall slik jeg hadde tenkt å gjøre det den gangen jeg vurderte innblåsing på loft for et par år siden. Kom aldri lenger enn å tenke, for øvrig.

Uten at jeg har erfaring med det tror jeg ikke blåseisolasjon synker nevneverdig sammen så lenge det ikke blir presset ned av noe.

   #10
 645     Gjøvik     0
All blåseisolasjon som lovlig selges i Norge har en Teknisk godkjenning og en CE mekling, dokumentasjon i TG beskriver blant annet isolasjonsklasse, kg pr m3 og synk. Seriøse firmaer blåser inn nødvendig overhøyde på loft, og komprimere riktig i vegger og skråtak så det ikke synker.
Signatur