9,006    6    1  

Flytte innvendig trapp - ca kostnad?

 40     0
Hei

Et oppussingsobjekt vi ser på har trappen til kjelleren på feil side av huset, og vi får sikkert lyst til å flytte den til andre siden. Trappenedgangen tar i dag ca en tredjedel av kortveggen, og den skal altså over på andre siden av samme kortvegg. Det må jo settes opp bærende bjelker og greier der den har vært tipper jeg og det høres ut som et svært prosjekt. Kommer selvsagt ikke til å gjøre noe av det selv, men sette bort til firma som kan det. Men før vi går videre med noe sånt, hadde det vært kjekt om noen her kunne ta fingeren i været og gjette på hvor mye noe slikt kan kunne komme til å koste. Snakker vi 50.000? 100 eller kanskje 200? Er sikkert vanskelig å si noe om det :)

Takker på forhånd!

   #1
 3,412     Akershus     0
Det er et vanskelig spørsmål.

Kostnaden til selve trappen kan variere mye.  De enkleste trappene koster noe som ligner på 25.000, og er gjerne laget helt i furu.  Trapper med furutrinn slites forholdsvis fort.  Det koster litt mer om du vil ha trinn i noe hardere, som eik.  Det koster enda mer om du vil ha hele trappen i noe hardere.  Det finnes mange typer trapper.  Det er fullt mulig å bruke både ett, to og tre hundre tusen på en trapp.

Å tette igjen hullet der den gamle trappen var er ikke vanskelig, men skal man få det til å se ut som om det ikke har vært et hull der vil man kanskje legge nytt gulv i rommene der den var (både oppe og nede), kanskje gjøre noe med veggene, kanskje man velger å ta hele taket i stedet for å la det bli en bit som er renovert.  Det er lett å la seg rive med og få et stort oppussingsprosjekt ut av hele greia.

En vesentlig usikkerhet er hvordan det vil gå med den nye trappeåpningen.  Har dere trebjelkelag må man kutte en eller flere av bjelkene (avhengig av blant annet retningen på bjelkelaget, bredden på trappa) og sørge for ny bæring på et vis, kanskje med en eller flere søyler, kanskje med en drager, eller på annen måte.  Det er vanskelig å si noe om det uten å være på plassen og se hvordan situasjonen er. 

Du nevner at dere skal sette bort jobben.  Da tror jeg ikke det er realistisk å få til dette for de 50.000 som du foreslår.  De nevnte 100.000 høres kanskje oppnåelig ut hvis dere har litt flaks, går for enkle løsninger med en trapp i enkleste og billigste materialer, og godtar at det etterpå ser ut som om noen har flyttet en trapp.  Det siste beløpet du foreslår, 200.000, virker mer edruelig.  Har dere høyt ambisjonsnivå vil det koste mer.
Siste redigering: Thursday, September 19, 2013 9:27:37 AM av KarstenBeate
Signatur
   #2
 1,231     Bergen     0
Inkludert trapp blir det nok fort 200.000 ja. Husk det er fire rom du kanskje må pusse opp, med alt som følger med det.

(vi har flytta trapp, og pussa opp de fire rommene..)
  (trådstarter)
   #3
 40     0
Takk for svar. Nå skal jo alt pusses opp der, både gulv, vegger og tak, uavhengig om trappen blir der den er eller ikke.
   #4
 197     0
Uansett - skal du ha ny trapp - så bruk penger, eller så får du mest sannsynlig en trapp som knirker om arbeidet er litt dårlig utført.

Merk: ...det begynner ikke å knirke med en gang.. det er først etter noen måneder når trappa har stått og fått "satt seg litt".. at du hører det Ermm
jaf
   #5
 6,341     tromsø     1
Går det ikke å lage en trapp i 2*8 som fores ut begge veier med 2*2 til ønskede bredde oppnås? (trinn) Husk å få tørket materialene først (1 år?). Brukte ferdigtørkede materialer 2"er ok. Kle etterpå med http://lundbergs.com/trappefornyelsetrappetrinn___215.aspx
Burde holde lenge med 20 000.- og mange arbeidstimer, skruer, og lim :)
Eller kle med 1 stavs parkett eik. Har sett enkle trapper bli laget på plass før.
   #6
 1,231     Bergen     0

Uansett - skal du ha ny trapp - så bruk penger, eller så får du mest sannsynlig en trapp som knirker om arbeidet er litt dårlig utført.

Støtter forslaget om å ikke bruke minst mulig penger. Vi fikk tilbud fra en dyr leverandør og en billig leverandør. Kikka man etter på tegningene (rett trapp med 90 grader sving nederst) så hadde det dyre tilbudet begynt 90-graders svingen helt på toppen, mens det billige alternativet hadde bare et fåtall trinn nederst med sving. Etter at trappa ble montert, er vi utrolig glad for akkurat den finessen med den "dyre" trappa.