2,222    10    2  

Litt "lureri" frå Boligpartner ved kjøkkenpakke..?

 259     Breim     0
Vi er midt i byggeprosess, og i den anledning har vi fått eit kjøkkentilbod gjennom Boligpartner hos Sigdal Kjøkken. Vi møtte opp hos kjøkkenleverandør, og brukte ein heil arbeidsdag på planlegging, diskusjon, kreative løysingar, forkasting av idear m.m. 

Så fekk vi tilsendt 5 forslag ut i frå det vi hadde komt fram til, og etter nøye overveiing blei det justert ned til 2 alternativ. 

Så starta morroa... 

Fekk tilsendt prisoverslag frå kjøkkenleverandør, med kopi til vår representant hos BP. Prisoverslaget var i området 150-160.000,- og vi rekna då lett ut at kjøkkenet ville koste oss 90-100.000,- ekstra etter at BP sitt "tilskudd" var trekt frå. 

Men så kom kontrabeskjeden. Rabatten frå Sigdal til BP skulle gå direkte til BP, og kjøkkenet skifta pris til 210.000,- frå leverandør. På denne summen skulle vi få eit "avslag" på 60.000,- som låg inne i vår pakkepris, og kjøkkenet ville koste oss 150.000,- totalt. I tillegg kom det altså monteringskostnad og frakt.

Det vil jo seie at heile rabatten som Sigdal kunne levere til BP som "storkunde", gjekk direkte til BP - og ikkje til kunden. Så kva i all verda er då poenget med å benytte BP sine tenester..?

Mulig eg er naiv som trudde at BP-systemet var bygd opp slik at storkundefordelen ville gå til huskjøpars fordel, men dægger'n altså.. 

Det aller mest irriterande med heile opplegget, er at BP tilbyr skarve 30.000,- inkl. mva. i frådrag om ein vel å benytte ein annan leverandør. Dette angivelig grunna "storkundefordelen" BP har hos kjøkkenleverandørane. At dei samtidig får ein rabatt frå Sigdal som er like stor som kjøkkenpakken innbaka i huset, får heile opplegget til å stinke i mi bok.

Så takk for tilbodet, BP. Men nei takk..
Signatur

   #1
 1,519     Akershus     0
Kan du bestille kun skrog og kjøpe fronter hvor du ønsker? Kan du gjenbruke et inkludert oppsett i nytt kjøkken? Eller kan du bruke det inkluderte til noe annet?
   #2
 1,459     Trondheim     0
Hva sier kontrakten om påslag på varekjøp ue mm?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 259     Breim     0
Vel, poenget her er at om ikkje Sigdal-leverandøren hadde bomma på e-postforsendelsen første gangen, så hadde eg aldri fått vite at BP i praksisen får heile kjøkkentilbodet "mitt" i avslag hos Sigdal - slik at dette "tilbodet" på 60K egentlig berre er ein skinnmanøver.

Altså: Kjøkkentilbodet ut til kunde frå Sigdal er 210.000,- medan BP i praksis får det samme kjøkkenet for 160.000,- Så gjev BP meg eit "avslag" på 60.000,- på desse 210.000,- og vi sit att med eit konstruert avslag på kjøkkenpakken.

Og det er i grunn det eg reagerar på. Eg trudde i min enfoldighet at eg var på lag med BP, all den tid dei får nesten 3.800.000,- for resten av huspakken.. Men neida.
Signatur
   #4
 223     1
Jeg fikk beskjed fra min BP-selger at det var mest lønnsomt for meg å handle direkte fra leverandør. Det ser ut som om han hadde rett...
   #5
 1,735     0
Hei.
Du fikk et tilbud på 150 000. Det er 10 000 lavere en Boligpartner får dette kjøkkenet for.
Hva klager du på ?
pwb
   #6
 2,287     Ski     0
Hei.
Du fikk et tilbud på 150 000. Det er 10 000 lavere en Boligpartner får dette kjøkkenet for.
Hva klager du på ?


