3,298    5    0  

Låne litt av naboens eiendom

 349     0
Som man ser på bilde hadde det vært greit om jeg hadde eid den lille delen langs veien for å få en bedre parkeringsplass. Jeg eier en del av veien på toppen ved hans innkjørsel.

Hvordan vil det være å låne denne delen som er markert ved veien ? Tinglyses og sånn ?
Bytte at han får den topp delen og jeg den markerte ? Har han lov fra gammelt av å kjøre på min eiendom på toppen ? ::)
Låne litt av naboens eiendom - eiendom.jpg - hellhans

   #1
 533     Romerike     0
Litt vanskelig å se ut fra kartet hvilke områder som menes her.

Men hvis det er omtrent likt i areal, kan dere kanskje ta en grensejustering der dere bytter areal? Får et relativt enkelt søknadsskjema hos kommunen og betaler et gebyr for å få de til å komme å måle opp. Grensejustering kan gjøres dersom området det er snakk om er mindre enn 5% av totalt tomteareal.
   #2
 8     Oslo     0
Makeskifte kalles det ofte, men det er litt vanskelig å se ut av kartet hvem som eier hva.
  (trådstarter)
   #3
 349     0
Gul er min tomt
Rød er naboens
Blå er ønsket tomt slik at jeg får en bedre parkeringsplass.

Hva er pris på noe slikt fra kommunen ?
Låne litt av naboens eiendom - eiendom.jpg - hellhans
   #4
 1,231     Bergen     0
Jeg låner litt tomt av naboen til gårdsplass, grensa er dårlig tilpasset terrenget. Naboen mente det fort kosta 30000 med grensejustering, så han foreslår at vi lager en privat avtale om bruksrett, som vi da kan tinglyse om vi vil.
   #5
 451     Stavanger     0
Vi hadde noe de kalte en kartforetning. Er muligens ikke det samme, men vi justerte noen grenser likevel. Var en nabo som hadde satt gjerdet sitt 30 fra tomtegrensen, de 30cm fikk vi (Vi hadde behov for mest mulig areal grunnet lav utnyttelse grad), da samme gjaldt en annen nabo hvor grensen var "merkelig", den nye grensen satte vi selv, og han fra kommunen slo inn nye merker.
Prisen var avhengig av hvor mange naboer det gjaldt, tror vi betalte noe over 5000 for han ene, og ca 3000 ekstra for de neste tre. Men dette varierer helt sikkert fra kommune til kommune.