3,466    5    0  

Leilighet vs kjellerstue: problemer ved utleie?

 3     0
Vi har fått tegnet hus og står nå igjen med to ulike løsninger. Håper det er folk her som kan gi noen gode råd og tips..

Vi bygger en sokkel på huset vårt, hvor ca 40m2 skal leies ut og resten skal nyttes selv som bod, gjesterom m.m. Vi ønsker primært å ha en dør fra vår del inn til sokkelleiligheten for å siden kunne benytte denne delen av huset.
Har forstått det slik at dersom man kun har en dør i mellom vil man ikke ha en egen leilighet, men man vil da leie ut kjellerstua si istedet (?).

Skal vi ha en egen leilighet så må denne være helt tett, og det må være visse strenge og dyre krav til lyd og brannskille. Altså kan vi ikke ha denne døren i mellom, selvom den er låst.
Har forstått det slik at å få på plass tilfredstillende lyd- og brannkrav, eget ventilasjonsanlegg m.m kan kostnaden komme opp i ca 300.000,- ekstra. Dette er noe vi i utgangspunktet ikke har råd til.

Spørsmålet er derfor (hvis det er riktig slik jeg har fortstått det):
Hvis vi kaller det en kjellerstue men legger opp rør til f.eks en bar, leier den ut likevel og låser døra i mellom vår del og kjellerstua/leiligheten... Bryter vi da noen lover? Kan vi bli stilt til ansvar ovenfor kommune/forsikringsselskap/skattemyndigheten ved ulike problemer som f.eks brann?

Veldig takknemmelig for svar Smile

   #1
 533     Romerike     0
300000 høres jo helt hinsides ut..

Sett opp f.eks leca lydblokk 25 cm mellom utleiedel og deres del, med utsparing til dør. Kle igjen denne med dobbelt sett stendere + rockwool eller glava imellom og dere har en godkjent brann og lydvegg.

Vi skal også ha utleie i sokkel, men har da valgt støpt etasjeskille. Dere bør vurdere ekstra brannsikring i etasjeskille også.

Ang ventilasjon så kan dere sette opp et eget anlegg i utleiedelen, dette bør ikke koste mer enn max 25000 + montering for en enkel skapmodell, evnt koble hovedanlegg gjennom brannventil.
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Det er lydskille mellom etasjene som er den store kostnaden her, og vi ble fortalt at det kom uansett om man bruker lecadekke eller trebjelkelag?

   #3
 3,216     0

Det er lydskille mellom etasjene som er den store kostnaden her, og vi ble fortalt at det kom uansett om man bruker lecadekke eller trebjelkelag?
300 000 for å få godkjent etasjeskilelr med tanke på lyd? Hva slags ekstra elmenter er det egentlig de ser for seg her? Og hvorfor skal det sørge for så store ekstrakostnader?

AtW
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Ja det lurer jo vi litt på også...
Totalkostnaden fra å ha en kjellerstue til utleie og en godkjent utleieleilighet ble sagt at ville komme opp på ca 300.000,-. Jeg vet ikke hvor mye av dette som gjelder etasjeskille, men forstod det slik at det fordyret det veldig....(?).

Men er det noen som har tanker om det å leie ut en kjellerstue? Det skal vel ikke være ulovlig, men usikker på om man kan låse døra imellom vår del og utleiedelen...
   #5
 3,216     0
Er det trebjelkelag tenker jeg det dutrenger er ca 2 laggips i lybøyler kontra ett lag gipsdirekte montert,samt trinnlyddempende matte og en gipsplate ekstra på gulvet over, muligens en sponplate ekstra.Nå er jeg langt fra en ekspert på kostnader på slikt, men høres ikke ut som en enorm kostnad.

AtW