Ville vel tro at noe av prisen lå inne i totalpakken siden han sier dette "Det aller mest irriterande med heile opplegget, er at BP tilbyr skarve 30.000,- inkl. mva. i frådrag om ein vel å benytte ein annan leverandør."? Hvis han ikke velger kjøkken så får han 30.000,- i avdrag. Hvis han kjøper kjøkken så får han 10.000,- i rabatt. Så BP tjener 20.000,- på at han velger kjøkken igjennom dem. Synes også det låter litt rart hvis man går ut fra at totalprisen inneholder en del av kjøkkenprisen.
   #7
 299     Oslo     0
Hadde noe tilsvarende i vårt tilfelle. Vi valgte da å få levert en minimumsløsning som kostet kr. 15000 med veil priser (sigdal her også). Det resterende som inngikk i kjøpesummen som var tenkt til kjøkkenleveranse ble fratrukket på de andre tilvalgene. Hvis vi bruker dine tall, fikk vi altså et minikjøkken til 15` og fikk godskrevet de resterende 45` på tilvalgsregningen.

Hvis ikke avtalen sier noe annet, så må de vel akseptere det - du er vel ikke pålagt å velge et dyrt kjøkken og med alle hvitevarer om du velger Sigdal? Sjekk derfor hvordan dette er formulert i kontrakten og eventuelt tilvalgslisten!

Vår utbygger og entreprenør har undersøkt krav til minsteløsning kjøkken mtp brukstillatelse/ferdigattest - og det holder med 1 skap med vask, ventilator og el-punkter for det elektriske (som uansett inngår) har de sagt. Altså med stort forbehold, ettersom det ikke er ferdig ennå.

Hvis du bestiller et minikjøkken du enten kan sette i hybel, vaskerom eller bygge videre på med egen forhandlet rabatt er det kanskje en grei løsning? Hvis du går for noe sånt, så pass bare på at plassering og antall stikk tilfredsstiller krav i NEK for kjøkkenet du setter inn selv i etterkant.

Litt offtopic: vi trakk også ut skap og panelovner, som sparte oss mye penger og gir oss valgfrihet når vi vet behov etter innflytting.
Signatur

   #8
 137     0
Er ikke overrasket over det du beskriver - vi hadde noe lignende med BP, og opplevde hele kjøkkengreien såpass vanskelig at vi valgte å trekke ut hele kjøkkenet. Fikk da 35' i avslag, og betaler jo dermed en ukjent sum for et kjøkken vi aldri får, i tillegg til at vi må betale for det kjøkkenet vi skal ha. Mistenker at BP har slike avtaler som du beskriver med de fleste av underleverandørene sine..

Og når det gjelder BP og hvilke lag de spiller på, siterer jeg byggelederen vår:

"BoligPartner ser jo på seg selv som en salgsorganisasjon. Selv vi byggeledere sees på som en utgiftspost"

Så nei. De spiller ikke på lag med deg. Heller. Smile
  (trådstarter)
   #9
 259     Breim     0
Hei.
Du fikk et tilbud på 150 000. Det er 10 000 lavere en Boligpartner får dette kjøkkenet for.
Hva klager du på ?

Eg fekk eit tilbod på 150.000,- der eg var forespeila eit fråtrekk på 60.000,- men som blei oppjustert til 210.000,- fordi BP skulle ha kvantumsrabatten som Sigdal kunne gje som storkundefordel for seg sjølv. Igjen; skinnmanøver.

Les - tolk - tal.
Signatur
   #10
 202     1
Jeg trakk meg fra hele dealen med BP, da disse driver på akkurat samme måte med rørlegger og elektriker.

Er selv elektriker, og betale ca 200 000 kr for el arbeider, før tilvalg, fantes ikke aktuelt, så det gjør jeg selv. Men da var det en helt annen sum som ble lagt inn som fratrekk, selvfølgelig.

Med dagens muligheter på kjøkken, så er denne løsningen galskap for alle andre enn leverandøren. Bare sjekk hva du får til gode om du ikke klarer å bruke opp hele beløpet.

Jeg valgte tilslutt en leverandør hvor jeg kunne velge fritt. Jeg fikk alle prisene først, som ferdighus, så kunne jeg trekke ut prisene på det arbeidet jeg ville stå for selv. Enkelt og greit. De hadde to kjøkkenleverandører, som man kunne velge blant, men her fikk man dette som et gavekort. Evnt så trakk man vekk gavekortet tilsvarende verdi på summen.
Hadde man da valgt gavekortet, kunne man kjøpe kjøkken til mor og far, hytta, eller innrede vaskerom...i tillegg til sitt eget kjøkken. Dagens hus har ikke alltid store kjøkken, og har man i tillegg noen vinduer, så blir det ikke så mange skap og skuffer som får plass.